Pentax K-x
Moderátor: Moderátoři
Doporucuji se vyhnout neznamym vyrobcum...precejen nejsme tak bohati abychom mohli kupovat levne veci ...navic pokud se budes o filtr dobre starat tak ti vydrzi velmi dlouho a pak ho vyuzijes i na kvalitnejsi pevna skla, kde se kazde nedostatky jeste rychleji projevi...
Jinak pokud se budes rozhodovat z trojice Hoya/Kenko/B+W tak nemuzes udelat chybu. Jenom bych se vyvaroval tem zakladnim verzim bez naparenych vice vrstev, protoze jsou s nimi problemy v protisvetle (navic oproti drazsim verzim u 52 mm moc neusetris...zde jsou ceny docela vyrovnane)
Jinak z vlastni zkusenosti vim, ze verze slim neni vubec potreba, takze staci klasicka s prednim zavitem
Asi nejlepsi v pomeru cena/vykon se pohybuje Kenko/Hoya Pro1D nebo take SuperHMC...daji se sehnat okolo 1000Kc (prodejci na aukru) a myslim ze za tu cenu jsou paradni...
Z vlastnich zkusenosti muzu take doporucit B+W MRC...bez reflexi v protisvetle...
Pokud se ale rozhodnes pro jine vyrobce tak velmi casto zjistis, ze maji spatne chovani v protisvetle a navic take jeste velke barevne posuny...stravis pak velmi dlouhou dobu doma u pocitace misto toho abys venku mohl zase fotit...a navic stejne nedosahnes vysledku jako s filtry o par stovek korun drazsich
Jinak pokud se budes rozhodovat z trojice Hoya/Kenko/B+W tak nemuzes udelat chybu. Jenom bych se vyvaroval tem zakladnim verzim bez naparenych vice vrstev, protoze jsou s nimi problemy v protisvetle (navic oproti drazsim verzim u 52 mm moc neusetris...zde jsou ceny docela vyrovnane)
Jinak z vlastni zkusenosti vim, ze verze slim neni vubec potreba, takze staci klasicka s prednim zavitem
Asi nejlepsi v pomeru cena/vykon se pohybuje Kenko/Hoya Pro1D nebo take SuperHMC...daji se sehnat okolo 1000Kc (prodejci na aukru) a myslim ze za tu cenu jsou paradni...
Z vlastnich zkusenosti muzu take doporucit B+W MRC...bez reflexi v protisvetle...
Pokud se ale rozhodnes pro jine vyrobce tak velmi casto zjistis, ze maji spatne chovani v protisvetle a navic take jeste velke barevne posuny...stravis pak velmi dlouhou dobu doma u pocitace misto toho abys venku mohl zase fotit...a navic stejne nedosahnes vysledku jako s filtry o par stovek korun drazsich
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ano, obe skla maju zavit 52 mm.peppies píše:Ahoj, chci koupit tento KIT - Pentax K-x černý + 18-55 mm + 50-200 mm
baterky: nove fw. vyriešilo strasti s inymi značkami nez Sanyo eneloop. Nabijačku pohladaj voltcraft:
http://www.rkolbabek.com/jomla/elektron ... ka-recenze
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
hehe, sranda ako každy si richtujeme výbavu.
Budem mat tento fotobatoh za 29€: http://www.bristolcameras.co.uk/p-penta ... -x-bag.htm
Budem mat tento fotobatoh za 29€: http://www.bristolcameras.co.uk/p-penta ... -x-bag.htm
....ale vždyť to je hezký.. zvlášť kolem Vánoc.. takové "něžně brutální" sebemrskačství...duves píše:hehe, sranda ako každy si richtujeme výbavu.
Pentax
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Pentaxáci,
před týdnem jsem si koupil K-x, a první dojem je veliká spokojenost. Berte to ovšem s rezervou, je to moje první digizrcadlovka.
Firmware má už novější, takže baterky schroustne téměř jakékoliv. Koupil jsem ho v setu 18-55 + 50-200, k tomu PL filtr Kenko Pro1D (wide/slim) a SD kartu Emgeton 16 GB.
Tím pádem dneska už pod stromkem nic nenajdu ;-(
Přikládám první zkušební fotky (všechny se sklem 50-200 a na plnou automatiku, třetí na ISO 12800), fotil jsem je, jen abych zkusil, jestli „ten penťák“ funguje.
před týdnem jsem si koupil K-x, a první dojem je veliká spokojenost. Berte to ovšem s rezervou, je to moje první digizrcadlovka.
Firmware má už novější, takže baterky schroustne téměř jakékoliv. Koupil jsem ho v setu 18-55 + 50-200, k tomu PL filtr Kenko Pro1D (wide/slim) a SD kartu Emgeton 16 GB.
Tím pádem dneska už pod stromkem nic nenajdu ;-(
Přikládám první zkušební fotky (všechny se sklem 50-200 a na plnou automatiku, třetí na ISO 12800), fotil jsem je, jen abych zkusil, jestli „ten penťák“ funguje.
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vítej mezi exoty z Budějc! Přeci jen, že dělá Pentax DSLR tam moc lidí ani neví.mika píše:Ahoj,i já se před týdnem stal majitelem K-x. Používal jsem dříve klasickou zrcadlovku na film,takže se znovu učím. Starší objektiv používat můžu,jak je to s použitím blesku? /Metz 32CT3/
Já používám starší Cullmann s SCA patkou na filmový pentax, je to v pohodě, ale s expozicí spíše pokus-omyl.
Chce to změřit napětí na kontaktech, když trochu zagooglíš, určitě najdeš nějaký dobrý návod jak na to. Co je ale bezpečné napětí, těžko říct. Můj má nějakých 3.5, někdo říká do 9 ok, jiný 20, a starší nikony prý zvládaly až 200.
-
- Nový uživatel
zdravím pánové, taky bych chtěl přejít z kompaktu na zrcadlo a toto se mi velice zamlouvá, akorát potřebuji pár informací ad 1 - je velký problém měnit objektivy v terénu k vůli prachu? a co posléze čištění je to finančně náročné? ad 2 - byl by lepší set s 18-55 a 55-200 nebo 55- 300 ? ad 3 - nebo by bylo pro začátečníka vhodné tělo a ojektiv tamron 18-200 vzhledem k tomu že to mám tak fifty fifty focení s natáčením? má z vás někdo zkušenosti s tím tamronem? předem díky za rady.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Metz 32CT3 by neměl být vůbec problém, SCA ti hlídá čas a jedeš s nastavenou clonou k příslušné nastavené citlivosti dle blesku, na aparátu jsem používal manuál čas spíš 1/30 - 1/60 dle potřeby . Automatika blesku si expozici pohlídá. Delší dobou jsem takhle používal Metz 38CT3, Teď mám Metz 40 MZ2 je to podobné, ale s tím že mi blesk již načítá nastavení clony, ISO, ohnisko do blesku a jinak používán automatiku, jelikož na K10 TTL s tímhle typem nefunguje korektně. Tož tak.
"Budiž světlo pochváleno"
Pentax K7, Pentax ist DS, Pentax MG + obj. Pentax 16-45/4, Pentax 35/2,4 DAL, 18-55/3,5-5,6 DAL, M 1,7/50, M 3,5/135, FA 80-320/4,5-5,6, Flexaret V, Metz 40MZ2
http://zdenekz.webgarden.cz/
Pentax K7, Pentax ist DS, Pentax MG + obj. Pentax 16-45/4, Pentax 35/2,4 DAL, 18-55/3,5-5,6 DAL, M 1,7/50, M 3,5/135, FA 80-320/4,5-5,6, Flexaret V, Metz 40MZ2
http://zdenekz.webgarden.cz/
1) problem to nie je. bajonet treba otocit smerom dolu a potom sup sup vymenit. na cistenie sa da kupit sada a ta ta financne nepolozi. 2) odporucal by som kombinaciu 18-55 WR + 55-300 alebo pockat na 55-300 WR. 3) nehovorim, ze su zoomy zle, ale vzhladom na tu svetelnost a dlhy rozsah nebude kvalita vystupu az taka ako by mohla byt. Urcite vymen kompakt za DLSR, je to ako prejst zo slovenskej futbalovej ligy do Ligy majstrov. Ber K-x.Lokaj Stanislav píše:zdravím pánové, taky bych chtěl přejít z kompaktu na zrcadlo a toto se mi velice zamlouvá, akorát potřebuji pár informací ad 1 - je velký problém měnit objektivy v terénu k vůli prachu? a co posléze čištění je to finančně náročné? ad 2 - byl by lepší set s 18-55 a 55-200 nebo 55- 300 ? ad 3 - nebo by bylo pro začátečníka vhodné tělo a ojektiv tamron 18-200 vzhledem k tomu že to mám tak fifty fifty focení s natáčením? má z vás někdo zkušenosti s tím tamronem? předem díky za rady.
...Ahoj, tyto ultra zoomy jsou "zajímavě" na obyč courání.. ale vlastně získáš lepší kompakt, když to řeknu hodně natvrdo... a vzhledem k ceně, jakou by jsi zaplatil za K-x tělo plus ten UZ Tamron, to není až tak zajímavé... dokonce mám pocit, že set K-x 18-55 a 50-200 vyjde levněji... pokud by jsi chtěl hned z počátku ale kromě ceny řešit i kvalitu, rozhodně bych se přikláněl k setu K-x s 18-55 a 55-300 ...uznávám, vychází trochu dráž, ale do konce ledna můžeš uplatnit Pentax Cash Back a cca 1300 Ti přijde zpět. A získáš nejlepší "setová" skla, 18-55, byť v odlehčené verzi DA L je s optikou z druhé generace 18-55 a 55-300 je si ce trošku pomalejší (ale né nijak extrémně) na ostření, ale je přesné, ale kvalita je vynikající na levný zoom... a do třetice.. budeš mít Pentax skla se SMC vrstvami...Lokaj Stanislav píše:zdravím pánové, taky bych chtěl přejít z kompaktu na zrcadlo a toto se mi velice zamlouvá, akorát potřebuji pár informací ad 1 - je velký problém měnit objektivy v terénu k vůli prachu? a co posléze čištění je to finančně náročné? ad 2 - byl by lepší set s 18-55 a 55-200 nebo 55- 300 ? ad 3 - nebo by bylo pro začátečníka vhodné tělo a ojektiv tamron 18-200 vzhledem k tomu že to mám tak fifty fifty focení s natáčením? má z vás někdo zkušenosti s tím tamronem? předem díky za rady.
rozhodně to není prodělečná sada... 18-55 cenově téměř nepocítíš a 55-300 díky svým vlastnostem nebudeš mít potíž prodat, kdyby jsi v budoucnu zjistil, že Tě uchvátí pevné objektivy a zoom už nebudeš potřebovat... (ale on se vždy hodí).
Co se týká zanešení snímače... je to o návycích... ale pokud nefouká silnější vítr a nejsi v příliš prašném prostředí, dá se to.... a čištění... zhledem k tomu, že si snímač čistím sám už dlouho, přijde mi čištění v servisu drahé a nepraktické... přineseš si domů vyčištěný snímač, při nejbližším focení se Ti zanese a zase dáš telo do servisu...?? A takto třeba 3x do měsíce...?? TO je na ho...uby...
kldině se ptej dál...
Pentax
....K-x jako záložní tělo ke K10D...??Machro píše:To Jenc mohol by som Ta poprosit o nejake foto napr. vecerna ulica s umelym osvetlenim na ISO 800, 1600, 3200, 6400 a 12800? Rozmyslam o K-x ako o zaloznom tele. Dakujem
...trochu mám "obavy", aby se to pak nepřehodilo.. že K10D bude záložním tělem pro K-x...
Pentax