Konkurent? Nemyslim, Pentax si ide svojou zvlastnou cestickou, no zda sa mi , ze Hoya ma nan dobry vplyv, hlavne co sa tyka uvadzania novych veci na trh. Konecne to prestali natahovat, niekedy sa ani po oznameni noveho modelu nevedelo, kedy bude urcite na trhu. Napriek vsetkemu sa tesim , ze 645D dostala tiez vsademozne utesnenie, co som vobec necakal. Tak som zvedavy, ci uvidime aj nejake video, kde sa 645 sprchuje, ako to bolo v pripade K10/20D.Kluje sa naozajstny konkurent C a N? Lebo nechapem, ako može napr. sony vydat v priebehu 9 mesiacov 4 modely. A850, A550, A500 a teraz A450 (a nemam dojem, že by to bolo kupovane). Pentax by mal hlavne vydat viac modelov strednej kategorii a vyskúšať FF. Tam je potencial. I ked ako píšete, tato 645D zamota plany ostatnym SF, lebo konkurencia je draha.

Sony si zdedila vsetko po Minolte a je mi trochu luto , ze z toho robia totalnu masovku, spotrebnu elektroniku, len aby schasli co najvacsi podiel trh, zblbli kopec ludi a vytriasli z nich aj poslednu vindru. Niekedy mam pocit, ze lowendy od Sony len mierne prerobene stare modely a nech sa ludia tesia, daju im tam viac Mpx a nejaku srandicku, nech sa maju s cim hrat - o par mesiac im spustia rovnaky kolotoc odznovu. Niektore modely su asi doslova len produktom marketinoveho oddelenia. O prachy ide vzdy az v prvom rade.
Viac modelov od Pentaxu.. Bohuzial, Pentax nie je ziadny gigant, ale mozno je to aj dobre. Rad by som videl , keby mali na trhu ustalene 4 lajny - slusny low end, semi pro, FF a MF. Viac si myslim, ze je bezpredmetne, z toho sa uz da vybrat, a fajn foto sa da nacvakat aj pinholou.