Zafod píše:Miky_lbc: Já tu nepíšu bláboly, ale osobní zkušenosti...a ano, pro moje OSOBNÍ POTŘEBY je Pentax nejnej...protože přesně vím co chci...
Pokud někdo používá foťák, který mu z nějakého důvodu nevyhovuje - tak to asi není chyba toho foťáku, ne??? Píšeš že máš i jiné značky - proč nepoužíváš tyto??
Já tohle myšlení opravdu nechápu...

A vidíš... tohle je přesně ta kategorie "blábolů".
Já nevím, kolik fotoaparátů jsi reálně za poslední roky vyzkoušel... hodiny, dny, měsíce používal. Dost možná i pro Tvoje osobní potřeby může být něco "nejnej"... pak ale nechápu, co tady vůbec děláš. Nic novějšího si stejně už nikdy nekoupíš

.
Lidi jako Ty většinou na fórech do krve obhajují něco a pak z ničeho nic klidně přejdou jinam. Už jsme tu podobných měli desítky

. Přitom, kdyby se jelo dle jejich zaručených názorů, Pentax by stále vyráběl iSt, protože i ten byl "nejnejnej".
Hlavně ale lidi jako Ty vidí jen jeden názor a to ten svůj. Spolehlivý AF s SDM skly, proč taky? Jsou drahá a já je nepoužívám. Rychlý AF? Pche... kterej idiot by si koupil Pentax na report a pak by se vztekal. Video komprimace? Prosím? Foťák je přece na focení a když s ním chceš točit video (jako tisíce jiných), jsi blbeček. Technika těla? Jsi debílek, jestli si koupíš Pentax a čekáš od něj, že bude dělat to a tamto... měl jsi si koupit něco jiného, Tvoje mínus.
Vždycky když si čtu podobné ubohé komentáře, chce se mi jejich autorovi zlomit nos

. Lidi jsou různí a mají různé potřeby. Exodus uživatelů k jiným systémům (dobře viditelný i zde) jasně ukazuje, že tady asi všichni spokojení nejsou. Takže proto jsou nové modely nutné a proto se na ně těšíme...
No a pokud tady je někdo, kdo si prošel desítkou srovnatelných modelů a zakotvil u K5II s tím, že to je "nejnejnej".... tak ať mu je přáno

.
Já naopak vím, že Pentax K5 II nejnej neni... což dává samozřejmě obrovský prostor pro jeho nástupce. Dost možná bude K3 taková, že se rozhodnu jí dát šanci. Dost možná to bude i můj odchod od značky... tak uvidíme.