Jeste me napadlo, ze by to mohlo byt laditko vestaveneho radia, to cannikon taky nemazirecek píše:Kolečko je motorické ovládání výklopného LCD, něco jako boční zrcátka v autě, .
Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
A nebo MF pro ty co nebaví točit objektivem
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
Nový FF umí báječné espresso. Tlačítkem si přidáváš cukr navíc.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
Na první pohled, hlavní díky malému stavovému displeji, třem kolečkám a rozmístěním zadních tlačítek, to na mě působí dost stísněným dojmem. Spíš jakoby to měl být návrat k "malým" bratříčkům typu K100, K-200 apod. a to hlavní mělo teprve přijít. Ale chápu, že je to dáno snahou o co nejlepší ovládání, v co nejmenším těle.
Na druhý pohled mně totiž ovládání přijde hodně dobře promyšlené a do menu už se téměř neude muset chodit. Pokud je třetí kolečko skutečně třetí roller, tak při manuálním režimu v podstatě doplní expoziční trojúhelník volbou pro ISO a usnadní další vlastnosti podle nastavení druhého kolečka - např. fotit teď pát fotek do HDR je docela opruz přes menu, nastavování +/- přes tlačítko taky nic moc atd. Líbí se mně i přepínač foto/video, který je na K-3 zbytečně důležitý. Škoda že není přepínání funkčnosti volícího kříže (jestli pohybuju AF body nebo nastavuju) řešeno přepínačem, na tlačítko jsem si u K-3 dodneška uplně nezvykl.
Mechanismus výklopného displeje mně připadá teda docela šílený a na hromadnou výrobu a montáž docela nepraktický (zatím to vypadá spíš prototypově). Působí to sice betelně, ale nepřijde mně, že bude uplně jednudeché se s tím domluvit.
Já si první FF od Pentaxu na 90% nekoupím, ale potěší mě, když to bude nadupaná hračka se skvělým ovládáním a u následovníka už si třeba dám říct.
Na druhý pohled mně totiž ovládání přijde hodně dobře promyšlené a do menu už se téměř neude muset chodit. Pokud je třetí kolečko skutečně třetí roller, tak při manuálním režimu v podstatě doplní expoziční trojúhelník volbou pro ISO a usnadní další vlastnosti podle nastavení druhého kolečka - např. fotit teď pát fotek do HDR je docela opruz přes menu, nastavování +/- přes tlačítko taky nic moc atd. Líbí se mně i přepínač foto/video, který je na K-3 zbytečně důležitý. Škoda že není přepínání funkčnosti volícího kříže (jestli pohybuju AF body nebo nastavuju) řešeno přepínačem, na tlačítko jsem si u K-3 dodneška uplně nezvykl.
Mechanismus výklopného displeje mně připadá teda docela šílený a na hromadnou výrobu a montáž docela nepraktický (zatím to vypadá spíš prototypově). Působí to sice betelně, ale nepřijde mně, že bude uplně jednudeché se s tím domluvit.
Já si první FF od Pentaxu na 90% nekoupím, ale potěší mě, když to bude nadupaná hračka se skvělým ovládáním a u následovníka už si třeba dám říct.
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.
-
- V.I.P člen
Podle mého bude lepší se podívat rovnou na článek ze kerého čerpali:
http://diit.cz/clanek/full-frame-pentax-na-fotografiich
http://diit.cz/clanek/full-frame-pentax-na-fotografiich
Pentax - nějaká krabička, která chytá světlo, moc tomu nerozumím....
Nevěřícím Tomášům připomínám, že FF bude.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
-
- V.I.P člen
Fotky se opakují, obecné informace taktéž. Upozornění na FF Px ze strany p. Neffa :
http://www.digineff.cz/clanek/pentax/pr ... ho-pentaxu
http://www.digineff.cz/clanek/pentax/pr ... ho-pentaxu
Neff napisal, ze na volici programov je Auto rezim a to nie je znamka profi stroja...na taky zeleny mod ma aj druha nemenovana profi znacka na FF v dvoch generáciách
a az teraz som si vsimol, ze to nebude mat asi vstavany blesk...
a az teraz som si vsimol, ze to nebude mat asi vstavany blesk...
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- V.I.P člen
V každém případě to bude mít FF Pentax s průnikem na trh FF v dnešním fotosvětě obrovsky těžké. Já mu ze srdce úspěch přeji, ale myslím, že zůstane marginální záležitostí mezi dvěma či třema největšíma hráči. Já se pohybuji s foťákem velmi často a ještě jsem nikoho s Px bohužel nepotkal. Ale je to v principu velký úspěch, že dotahují po několika letech ostatní i v oblasti FF. Snad to dobře dopadne, já osobně jim věřím.
Málo lidí se stane fotografickou hvězdou přes noc. Většina nějak skromně začíná a pak, během let a s úspěchem v komerci přicházejí peníze a možnost nákupu pořádné výbavy. Nebo začnou dost vydělávat v zaměstnání. Drtivá většina začíná na něčem z bazaru. Tam jasně vedou dvě značky, pokud jde o cenovou dostupnost/funkce. Když už si někdo koupí bazarovku nějaké značky, tak s vlastnictvím 3-4 objektivů z profi řady nebude snadno přesedat na něco jiného a koupí si nové tělo k tomu co má.
To je hlavní tržní handicap FF DSLR Sony a bude i Pentaxu.
Majitelům Px přeji, aby jejich FF měl úspěch a prorazil bariéru AF, která je zatím pro mnoho profíků limitujícím faktorem. Taky jim přeji, aby Sigma rozšířila svoji nabídku dlouhých skel pro Px, alespoň o 120-300/2,8 a 300/2,8.
To je hlavní tržní handicap FF DSLR Sony a bude i Pentaxu.
Majitelům Px přeji, aby jejich FF měl úspěch a prorazil bariéru AF, která je zatím pro mnoho profíků limitujícím faktorem. Taky jim přeji, aby Sigma rozšířila svoji nabídku dlouhých skel pro Px, alespoň o 120-300/2,8 a 300/2,8.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
a ja zasa musim povedat, ze som naposledy v Tatrách stretol pri zostupe pana s K-3, sme sa dali aj do reci. a tento mesiac na foto zraze som zasa stretol s bielym K-x chalana pri vystupe na Sulovsky hrad.
ale pravda je, ze konkurencia ma na trhu(bazari) pocetnu prevahu a? ved rozumny clovek(alebo skor pocitovo) si kupi co mu vyhovuje..ale to masirovanie od kamaratov,predajcov v elektrodomoch a reklamy su silne veru.
ale pravda je, ze konkurencia ma na trhu(bazari) pocetnu prevahu a? ved rozumny clovek(alebo skor pocitovo) si kupi co mu vyhovuje..ale to masirovanie od kamaratov,predajcov v elektrodomoch a reklamy su silne veru.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- V.I.P člen
Já bohužel tu zkušenost s potkáváním uživatelů značky Px po cca dvou letech zatím nemám, ale taky s tím nemám žádný problém. V podstatě mi to vyhovuje, určitá vyjímečnost(i částečně nedostupnost) značky Px mě přesvědčila k jejímu pořízení. Souhlasím však také s názorem hilda4sea, ten v našich končinách bude platit ještě dlouhou dobu. V celosvětovém měřítku však nemusí být tak jednoznačný. Pozítří mám jet na pár dní do Polska, tak snad nějakého Px potkám. Zatím většinou v zahraničí, ale i u nás doma potkávám jen zástupce v úvozovkách tří velmocí a iphonisty, tabletáře atd..........Ale je dobře, že se pořád fotí a že to lidi baví.
Rozprava o možném názvu:
http://www.pentaxforums.com/articles/pe ... d-k-1.html
http://www.pentaxforums.com/articles/pe ... d-k-1.html
a navíc je tam hezká fotka zeshora - díky ní lze odhadnout rozměry. Vychází mi tělo o necelý cm kratší než je má K 5IIs, ale bachratější. Takže reálně minitělo nadupané funkcemi. PX fandové se mají na co těšit.
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky