Podle mě se to nesmí brát jako náhrada něčeho....pro mě je to dobře zvolené doplnění systému. Porovnávaj jsem rozměry s PX Superprogram a je to o něco málo meší, což mi přijde dobrý při zachování stávajícího bajonetu a super apsc čipu. Navíc jiný bezzrcátka nejsou nějak extra menší, sice jsem to nestudoval nijak do podrobna, ale co jsem zběžně koukal, rozměry jsou sice v neprospěch K02, ale ne nijak zásadně. Ona totiž ani samotná k5 neni o nic moc větší než stávající bezzrcátka, navíc s menším čipem, snad jen kromě nexu. Z těch pár fotek to asi moc dobře nejde porovnávat, doufám, že bude brzo na krámech
Jinak osobně mi nejvíc vadí absence jakéhokoliv hledáčku ať už průhled nebo digi, i když jsem si jistej, že budou prodávat externí, je to pro mě zásadní nevýhoda. A pak ještě absence předního kolečka. Ideální mi to přijde třeba pro krajinkáře, do hor a vůbec tam kde je potřeba menší hmotnost při zachování kvalit K5. Design je asi u každýho jinak...mě je třeba fuk, jak to vypadá, víc mi vadí hledáček