Polopatisticky napísané, tam kde ja začínam mať problém udržať čas trepnem 1/50 bez stabilizácie, predpokladám logicky že zo stabilizáciou by mali byť zaručené výsledky a oni nie su
Čiže nie že zámerne trepem rukami a potom tvrdím že je neučinná, ale tvoje nechcené "zachvenie" niekedy ani stabilizácia nezachráni a to je presne to kedy ju potrebuješ
Vyhrabal som fotku fotenú Sigmou 400 (v EXIF je 0mm preto lebo bola stabilizácia vypnutá), udržatelný expozičný čas by podla niektorých mal byť so započítaným crop faktorom 1.5x, teda 1/600s, aj keby to bolo zrovna bez toho crop faktoru len 1/400s, exif hovorí 1/350s čo by malo byť ťažko udržatelné a nemám s tým problém a všetko fotím z ruky, žiaden statív či monopod. Aby mi tam vošla celá motorka tak fotím na vzdialenosť viac ako 40m (blbo sa to odhaduje lebo stupnica má hodnotu 30, potom 100m a nekonečno), ale vždy mám nastavené viac ako 30m
A v takýchto prípadoch fotím takmer bez odpadu, odpad ktorý mi takto vzniká je preto, že ja neudržím kompozíciu na motorkára nakolko na tej dráhe dosť poskakuje a jednoducho mi vybehne časťou tela mimo hladáčik

Ukážka s neudržatelným expozičným časom http://farm3.staticflickr.com/2864/9709 ... 0c58_o.jpg