Takhle... ona je K5II znatelně horší ve všech oblastech. Já osobně taky moc nechápu smysl v jejím srovnáváním s 5DIII. Porovnat se dá vždycky a všechno, ale proč srovnávat bezmála 4x dražší produkt s levnějším... to fakt nevím. Internet je plnej testovacích snímků, videa a recenzí.
Jinak... já měl k dispozici 5DIII cca týden a byl jsem z ní nadšený. Mám 5DII a tak jsem se zatím rozhodl neupgradovat, ale do budoucna s jejím nákupem "tak-nějak počítám". Tím, že nefotím reporty, tak pro mě přechod na 5DIII neni nějak výraznej upgrade. Uvidíme taky s čím přijde Pentax... rozseknu to asi až na podzim/začátek příštího roku.
Pokud by někdo to srovnání opravdu chtěl, tak z mého pohledu je tam rozdíl cca 2 tříd. Má velké tělo, což já osobně oceňuju více než kompaktnost K5. Držením mi hodně připomíná K10D. Na nízké ISO má 5DIII o něco více detailů, ale není to nic, kuli čemu by člověk měnil systém. Obrovskej rozdíl přichází až s citlivostí.
Ona je sice pravda, že fotky z K5 jsou použitelné i na ISO 3200, ale ten rozdíl detailů (ztrácí se odšuměním) je v tomhle případě mezi K5 a 5DIII velmi markantní. Z mého pohledu to má smysl už od ISO 800, to nad ISO 3200 je už bombónek. Taky AF je naprosto bezchybnej. Na F1,2 máte ostrejch 10/10 fotek u předmětu, který se pohybuje směrem k vám. V podstatě naprosto nulovej odpad. Měl jsem z něho ještě lepší pocit, než z AF u 1Ds M3.
Ale ten rozdíl ceny je jasnej...pro mě osobně je 5DIII příklad ideálního přístupu k tvorbě těla. Značka poslouchá fanoušky a udělá jim tělo tak, jak si ho přejí. Žádný uživatel 5D řady nemůže být zklamaný. Já jsem přešel k k 5DII z 1Ds a musim říct, že přecházet z 1Ds na 5DIII bych určitě nehodnotil nějak tragicky... k 5DII byl trochu cítit ten AF.
BTW... hodně by mě zajímalo jaká je 1Dx, neznám zatím nikoho, kdo by si jí vedle 5DIII vybral a tak jsem neměl možnost vidět na živo

.