Moderátor: Moderátoři
taka poznamka, ale to je uz skor extrem, ked som mal ist do Jul.Alp na trek (co sa bohuzial zrusilo), tak 30kg turist.batoh som mal nabaleny s najtazsimi vecami dolu, to preto, lebo ked si zapnes bedrovy pas, tak odlahcich plecia.Machro píše:Z vlastnych skusenosti asi takto: vsetky batohy, ktore maju techniku v dolnej casti strasne tahaju na pleciach. Uz by som to nechcel. Technika by podla mna mala byt hore. Tiez by som isiel cestou kvalitny "nefoto" batoh a zopar foto veci do nejakeho špecipúzdra neopren, resp. dobre polstrovanie a hore v batohu. Minule sme isli do Tatier, ja som mal v batohu D700, 24-70/2,8 ; 70-200/2,8 ; blesk ; Hitech filtre ; karbon stativ... a malemu sa tam ani flaska nezmestila![]()
![]()
takze presne viem čo vyberáte. Este ma napadlo nieco taketo http://store.lowepro.com/media/catalog/ ... d_left.jpg hore ta technika a dole zvysok ale skusenosti s tym nemam. Podobne je riesena aj Tamrac Expedition séria. Ale ako hovorím, vyskúšané to nemám, možno niekto iný.
Ano bedra odlahcia plecia ale aj tak ide o to aby si mal tazisko co najvyssie. Vyskusaj uvidis.lennyl píše:taka poznamka, ale to je uz skor extrem, ked som mal ist do Jul.Alp na trek (co sa bohuzial zrusilo), tak 30kg turist.batoh som mal nabaleny s najtazsimi vecami dolu, to preto, lebo ked si zapnes bedrovy pas, tak odlahcich plecia.
netreba ho davat dolu na zem. bud si pripnes pas okolo brucha a batoh vyklopis, alebo si nechas na ramene popruh a z boku vytiahnes fotak. samozrejme ze to nie je na prenasenie 10kg techniky, ale na foto treky s telom a dvoma sklami.vladho píše:Příspěvek od lennyl » úte bře 03, 2015 3:57 pm
feri: ten batoh co mas je fajn, napchas tam vela veci, ale stale ho musis davat dolu z chrbta ked chces sklo menit.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A pri tom, čo odporúčaš, dávať dole z chrbta netreba? Vylamovať si ruku a vyberať naslepo drahy objektív z tej bočnej kapsy..... no neviem. Alebo ako to maš vyriešené?