Viem že už sa tu podobná téma objavila a figuroval tam aj Primus ale skůr len okrajovo a tak verím, že sa nebudete lenivý a trochu času venujete na to, aby ste mi poradili.
Vopred ďakujem za cenné info

Moderátor: Moderátoři
Kamarad je dostatecne rychly a dokaze vytahnout fotak z batuzku behem par chvil, ja to stale radeji resim brasnickou pres rameno - prijde mi to pohodlnejsi (a asi jsem prilis liny stale sundavat batoh). Do batuzku se dostanu rekneme do 30ti vterin, a to uz byva nekdy pozdevjaceslav píše:Som sa chcel opýtať napríklad na situáciu, kráčas po lese, alebo niekde na výlete a všetko máš v batohu a zrazu pred tebou nejaky skvelý moment. Ako zareaguješ. Je to veľmi pracné sa k nemu dostať?
To uz bych ti mozna doporucil nejakou vetsi krosnuvjaceslav píše:V batohu by som mal nieco ako dva-tri-styri objektivy (jeden z toho uz nasadeny) kapsu s filtrami, nahradnu baterku, stativ, flasu s vodou, nejaku bundu na chladnejsie pocasie, zopar musli tyciniek, nahradne pradlo, ponozky:), nieco na cistenie, kabelovu spust, malinku lekarnicku a mozno zopar dalsich drobnosti v zavislosti od tripu a pocasia...
S tim mas pravdu, ted jsem si vzpomnel jeste na jednu z vyhod - kdyz uz s sebou tahas stativ, tak mas moznost upevnet ho zezadu na batoh - je tam prakticky vytahovaci pruh vcetne uchytek. Jen se pak hur dostava k objektivumvjaceslav píše:Ale ten Compurover ma jednu velku vyhodu tusim. Ze ak s nim ides bez fotaku (co je celkom velky hriech) tak spravis z neho velky jednokomorovy batoh
S tim mas pravdu, ted jsem si vzpomnel jeste na jednu z vyhod - kdyz uz s sebou tahas stativ, tak mas moznost upevnet ho zezadu na batoh - je tam prakticky vytahovaci pruh vcetne uchytek. Jen se pak hur dostava k objektivumvjaceslav píše:Ale ten Compurover ma jednu velku vyhodu tusim. Ze ak s nim ides bez fotaku (co je celkom velky hriech) tak spravis z neho velky jednokomorovy batoh
Naozaj sa dá z neho spraviť len jednokomorový batoh? Ak áno tak to by bolo skvelé.Milan píše:Primus AW mam uz skoro rok a porad si myslim, ze to byla pro me nejlepsi volba. Sice jsem ten prvni musel vymenit - spatne usity popruh, coz mne u renomovane znacky jakou je lowepro prekvapilo - no stane se. K10D se s kratkym sklem pres bocni pristup vytahuje pohodlne i s nasazenou slunecni clonou s dlouhym je to trochu o cviku, ale neni problem.
Nacpu do nej K10D, 16-45/4, 50-135/2.8, tamron 90/2.8, blesk, filtry, stativ, nejake jidlo, piti, neco malo obleceni dovnitr, bundu pres batoh nebo mezi batoh a vnejsi chlopen. Vic uz asi nic a i tak uz se to celkem pronese
Co mi velmi vyhovuje je zadni pristup do batohu. Pokud ho mas upevnenej pres bederni pas a sundas ho z ramen a pretocis pred sebe po otevreni zadniho vstupu mas vsechno nadobicko pri ruce a muzes prohodit objektiv bez toho, ze bys batoh sundaval ze zad. Ted jsem byl 4 dny v horach vsude snih, blato, mokro - nedovedu si predstavit ze bych mel nekam batoh odlozit a hrabat se v nem. Stativ se pripevnuje na batoh pres stavitelna poutka. V pripade potreby jdou vsechny prepazky z batohu vyndat a mit jen jednu komoru, tak tam nosim notebook, ale pak se mi tam nenacpe vsechno fotonadobicko, po pravde jsem ho s sebou tahal asi jen dvakrat a to celkem zbytecne.
Myslim ze to je fajny univerzalni batoh, do mesta a na treky kde nemusis nosit stan a spani. Na vicedenni prechody neni dost velky.
Navic na prvni pohled nevypada jako fotobatoh a tak nepritahuje zbytecnou pozornost. Z me strany velka spokojenost.
Takže ďalší, ktorý by sa rovnal zatiaľ mojej voľbe pre Primus?Kara1963 píše:Mám Lowepro Rover AW II a nemá chybu. Vejde se mi tam i notebook Toshiba Sattelite Pro U300 a stativ Manfrotto, to je velká výhoda!
Je to celkem rozšířený model a nikdo si nestěžoval.