díky za odpovědi
Moderátor: Moderátoři
...kde prodávají příručního človíčka...??cikorsky píše:![]()
![]()
![]()
ale k tematu: ja k tomu pristupuju taky tak nějak neorganizovaně - vétšinou s sebou beru objektivy podle toho co jdu fotit a snažim se nebrat vice než 2 - jeden na tělel a jeden pohozeny v brašně. A nemam nejaky specialni zpusob jak je měnit - prosté odšloubuju, vezmu druhy a nasadim... někdy si ale dopřeju trochu komfortu a objektiv předám mé dobré ženě, která na něj zpátky nasadí krytky a uloží ho do brašny, zatímco já už s druhým objektivem fotím - takže ideální stav je vozit s sebou dalšího člověka![]()
![]()
cik.
Ani ne. Měl to být vtip, nu co ne každý se musí povést...fjo píše:...koukám, že Kajfík má nějaký problém...Kajfik píše:NAco měnit? Kolik objektivů, tolik foťáků ne:))))
...něco ho štve a začíná tu v diskuzích docela prudit...
...tak přišlo.. jako by jsi vstával pozadím napřed... tady poznámka o foťácích.. jasně, proč ne vtip, ale aspoň jsi mohl napsat, jak to provádíš Ty, protože se mi nechce zdát, že by jsi svůj GP měl jen ve vytríně na dívání... a pak ještě tady: http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... =6394#6394Kajfik píše:Ani ne. Měl to být vtip, nu co ne každý se musí povést...fjo píše:...koukám, že Kajfík má nějaký problém...Kajfik píše:NAco měnit? Kolik objektivů, tolik foťáků ne:))))
...něco ho štve a začíná tu v diskuzích docela prudit...
Nechtěl jsem prudit, nevím proč ti to tak prišlo.
...jasně, asi je trochu obtížné změřit přesně rozdíl.. a zvlášť u krátkých skel to asi nebude markantní, ale to, co je u kratkých ohnisek zanedbatelný rozdím, může být u 300mm a dál už docela fajn navýšení...Kajfik píše:Neodpověděl jsem protože némám žádné revoluční know-how. I u mě je měnění objektivu docela gymnastika...
položím si objektiv ktery chci nasadit a povolim krytku, puvodni postavim vedle nej, krytku prehodim a co nejrychleji se snazim nasadit ten novy s tim ze celou dobu drzim fotak bajonetem dolu...
A to je můj dlouhodobý názor na K20D. Ačkoliv s ní nemám zkušenosti, myslím si že je na tomhle webu tendence k jejímu přeceňování. Ale to už jsem tu psal. A je to jen můj názor. Moc se mi nechce věřit že by stabilizac byla nějak měřitelně účinnější. Já to beru tak že výrobce musí zkrátka do propagačních materiálů něco napsat...