maZec, ujišťuji tě naposled, že se nezlobím, necítím hořkost či nevděk atp. Žijeme každý v jiném světě. Beru to jako kdybych v noci na cestě zahlédl nějaké veliké neznámé zvíře. Vyvolá to husí kůži a úzkost, ale zlobit se a vyčitat to nikomu nemohu a hlavně nechci. Co považuješ za použitelné z mé přítomnosti (příspěvky a fotky) nech na WEB, co ti nevyhovuje klidně vymaž. Nemám námitek, dělal jsem to stejně jen pro tuhle WEB a přátele.
Cimrmanek, cikorsky, peter_01, Petr, PETERI a pár dalších, se kterými jsme se sdíleli, těšili a radovali tím starým přežitým způsobem ještě jednou moc děkuji za radost, kterou jsem z toho měl, jakkoliv to bylo jen "virtuálně". Však mi rozumíte. Jste přece jen lépe vybaveni do praktičtějšího světa. Berte to tedy jako dobu strávenou v kině, kde dávali starý krásný film, ale ráno musíte vstávat do práce, zatímco já v tom kině pracuji. A občas si na ten film vzpomeňte.... další díl zpravidla už nebývá tak povedený, ať zůstane tedy u prvního, originálu.

Prosím každého ať zůstane na svém místě a už si neklade žádné otázky, které by se nějak vztahovaly k této věci. Prostě ve virtuálním moderním světě jsem neměl šanci na přežití.
Omlouvám se tedy ještě jednou, bylo to vlastně nedorozumění. Děkuji........... jirka
PS. Ale ty WORKSHOP_y pro ty, kteří to s fotkou berou vážněji, jsou ještě jednou nohou v tom starém idealistickém světě, by se zrealisovat mohly. Protože to maZec vymazal ( je to "mazec"

Podávám tedy takový návrh, aby se v rámci Forum jako vlákno, nebo když se to ujme maZec to dá do Menu, rozjel tzv. WORKSHOP (tj. něco jako dílna_pracovna). Text by nebyl limitovaný a navíc je tam možnost vložení obrázku. Fotka má různé a odlišné zaměření, takže by těch Workshop_ů bylo více, třeba Krajina, Makro, Genre ( počeštěné Žánr) atd., podle potřeby. Ten z ochotných členů, který rozumí Krajině by dělal Workshop Krajina atd.atd. Za sebe jsem ochoten dělat Workshop Genre a vrátím se k bližšímu vysvětlení. Jestli se najdou lidé na jiné obory, ať se vyjádří jakým praktickým způsobem chtějí oni "svůj" Workshop dělat atd.
Pokud se nápad ujme, jsem ochoten, zatím než to vezme někdo větších znalostí, rozjet Workshop Genre (jen v názvu aby se české Žánr netlouklo s tou angličtinou). Ten, kdo má zájem by dal fotku do galerie a hned se v 1 komentáři vyjádřil že by chtěl hlubší rozbor fotky (stačí prosím XXXX o Workshop

Termínu Genre_Žánr budeme rozumět v tradičním pojetí, ale i trochu v širším smyslu. Jestliže fotka má kromě "vizuálního záznamu" ještě tzv. druhý plán, míří také jinam, nějaké sdělení, interakci atp., tedy hlavně fotky o životě, lidech, náladách, eseje a příběhy, konceptuální fotky atp., vyjímečně krajinu ve které nejde jen o krajinu, kde krajina je jen jevištěm děje a pozadím "něčeho" atp. Rozhodně nebudu dělat klasickou krajinu, sport, makro, faunu a floru a všechno, co je "technickou" fotkou. Zkrátka dovolím si luxus rozhodnout čemu hodlám či nehodlám věnovat čas a hlavně k čemu se cítím a jsem oprávněn se vyjádřit.
To by snad pro objasnění mého návrhu, který zatím stejně není realizován, stačilo.
Vzhledem k tomu, že se situace podstatně změnila, odpadá můj zamýšlený Workshop.
Dodatek druhý den: Tak mělo být, bylo to miněno jako úklid po své přítmnosti zde, takový epitaf. Ale protože ti fotografičtí teroristé cikorsky a irys přinesli dnes tak nádherné fotky, že fotograf musí zapomenout na všechnu hrdost atd. a žasnout nad nimi a smrt odložit na jindy....