Zdravím všetkých pentaxákov!
V priebehu mesiaca hodlám presadlať z bridgu panasonic DMC FZ5 na K10D (už mi nestačí kvalita, fotím západy, východy slnka, dcéru v interiéri, apod).
Mám možnosť doviezť z USA foťák a neviem sa rozhodnúť s akými objektívmi. Tu sú varianty:
- telo + seťák + 50/1,4 za 22 tis. SKK
- telo + 16-45/4 za 24 tis. SKK
Viem, že na 16-45 sú samé chvály, telo s ním vypadá ako riadne delo, rozsah na začiatku je bomba, ale nebude mi chýbať tých 55 na konci a tá svetelnosť 1,4 ?
Všetkým vopred ďakujem za radu.
Poraďte prosím, aké objektívy
Moderátor: Moderátoři
Dík,bigfoot píše:Musis si uvedomit co chces fotit
50 f/1.4 je skvela vec, ale otazka znie.. potrebujes ho? vyuzijes ho?
55mm ti myslim chybat nebude
a este taka drobnost.. kupis setak ktory sa vzhladom na jeho cenu velmi oplati, ale casom prides nato, ze ti nevyhovuje ako ja...
to znamená, že by si teraz bral 16-45 ?
50/1,4 by som využil najmä v interiéri, lebo nerád fotím s bleskom a na malé deti mi zatiaľ nepomáhala redukcia červ. očí.
A rovnako aj na horách, keď je zlé svetlo.
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
podle me bude nejlepší řešení mít nakonec oba objektivy - 50 na portréty a 16-45 na venek
proste každy z tech objektivu je dobry na neco jineho...
proste každy z tech objektivu je dobry na neco jineho...
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
https://www.webovica.sk
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
tak tak... v mem podpisu vidis jake objektivy mam... 50 f/1.4 je paradni hracka ale setak mam uz jenom kvuli 18mm a chystam se ho nahradit pentaxem 12-24
Pri foceni deti nezapomen, ze f/1.4 je pekna hodnota, ale i hloubka ostrosti je trosicku jinde par peknych obrazku jsem si tak uz zmrsil
Pri foceni deti nezapomen, ze f/1.4 je pekna hodnota, ale i hloubka ostrosti je trosicku jinde par peknych obrazku jsem si tak uz zmrsil
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky