Jelikož jeden pentaxfriend si u mě objednal tuto matnici již v květnu a do teď asi nemá penízky, tak mi tady zbytečně leží.. Taaakže:
Prodám úplně novou, nikdy nepoužitou zaostřovací matnici s rozděleným obrazem a mikrohranoly okolo středu (viz. obrázek). Opravdu užasné ostření s manuálními skly a v kombinaci s objektivy s vyšší světelností nemá chybu!
Kompatibilní s K10D, K20D..
Nějaký popisek:
Tento druh matnice je zřejmě nejrozšířenější a nejužitečnější pro ruční ostření. Má ve svém středu kruh s rozpůleným obrazem a pokud obraz není zaostřen, obě půlky obrazu na sebe nenavazují a tím všechny čáry a hrany jsou jakoby zlomené a posunuté. Při ručním ostření se potom nesleduje vlastní obraz ale hledá se poloha, kdy hrany na sebe přesně naváží. V takovém případě je obraz dobře zaostřen.
Mikrohranoly (microprism)
Pokud obraz není zaostřen, mikrohranoly ho zobrazí jako černobílý tečkovaný obrazec. Pokud zaostřen je, miíkrohranoly se stanou neviditelnými a tím usnadňují ruční ostření.
Cena: Jelikož jsem student a hodí se mi každá kačka, prodám ji té nejvyšší nabídce, takže forma takové dražby. Vyvolávací cena 600 CZK.
PS: Majitelé těchto matnic ode mě zde na fóru je již spousta a myslím si, že pánové jsou s nimi poměrně spokojeni.

Ten model co je k prodeji je vylepšen ještě tím, že ten rozdělený půlkruh je pootočen o 45°, což umožňuje lépe ostřit jak v horizontální tak vertikální poloze.