Myslím si, že někteří zde to berou spíše přes srdce nežli přes hlavu (případně se dívají na věc z jiného úhlu), ale i tak je to v pořádku - Pentax JE srdeční záležitost.
Moderátor: Moderátoři
Kalibutan píše:Dovolte i me prijit s malou troškou do mlýna.
Povím Vám krátký příběh o lásce a zradě a o pokusu o soužití s dvěma láskami... což vlastně k tomuto vláknu alespoň částečně patří.
Tak tedy. Jen tak z hecu a protože mě to zajímalo právě kvůli Fevonu jsem si koupil asi před několika měsíci z druhé ruky jako předem jasnou DVOJKU Sigmu SD14 - coby záložní DF.
Říkám si přitom: "Cože na ní její zastánci vidí tak děsně úžasného?" a šel jsem udělat ven svoje první fotky.
Nooo, možná někteří už tušíte jak jsem se asi tvářil když jsem zpracovával pak večer první sigmovské rawy... neinterpolovaně.
To by byly určitě zajímavé fotky mého údivu, ale možná ještě zajimavější zvuky
Ale i přesto... na svoji K20ku při práci nedám nadále dopustit. A v porovnání s obdobným segmentem u konkurence mám pořád jasno.
Ovšem, kdykoli jsem doma a procházím kolem SD14ky v batohu v předsíni anebo když na mě zase udělá ten svůj kukuč a já ji zase(!) táhnu z baráku "zahnout K20ce" tak si stejně jen tak tiše pro sebe cedím mezi skřípajícíma zubama: "Ty mrško jedna sigmácká... cos mi to jen udělala?"
...a připadnu si přitom tak trochu jako nevěrník a zrádce
V rozlišení bych problém neviděl... ve skutečnosti to je tak, že Bayerovské rozlišení si musíš vydělit cca 4 (nebo to FV 4x vynásobit), aby jsi měl představu o kvalitě.fjo píše:to Kalibutan:
...řeknu Ti, že mě přepadají občas naprosto stejně hříšné myšlenky... ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá... Foevon ma sakra něco do sebe. Akorát je škoda toho "malého" rozlišení. ale přiznám že jsem neviděl zvětšeniny ze Sigmy.. otázkou je proč.. zda kvůli malému rozlišení nebo jen proto, že to u nás není tak rozšířené tělo... ale popravdě.. teřba bych byl překvapen...
asi bych si dokázal představit Sigmu na desk top produktové foto... s 30/1,4 by to zcela určitě bylo hodně zajímavé...
preco neeticke ? s pentaxom som zasil super chvile od Samorina az po Indoneziu. Posledny bol Pentax zraz. Tak som len Pentax kolegom zo zrazu oznamil ze to menim za ine....Precitaj si este raz moj prvy prispevok..Kalibutan píše:To miky_lbc:
No ne, já si jen všim, že to vlákno má takový ten příznačný rozlúčkový název tak mě napadlo, že je to to pravé místo naznačit, že se pokouším o kooperaci dvou milenek bez nějaké brutální a neetické (z mého pohledu) rozlúčky