Koniec pradaja K20D

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

donPedro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od donPedro » 10 zář 2009, 19:51

Jistá souvislost zde je, tak to umísťuji sem: Technet uveřejnil poměrně obsáhlou reportáž z letošního berlínského veletrhu IFA : http://technet.idnes.cz/cim-budete-brzy ... c_foto_pka a o "našem" Pentaxu není v článku ani zmínka. K tomu jen taková řečnická otázka: "Proč?"
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

odjinud
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od odjinud » 10 zář 2009, 20:55

A byl tam? Někde jsem četl, že ne.

Schneider
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schneider » 13 zář 2009, 20:31

Ja som inak stále váhal či ísť do Pentaxu lebo som sa rozhodoval pre mojú prvú zrkadlovku. Špekuloval som s kadečím napr, že počkám na novú Sony Alpha A550 ale keď som sa dopočul že K20D skončila a že začína byť problém ju zohnať v hodine dvanástej som si ju objednal... Už predtým som sa sem tam dostal ku K10D ktorým fotí moj kamoš a dosť sa mi pozdával a keďže ergonomia je u K20D rovnaká tak som sa neobával a myslím že ako prvá DSLR mi bude bohato postačovať. takže už sa netrpezlivo teším kedy mi príde domov :)))

P.S: A dúfam že Pentax bude žiť ešte dlhé roky :D a ak aj nie tak budem dúfať že štafetu prevezme Samsung a bude vyvíjať minimálne tak intenzívne ako Sony :D

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 13 zář 2009, 21:24

Tak gratuluju ke koupi, snad nebudeš litovat.

Markusss
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Markusss » 15 zář 2009, 00:44

Schneider píše:Ja som inak stále váhal či ísť do Pentaxu lebo som sa rozhodoval pre mojú prvú zrkadlovku. Špekuloval som s kadečím napr, že počkám na novú Sony Alpha A550 ale keď som sa dopočul že K20D skončila a že začína byť problém ju zohnať v hodine dvanástej som si ju objednal... Už predtým som sa sem tam dostal ku K10D ktorým fotí moj kamoš a dosť sa mi pozdával a keďže ergonomia je u K20D rovnaká tak som sa neobával a myslím že ako prvá DSLR mi bude bohato postačovať. takže už sa netrpezlivo teším kedy mi príde domov :)))

P.S: A dúfam že Pentax bude žiť ešte dlhé roky :D a ak aj nie tak budem dúfať že štafetu prevezme Samsung a bude vyvíjať minimálne tak intenzívne ako Sony :D
Kolik si za ni dal?

Schneider
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schneider » 15 zář 2009, 15:32

Markusss píše:
Schneider píše:Ja som inak stále váhal či ísť do Pentaxu lebo som sa rozhodoval pre mojú prvú zrkadlovku. Špekuloval som s kadečím napr, že počkám na novú Sony Alpha A550 ale keď som sa dopočul že K20D skončila a že začína byť problém ju zohnať v hodine dvanástej som si ju objednal... Už predtým som sa sem tam dostal ku K10D ktorým fotí moj kamoš a dosť sa mi pozdával a keďže ergonomia je u K20D rovnaká tak som sa neobával a myslím že ako prvá DSLR mi bude bohato postačovať. takže už sa netrpezlivo teším kedy mi príde domov :)))

Kolik si za ni dal?
Pentax K20D + DA 18-55 II AL a dal som zaň 698eur

Markusss
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Markusss » 15 zář 2009, 20:15

Schneider píše:
Markusss píše:

Kolik si za ni dal?
Taky doufam ze nebudes litovat, ja sem koupil K20D za 699$ se setakem a po trech dnech putovala zpet do usa na vymenu. Snad nebudes mit problem s hotpixelama, docetl sem se ze K20D na to celkem trpi chudera:( Pochopitelne sem se o tom docetl az po koupy. Tak snad prijde uz v poradku dalsi, a pokud ne tak si kupuju Nikona ve stejny tride...pac by ve me pentax po dvou kouskach spatnych nebudil duveru..

Schneider
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schneider » 16 zář 2009, 02:17

Markusss píše:
Schneider píše:
Markusss píše: Kolik si za ni dal?
Taky doufam ze nebudes litovat, ja sem koupil K20D za 699$ se setakem a po trech dnech putovala zpet do usa na vymenu. Snad nebudes mit problem s hotpixelama, docetl sem se ze K20D na to celkem trpi chudera:( Pochopitelne sem se o tom docetl az po koupy. Tak snad prijde uz v poradku dalsi, a pokud ne tak si kupuju Nikona ve stejny tride...pac by ve me pentax po dvou kouskach spatnych nebudil duveru..
No ja fakt dufam že to bude v pohode..som sa rozhodoval hlavne medzi K20D a Nikonom D90 tak dúfam som sa rozhodol správne...ale treba byť optimista:) Ká dvacka je fajn mašina a každý foťák v podstate má svoje muchy;) Aj Nikony trpia pár deckými chorobami čo som čítal po fórach

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 16 zář 2009, 07:34

V případě Nikonu jsou to spíš stařecké choroby, řekl bych. Osobně se stejně divím, že ty K20 ještě někdo kupuje, když už je K-7.

odjinud
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od odjinud » 16 zář 2009, 08:49

elho_cid píše:V případě Nikonu jsou to spíš stařecké choroby, řekl bych. Osobně se stejně divím, že ty K20 ještě někdo kupuje, když už je K-7.
No, rozdil je porad skoro 1/3 ceny, tedy 10kkč... za vicemene to same (pro nekoho).

Navic hodne lidi ceka na recenzi na DPReview, bo to prece je jedina seriozni recenze :-))) Ovsem nevim, jestli K7 neskonci driv ve vyprodeji, nez ji tam ti napisou... :-))

Markusss
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Markusss » 16 zář 2009, 11:03

Prave ta cena no...v cechach se pod 30k sehnat neda a v zahranici se pod 25k sehnat neda. Az bude pod 20k tak strelim K20 a koupim K7 :D

Schneider
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schneider » 16 zář 2009, 12:24

No ja by som bral K-7, ale presne mám ten istý problém a to je že som bol limitovaný cenou na K-7 som proste nemal. A už mi došla dnes konečne ká dvacka:)) už ju zahrievam pokusmi asi tri hodiny a zatiaľ je všetko v pohode :D:D tak hádam budem mať šťastie na vydarený kus ;) hehe no niektorí tu písali že sa im hneď pototo tak som mal obavy, ale až čas ukáže či je to v pohode... Takže som sa konečne pridal do tej vašej komunity pentaxákov:)

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 16 zář 2009, 14:13

Mna strasne irituje na Pentaxe, ze maju prilis vysoke % vadnych kusov a to aj tela a aj objektivy a reklamacie trvaju velmi dlho, min. 1 mesiac a aj to Vam nezaruci, ze dostanete dobry kus.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

atiratha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od atiratha » 16 zář 2009, 14:15

Mě to procento teda nepřijde o nic vyšší než u Canonu nebo Nikonu, spíš naopak. Vzpomeňme např. na banding a hotpixely u 50D
K-5, pár moderních objektivů a sklárna starších

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 16 zář 2009, 15:19

Markusss píše:Prave ta cena no...v cechach se pod 30k sehnat neda a v zahranici se pod 25k sehnat neda. Az bude pod 20k tak strelim K20 a koupim K7 :D
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000PD8
Pentax

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“