Predpokladam, ze momentalne riesit znacku a model az nasledne. Ak planujes prepadnut foteniu dlhodobo, priprav sa na dlhodobe investicie do objektivov. A tu su Canoni so stabilizaciou velmi drahe.BenaCZ píše:uff tomu nerozumim.. k cemu to? (znam jen kompakty P;Av;Tv;M)asdf píše:40D je rychlý stroj, ale oproti Pentaxu (K10, K20) má jednu velkou!!! slabinu a tou je absence funkcí hyperprogram a hypermanual (tj, nemá dva otočné voliče). V tomto je pentax už několik let naprosto nedostižný....
Pentax ponuka dobru kompatibilitu so starymi objedktivmi a ma lepsie ovladanie, voduodolne telo a stabilizaciu v tele. Hyperprogram super vec, urcite si prestuduj navody, osahaj modely a budes mat jasno. Pentax.
Pred casom (14 dni) som tuto dilemu riesil sam,vyskytla sa nahla prilezitost dovozu z USA, tak som si dal doviezt rovno K20 so setakom.Dlho som to zvazoval, ci nie je lepsie kupit K10 a investovat do kv.objektivu.
O malicko vyhral K20 a setak. Presvedcil ma CMOS, 14mpx-vyrezy,vacsi dyn. rozsah a snad one day novy objektiv od Pentaxu, ktory ten cip dobre vyuzije. Ak to ale ides kupovat v CR, asi by som si vybral prvu moznost - K10 a dobry objektiv kupit cez web z USA. Po prvych a kratkych skusenostiach mozem povedat - chlape ta masinka bude este dlho lepsia ako ty Prilis sa teda nad technikou dumat neoplati. Kazdu chvilku bude niekde nejaky novy model a zatial ujdu fotky. Tak pevnu ruku.