RAW formát PEF

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Re: Adobe Photoshop CS 8.0

Příspěvek od fjo » 30 pro 2007, 01:49

sixi píše:Ahojte priatelia Pentaxaci :-) Ked ste tu uz zacali debatu o RAW, mam na Vas aj ja jednu otazku. Na upravu fotografii pouzivam aj program Adobe Photoshop CS 8.0. Nedokaze mi vsak otvorit RAW DNG z mojej K10D. Musim si subor najskor konvertovat na JPEG v inom programe a az potom mozem ist do Photoshopu. Velmi by mi pomohlo, keby mi RAW otvaral aj Photoshop. Pravdepodobne sa to da, lem tam treba nieco doinstalovat. Vedeli by ste mi niekto poradit co a akym sposobom? Ak by sa dalo, tak prosim polopatisticky :-) aby som to pripadne dokazal nainstalovat aj ja :roll: Vdaka za Vas cas a pripadnu odpoved...
...a mas stazeny a nainstalovany Camera RAW? Je to ve forme plug-iny a je volne stazitelny ze stranek Adobe a je u toho i popis, kam s tim: http://www.adobe.com/support/downloads/ ... rm=Windows ..je tam i DNG Converter... to je programek, ktery prevede vsemozne RAWy od ruznych znacek do Adobe formatu DNG, coz mi prijde docela sikovne, protoze mas jistotu, ze Adobe tento format bude podporovat velmi dlouho.. narozdil od nestandardnich RAW formatu od ruznych vyrobcu...

...ale jeste me napada... Ty fotis s K10D do RAW formatu PEF? Pokud ano, proc? U K10D si muzes nastavit primo foceni do formatu DNG... pak uz nemusis nic prevadet... a otevres to jak v Adobe Photoshopu, tak i v Adobe Lightroomu...
Pentax

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

sixi
Nový uživatel
Nový uživatel

ahoj

Příspěvek od sixi » 30 pro 2007, 07:58

Vdaka za odpoved, ja fotim len do DNG a tento mi moj Photoshop odmieta otvarat... Asi mu tam nieco chyba len neviem co... :?:
sixi

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Re: ahoj

Příspěvek od fjo » 30 pro 2007, 08:03

sixi píše:Vdaka za odpoved, ja fotim len do DNG a tento mi moj Photoshop odmieta otvarat... Asi mu tam nieco chyba len neviem co... :?:

hm, tak to mam trochu obavy, ze mu bude chybet Photoshop CS2... :cry:
Pentax

Hus
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hus » 26 úno 2008, 10:06

jvrana píše: DNG format je standartem od adobe. Je velmi pravdepodne ze pujde otevrit v lecjakem programu na zpracovani RAW.

PEF je vlastni format pentaxu. Takze pujde jen v programech podporujici tento format. I kdyz to dnes budou nejspis taky skoro vsechny.
Pef by mel byt stejne kvalitni ale je oproti DNG mensi.

Honza Vrana
PEF by měl být menší než DNG? Co jsem zatím vypozoroval u svého K10D, tak velikosti jsou identické.
Naposledy upravil(a) Hus dne 28 úno 2008, 22:42, celkem upraveno 1 x.
Pentax K10D; Sigma 17-70/2.8-4.5; Tamron 70-300/4-5.6 Macro; Pentax 50/1.4; Sigma EF-530 DG Super

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: ahoj

Příspěvek od Kajfik » 26 úno 2008, 11:00

sixi píše:Vdaka za odpoved, ja fotim len do DNG a tento mi moj Photoshop odmieta otvarat... Asi mu tam nieco chyba len neviem co... :?:
konretne potrebujes adobe camera raw - ktery je volne stazitelny (jedna se plugin) z webu adobe. Akorat ho myslim podporujou novejsi verze, tusim CS2 a vyse...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“