http://www.bjp-online.com/public/showPa ... age=868570
A teď kontrolní otázka: kdo z "velkých" výrobců stále zůstává (stagnuje) na apsc?

Moderátor: Moderátoři
Já zase tuhle honbu naprosto chápu.... když jsi fotoreportérelho_cid píše:Já teda tuhle honbu za citlivostí nějak nechápu. Leica udělala fulfrejm kvůli tomu, aby na M9 měl 12mm objektiv zorný ůhel 120° a ne aby někdo měřil jaký tam mají šum.
Právě proto, že je to CCD, nikoliv CMOS, nemusí být šum na výstupu výhradní záležitostí kvality snímače.atiratha píše:Jako jo, ta Leica je asi průlom, ale díval se schválně někdo na galerii z toho preview? Na ISO 1600 mnohem větší hrůza než K20D. Než takový fullframe, to radši APS-C všema deseti. Je to senzor od kodaku, měl jsem Oly E-400, taky Kodak CCD a nejsem si jist, jestli bych tuto známost chtěl opakovat (jinak proti Oly nic, těla ani skla nedělají zlá)
Mna limituje pentax iba troma vecami: X casom, rychlostou a presnostou AF a rychlostou serioveho snimania....obrazove vystupy su skvele, sum v pohode a vypracovanie tiel skvele...objektivy neviem posudit pouzivam Sigmy...hladam univerzal od reportaze po atelier....K7 sa uz blizi zase nepotrebujem video. FF nemusi byt ta kazdu cenu...ako realnu nahradu za svoju K10D vidim D300...splna moje kriteria...bobo2 píše:..ak si miky ešte neodišiel...
celkom dobre sa to číta, čo si napísal a úprimne ma mrzia tie "kohútiny".
Niečo veľmi podobné som tu prezentoval už najmenej polrok a bol som označený za "kecálka". Mám možnosť často vidieť čo lezie z D3 s 24-70, 17-35, 70-200 a dobrými pevnými sklami. Predať systém so stratou min. 2500 eur a nekúpiť si za to ani FF telo s jedným FF objektívom...no to ani v zlom sne...
Mńa osobne APS-C nelimituje ani v práci s HO...s ostatným súhlasím s poznámkou, že ani ISO nad 3200 bez použitia blesku nie je žiaden zázrak/
Vyskusal som D200...obrazovy vystup podobny K10D..ale rychlost a presnost AF s tymi istymi sigmami ako mam ja na pentaxe bola o dve triedy lepsia...aj ja preto idem do nikonu....proste uz sa dalej neda utesovat sa a cakat pokial urobia nieco ine lepsie..D300s a Eos 7D zotrel konkurencne vyhody K7 a este ju aj predbehli...CyberSammy píše:2 elho_cid: Dik za spochybnenie mojich inzeratov.. asi keby je problem s tym telom, by som ho isiel vratit alebo reklamovat a nepredaval by som komplet celu vybavu. Mna Pentax tiez limituje AFkom, dalej dlhymi dobami servisu a niektore prislusentsvo nie je nan dostpne. Napr. radiove odpalovace s podporou HSS. Co sa tyka vystupu tak v porovnani s D300 je slaby. Okrem toho vela mojich znamych ma Canon/Nikon, takze by som mohol menit objektivy. Dalej, mal som moznost fotit svadbu s kamosovym Canonon a narobil som sa menej ako s mojim Pentaxom, nie len, ze som nestresoval pri foteni, ci mi to v pritmi kostola vcas zaostri, ale aj s vystupom RAW bolo menej roboty a nemusel som velmi ladit farby a expoziciu. Proste som sa rozhodol prejst inam. Aj ked je to na zvazenie, nie som si celkom mojim rozhodnutim isty, lebo Px ma super ergonomiu, stabik, utesenene telo, dobre rozsahy a svetelnosti objektivov a u Canonu/Nikonu to az tak idealne nie je.. aj cenovo.