Moderátor: Moderátoři
Ahoj. A jak jsi spokojený s Canonen. Pokud si dobře pamatuji z tohoto fora, tak myslím, že máš Canon 40Delho_cid píše:Fakt nechapu jak muzete blby kompakt srovnavat se zrcadlovkou. Kompakt ma hloubku ostrosti od nevidim do nevidim, takze ostreni moc resit nemusi. Zrcadlovka je neco jineho.
mam ostre vyfoceneho konipase s K2OD a s tamronem 70-200. ja ale zjistil jiny problem. kdyz jsem testoval FF/BF, tak se mi 2x stalo, ze sklo, co bylo na fotaku, melo FF, ale to cerstve nasazene bylo ok. takze pred focenim sundam sklo, nasadim sklo a fotky jsou ok. jako bych tam mel nejakou oxidaci kontaktu ci co.Vladimír Roháček píše:Pánové, něco na tom bude!
Asi bude záležet na světle a na foceném objektu. Já fotím ptáčky a nepodařilo se mi vyfotit konipase (černobílý ptáček). Bodové ostření a ten foťák si s tím neví rady. Ale dělá mi to jak K10, tak K20. Fotil jsem letos strakapouda, bylo to sice za slunného dne, ale pod korunou stromů, takže světla trošku méně, ale žádná kloudná fotka. Druhý den jsem na to vzal K10
a opět fotky nic moc. Tak odpoledne jsem vzal starého Panasonica (FZ20, pouhých pět mega) a fotky byly jak víno. Takže souhlasím s názorem, že ta naše technika si s něčím neví rady a vypadá to na softvérový problém.
Děkuji za zkušenosti kolem Canonu. Osobně nemám opravdu s čím u DSLR přístrojů možnost porovnat krom řady Pentaxu, kterou jsem vlastnil. Navíc hodně lidí nepřizná "barvu" a mlží. Jakoby nechtěli přiznat, že ta mediálně nejznámější značka(y) má také problémy.elho_cid píše:elho_cid
Nový příspěvekZaslal: čt červen 11, 2009 8:43 pm
Mival jsem taky FA28-70/4, ktery mi taky slapal dobre, ale prodal jsem ho kamosovi. Koketoval jsem s objektivem Sigma 28-70/2.8, ale ostrila uplne mimo.Krokodyl píše: Rád bych se zeptal... zda se ti neosvědčil, ještě nějaký objektiv v podobném rozsahu jako FA 24-90 (bude asi problém se k němu dostat). Hodně mi záleží v tomto rozsahu na spolehlivosti ostření (stačilo by i do těch 55mm). Rychlost je v takovém případě druhořadá, ale aby měl autofokus. Děkuji za případné zkušenosti.
No popravde si musim udelat cas na poradny vyzkouseni toho setaku ... Tu FA 50 jsem uz zkousel, mam ji o neco dyl. Ta 18-55 mi prisla pred 3 dny a kazdopadne s ni mam zatim nejvetsi problem ze se ji nechce zaostrit vubec, prevazne teda na sirokem ohnisku s tim ma velky problem... V podle me naprosto beznych situacich blika zelena kontrolka ze zaostrit nelze. Kdyz je mene svetla (vcera bylo docela slunicko) tak je to lepsi...elho_cid píše:SDM/SWM/USM/HSM ostreni je zkratka presnejsi nez nahon hridelkou. Ale pokud je problem tak velky, ze se nepresnost projevi i na setaku, tak to neni normalni.
Zkousel jsi AF-S i AF-C?