Dobre svetlo
Sipas
www.sipasweb.com
Moderátor: Moderátoři
Neměj z toho takové obavy, je spoustu softu, kde si jedenkrát pořádně naladíš transformaci z RAWu do JPEG aby ti to co nejvíce vyhovovalo a pak to dávkově spouštíš na celou sérii fotek. Následně ty RAWy smažeš pokud máš nouzi o místo. Je to pár desítek minut chroustání počítače.sharkman píše: Moje představa: přijedu z dovolené s 500 fotkami - 450 je v jpeg srovnám u nich občas horizont nebo je ofiknu zabíraj 500 mega a můžu je za hodinku prezentovat a pak mám 50 fotek v rawu kde si stím pohraju, vytisknu si to do rámu na zed nebo to vrazím do web galerie apod. a to zabere dva večery a 250 mega......
sharkman píše:Děkuji všem za čas, který mi tu věnovali - ještě přetrpím vánoce a počkám až klesne cena v závislosti na oznámení nových modelů a nejspíše si K10D koupím - děkuji především MichaloviN, který mi poslal na posouzení fotky v jpeg i raw a jelikož nejsem žádný pixelmaniak musím říct, že vypadají víc než dobře. Škoda, že Pentax tak špatně zvládá marketing a je v hlubokém stínu za C a N, protože si to určitě nezaslouží, alespon co vidím zatím sám. Díky Sharkman