Nový firmware 1.11 pre K10D

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Ivan63
Nový uživatel
Nový uživatel

Nový firmware 1.11 pre K10D

Příspěvek od Ivan63 » 08 bře 2007, 07:24

Máme tu nový firmware pre K10D. Pripájam link:

http://www.pentax.co.jp/english/support/

ivan63

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 08 bře 2007, 08:14

Díky za expresní upozornění... snad nebude Pentax to firmware update každý týden :-) jirka
Podle informací z DPREVIEW nové frmw. 1.11 odstraní možnost přístupu do DEBUG MENU, tj. tam kde se dal adjustovat AF atp. o kterém se pojednává na vláknu K10D>Nepřesný AF - Řešení !!!
jir_ist

Instruktor
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Novy firmware K10D

Příspěvek od Instruktor » 09 bře 2007, 12:37

To jako ze je to po mesici dalsi update?!
Jake jsou zmeny? Moc jich tam nevidim.
Neco zasadniho?
Natolik nevladnu anglictinou.

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 09 bře 2007, 14:45

Correspond to development in the RAW data camera when multiple exposing.
When built-in flash is used the luminescence control by the trailing-shutter-curtain sync was corrected.

Při "víceexpozici" (opakovaně na jedno políčko záběru) upravuje lépe RAW data.
Při použítí blesku kamery (build-inflash) kontrola osvětlení při programu "následovat lamely závěrky" synchronizace byla opravena.

Omluv mne, některé termíny neznám v češtině takže "přibližně"...

Dodatek po poznámce elho_cid : Instruktor, zapomeň tento pokus s tápáním v češtině "jakže tomu asi říkáte", promiň že jsem ti dal falešné informace, obrať se elho_cid ..
Naposledy upravil(a) jir_ist dne 10 bře 2007, 09:52, celkem upraveno 2 x.
jir_ist

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 09 bře 2007, 17:49

Jsou to hodne podivne popisy - ostatne jde o mechanicky preklad z japonstiny. Pokouset se je pochopit natoz prelozit o cestiny je zbytecne.

Docela pochybuji o jazykovych znalostech uzivatele jir_ist, kdyz "control" preklada jako "kontrola". U jake lekce anglictiny jsi?
Jde o rizeni expozice pri synchronizaci na "druhou lamelu", pry se v 1.10 s timto objevily problemy.

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 10 bře 2007, 03:00

Milý elho_cid upozornil jsem na to, že jsem to přeložil "mechanicky", ostatně pro člena Instruktor, ne pro tebe. Z japonštiny ???? Slovem mechanicky není míněno použití nějaké překladové služby či programu. A překlad je jak vidno z angličtiny. U které lekce jsem ? Těžko soudit, mluvím tím jazykem denně 20 let, musím, nebo si myslíš že se tu mluví malajštinou ? Proto nemohu znát české "odborné idiomy" jako "synchronizace na druhou lamelu", protože jsem odešel dřív, než taková funkce existovala a jak bych tedy mohl znát český termín. Setkal jsem se s tím až v angličtině, pro mne je to "trailing-shutter-curtain sync " (odborný idiom) a tak jsem to přeložil jako "lamela" u vědomí, že by ta "opona" asi byla mimo. Jak vidíš anglický termín neobsahuje žádnou zmínku o "druhé lamele", nýbrž o "curtain" což je opona, záclona, něco co se zatahuje ! Kdybych zase naopak tady použil_přeložil tvou českou terminologii "second lamella sync" tak nikdo neví o čem mluvím. A "luminescence control " je pro mne "kontrola osvětlení"(úrovně osvětlení), co jiného ? Kamera kontroluje (má pod kontrolou) svým software ... slovo "řídit", které má v angličtině spoustu výrazů, ale každý trochu pro jiný účel není zrovna vhodné... proto se specificky pro akci software používá slova "control", není schopno vlastního_myšlení_řízení jen překontrolávání... nad každým řízením ještě bývá kontrola i v podnicích atp...
U které lekce jsi ty ???
Pro mne z toho vyplývá poučení, že se příště vykašlu na snahu pomoci těm, kteří "mají problém s angličtinou". Nemám totiž zapotřebí aby se pak elho_cip snažil předvádět a rejpat ( Docela pochybuji o jazykovych znalostech uzivatele jir_ist, kdyz "control" preklada jako "kontrola". U jake lekce anglictiny jsi? ) na můj účet ... zkus to jinde... překládání je od tohoto okamžiku jen na tobě...
Naposledy upravil(a) jir_ist dne 11 bře 2007, 02:16, celkem upraveno 2 x.
jir_ist

grCrusher
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grCrusher » 10 bře 2007, 11:01

Neberte to tak vážně pánové, ego stranou :) Každopádně firmware jsem nahrál, vše funguje jak má a je to pohoda. Foťák je doma 3 dny, byl v něm firmwr ver 1.0.

Ivan63
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Ivan63 » 10 bře 2007, 17:05

Nový firmware verze 1.11 (úprava RAW dat při multi-expozici, úprava funkce vestavěného blesku při sychronizaci s chodem druhé lamely závěrky)

http://www.pentax.cz

Ivan63

Instruktor
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Firmware 1.11

Příspěvek od Instruktor » 12 bře 2007, 10:58

Hosi Kliiid!
Nebudeme na sebe stekat kvuli takove piiip jako ty trotly v parlamentu bo snemovne.
Dekuji za osvetleni veci.

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“