Tokina 12-24mm se jim zda lepsi, ale i tak peji na Pentax ody...

Moderátor: Moderátoři
Mno nevím, jestli je nej, ale v rozsahu 12-24 jsem si představoval tak dvě pevná skla: Px P-DA 14 mm f/2.8 (0) a Px P-DA 21 mm f/3.2 AL limited. Jenže ta 12-24 mm za nimi nijak nezaostávala, což je na zoom sqělý výsledek. Ten nový Px 15mm ltd. měl být argument, proč jít místo ní do dvou pevných skel. Jenže pro mě osobně po těch recenzích a fotkách na netu už to argument není. Peču na Px monofokály, 12-24mm mi udělá lepší službu. tento víkend objednávámcocik píše:takze nej. sirokac je pentax 12-24? fotky z ni se mi libily vic nez tehle 15
A mne zas tohle pripada taky jako pekna blbost. Pokud na monitoru [kalibrovane EIZO] je jedna fotka lepsi, tezko bude druha lepsi na papiru. Proste pri porovnani detailu s mym Tamronem jsem ocekaval lepsi kresbu. Snad neni zlocin to rict.kolista2 píše:Hojte. Vynášet soudy od monitoru je podle mě pěkná blbost. Až to hodíte na papír (fotku z DA15 Lim.) a nebude se vám líbit, pak jo, ale dívat se na fotky 1:1 na monitoru a donekonečna omílat jaká je to bída je o ničem.