napr.
http://digital-photography.pl/olympus-o ... sassembly/

Moderátor: Moderátoři
Konštrukčne by mal byť zhodny s DA 55-300, nie?marmot píše:Tak akurát mi prišiel nový teláč. Pentax HD DA 55-300mm f/4-5.8 ED WR s UV Hoya HDTakže už sa teším čo dokáže. Na porevanie mam len skúsenosti s Tamronom 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro Pentax.
Prvý pohľad zaujímavý a prekvapilo ma že nastavenie ohniskovej vzdialenosti ide dosť s tuha. Objektív vyzerá s červenými krúžkami super a je pevný. žiadne nevoľnosti. Skúška ostrenia cez zaostrovacie body vyzerá dobre. Ostril presne a aj sa mi AF v tmavom rohu chytal na prvý raz. Časom uvidím čo dokáže. Prvých 5 minút pozitívnych
Já bych si hrozně přál jednou vidět fotky s identickou scénou (ze stativu) focenou na 16 a 24Mpx senzor. A kde by bylo vidět, že v druhém případě sklo nestíhá. To nepíšu ve zlým. Jen bych to na vlastní oči chtěl vidět...lennyl píše:... nepamatam si aky mas Pentax, K30 alebo K5, na 16Mpx vykresluje paradne, na 24Mpx v K3 ale uz nestiha.
taky archiv nemam ani jaJan67 píše:Já bych si hrozně přál jednou vidět fotky s identickou scénou (ze stativu) focenou na 16 a 24Mpx senzor. A kde by bylo vidět, že v druhém případě sklo nestíhá. To nepíšu ve zlým. Jen bych to na vlastní oči chtěl vidět...lennyl píše:... nepamatam si aky mas Pentax, K30 alebo K5, na 16Mpx vykresluje paradne, na 24Mpx v K3 ale uz nestiha.
Všichni o tom píšou tak, že mají v archivu takových případů několik.
lebo som si to sklo skusal na K-3? este po svetle, po zvacseni neboli tak detaily prekreslene (jemne ich rozpijalo).Jan67 píše:No a z čeho vycházíš, když o nějakém skle napíšeš, že nestíhá 24Mpx?
Právě. Nulová vypovídací hodnota.lennyl píše: lebo som si to sklo skusal na K-3? este po svetle, po zvacseni neboli tak detaily prekreslene (jemne ich rozpijalo).
toto je fotka uz za sera, takze vypovednu hodnotu to ma nulovu,kedze uz to K-3 rozbija aj na tom ISO-1000.
to máš ťažké - ak chceš od niektorých ľudí ukážku, tak vlastne zakladáš flame...Jan67 píše:Právě. Nulová vypovídací hodnota.
Já bych byl s obecnými soudy velmi opatrný. Dokud neuvidím opravdu seriózní srovnání (a zatím jsem nikde takové neviděl).