Dakujem vlastne za recenziu a skvele porovnanie. No aj ja optimalizujem vahu ale ten moj tamron nieje nejaka ozruta a do tamrona 70-200 urcite nechcem ist lebo tazke hovado ktore ma max 200mm trepcit po horach nehodlam. Hneva ma ta neostrost na plnu dieru. Pokazil som si tak par fotiek ked som na to zo zaciatku pozabudol.
Ale nechcem ho zatracovat. Napriklad posledne, lisku na skalnatom plese co mam aj tu v galerii mi pri dobrom svetle na clone 6.3 cvakol uzasne. Dokonca ziadna aberacia a mozem jej na raw pocitat chlpy. Niekto mi tam komentoval aj ci nemam nahodou USD verziu. Ta sa ale bohuzial pre pentax nerobila. Ale to bola mala vzdialenost do 20 metrov.
Ako pises aj ty. Dnes som napriklad fotil krasny zapad slnka v dialke a ta ostrost tam nieje az tak uzasna.
A taktiez sa mi par krat stalo ze tych 70 mi bolo vela a rad by som siel este nizsie. Tych 55 by bolo uzasnych.
Do FF nepojdem kym ma nezamestna NG na fotenie do ich casopisu. Cize to mi nevadi.
Makro tam az tak nepouzivam. Vyuzil som ho dokopy za 2 roky 3x.
Takze preto som dost nalomeny na vymenu.
Vidim zatial len plusy oproti tamronu. Teda az na cenu a clonu. Ale priznam sa nocnu fotografiu som este telacom nefotil. Ale podla alzy ma HD DA 55-300 az 7 lamiel.
Vahovo zostannem kde som a mozno pojdem aj nizsie.
Obrazovo by som si mal tiez polepsit.
S clonou mozem ist aj nizsie.
Budem ho mat zatesnene aspon s casti a tym padom ratam s tym ze HD WR bude mat lepsie spracovanie ako klasicka 55-300ka
Idu vianoce a asi do toho pojdem.