Pro mě je to ohnisko zbytečný - mám DA 35 a tři padesátky. Proto jsem jej dal pryč. Snad nebudu litovat

Moderátor: Moderátoři
No najrýchlejšie sklo to asi nie je, velmi záleží na tom či hladá (preostruje hore-dole celý rozsah) - vtedy sa to aj mne zdá niekedy nekonečné. Hlavne keď naháňam niečo rýchle a malé - napríklad letiacu lastovičku. Ak robí iba drobné korekcie - vtedy je preostrenie takmer okamžité. Takže dosť záleží od toho čo fotíš, nakolko je kontrastná scéna a pod. Mám ho na K5ke. Môžem ho porovnať jedine s DA 18-135WR a ten mám pocit že je o niečo rýchlejší, ale to porovnávam celkom odlišné objektívy, takže to velmi výpovedné asi nie je. Ako som písal vyššie - najviac asi záleží na tom čo človek fotí.ypres.bass píše:fakt to má být takový slimák?
Já tam jdu především kvůli velikosti čipu a možnosti (hodnědlouhým)časem pořídit jeté velké tělo (nic si nekompenzuju, ale prostě ten integrovaný grip, alá D3/1D , má něco do sebe)lto píše:ypres.bass .. ake objektivy mas u konkurencie ?
Vcera mi prisla DA 15 f4 Ltd. Jujuj ale sa tesimMarselus píše:Ten plastovy 35\2.4 som uz vlstne predal aby bolo nieco na 35\2.8 Ltd a jak vravis predam aj 16-45\4 a bude nieco na 15\4 Ltd