Chotouchovak píše:aCIDfire píše:poslal jsem ti PM, kde jsem ti popsal 31čku:)
To chtělo veřejně

Tak prosím:
"Ahoj Jirko, tvé obavy (reflexy, zjemnění obrazu atp.) jsou liché. ´Mám stříbrnou verzi Made in Japan, po který jsem už dlouho koukal po zahraničních forech a nakonec jsem ji koupil jako novou za 15 tic. od CyberSammyho tady z fora. Je to sklo skel, takže se nemusíš ničeho obávat, je to moje nejostřejší sklo, dělaný z drahých ULDR (ultra low dispersion) skel,,ostrý i na plnou díru, barvy jasný, přirozený, žádná chromatická aberace, žádný závoj, naopak má specifický podání barev jako FA skla, jediný co mi malinko vadilo, protože hodně fotím v protisvětle 15ctkou, tak zde někdy udělá v protisvětle sluníčko mírně zneokrouhlený nebo uvnitř světelnýho kotouče jakoby 2 o něco světlejší, ale to je maličkost, která jde snadno doretušovat. To je asi jediná obrazová věc co se dá vytknout, jinak opravdu nejde vytknout nic. Zevně mi trochu vadila integrovaná sluneční clona, ale dáš tam 2-3 prázdný filtry na sebe a na to pak můžeš šroubovat třeba destičkový filtry. CPL jsem koupil z HongKongu Hoya HD, kvalita je znát Ideální by bylo mít i DA *55, asi bych v tvém případě ze zač. raději volil právě 31/1.8,, 55 už je o dost užší zorný pole, taky jsem s ní fotil a bylo to taky nejostřejší sklo co jsem zkoušel. Pokud se rozhodneš pro 31, tak bych
asi koukal po Made in Japan verzi, přeci jenom pro vnitřní klid, líp se to
pak prodává (pokud vůbec:), s tím Vietnamem bych to neviděl tak černě,
zrovna ta 55 co jsem zkoušel byl Vietnamec a ostrý jak břitva, je to strojová práce, tak bych se nebál, ale stejně bych bral raději Japonce:)
Koukni na pentaxforums.com na marketplace, tam bych se nebál od někoho to koupit, sám tam prodávám i kupuju, zvlášť když jde dolar dolu. V následujících dnech budu nahazovat nějaký fotky z 31 teď z Šumavy, tak pak můžeš juknout. Přeju dobrej výběr, čau Marek."