Hele, dneska jsme byli se projít do lesů. Nakonec jsem chodil jen s tou 85kou a nic... Nevím jak se dá přehlédnout. Je to kráva
A to kamarád zkoušel s jeho přítelkyní nějakou apkou, která na fotce pozná produkty (např. oblečení)... Cvaknul mě a ta apka poznala, že mám K-1 a že je to stříbrná edice 85ky... Ještě že neukazuje i nabídky krámů kde a za kolik
Když se bude žena ptát, tak jí řeknu, že je to na focení ratolesti. Což není lež
Tím jsem si to i sám sobě obhajoval při koupi
Navíc teď kupujeme auto, tak se nějaký objektiv v tom výdaji na mém účtu docela ztratí. Komínek výdajů za duben bude tak i ta k mnohem vyšší než komínek příjmu na účtu
První dojmy jsou příjemné. Objektiv je to krásny, dobře se drží. Je to těžká kráva. Filtry by byly drahé, ale 82mm CPL už mám kvůli DA*11-18. Ostření jsem myslel, že bude rychlejší. Ne že by bylo pomalé, ale asi jsem už přyvykl na rychlost DA*11-18 a 15-30 tak mi to nepřijde jako nějak velké terno
Ostrost je brutální. Objektiv je nádherně ostrý na plnou díru - jinak jsem dnes ani nefotil. Jen na f1,4 a vše super ostré. To je hodně milé překvapení. CA minimální. To vše už jsem ale stejně vlastně tušil z recenzí. K-1 s ním ostří zcela přesně bez jakéhokoli nastavené FF/BF. Prakticky cokoli co jsem fotil na AF je zaostřené kam má na těch 1.4. Což mě taky mile překvapilo. Tady jsem od Pentaxu naučen na horší výsledek
Jasně, za tu cenu bych si mohl koupit K3III ale vzhledem k tomu, že mám od tebe K-1, tak si myslím, že objektiv je mnohem lepší investice.