Já trošku zkušeností mám sám a něco vím od jiných "baťůžkářů" který sem potkal...
Nejdřív bych rozdělil potenciální "zájemce" o náš foťák do dvou kategorií:
1)borec s klackem (nožem, pistolí atd.)
2) různý odnože kapsáře (=bez násilí). Kategorii kapsář (až na extrémně šikovný jedince) můžeme eliminovat vlastní pozorností, ale ne zase přehnaným dáváním najevo"mám něco drahýho,ale dobře si to hlídám"

S kategorií druhou se nedá dělat nic (nediskutuju), odevzdat foťák a doufat, že to bude stačit...
Pak se daji rozdělit země světa na lepší a horší. "Kapsáři" jsou samozřejmě všude, ale podle počtu "klackařů". Podle toho bych si dovolil vzít dva extrémy: jiźní amerika-špatný(!) naopak asie-v pohodě. A dál ješte na velký města a turisticky "profláklý" místa, tam je to asi globálně danger zone a naopak na venkově je šance na odkradení (i v problémovejch zemích) velmi malá.
Dost ale teorie
Myslím že tím, když černou páskou přelepíš nápis "Pentax" a typ (K10d), tak ničemu neublížíš. Podle mně je ale nejdůležitější obal. Z vlastní zkušenosti doporučuju fotobrašnu nacpat do nečeho co nevypadá ani trochu, že v tom je foťák. Dobrý jsou různý starý vojenský tašky (žebradla...) nebo něco podonýho (hnusnýho), nebo si něco jako potah na brašnu vyrobit. A jak sem k tomu došel? Při mým prvním vejletě (do Indie-což je jinak nejbezpečnejší země na svetě,fakt

) jsme v Kašmíru vystoupili vystoupili s kamarádem z autobusu a šli 3 metry pro čaj. Oba naše foťáky zůstali v tom prostoru nad hlavou. Rozdíl byl v tom, že ten můj (Practica

) byl v zářivě novým pistolovým pouzdře a ten jeho (Nikon F70) ještě navíc v takový hnusný somračce. No a hádejte komu ukradli foťák

Ale můžu si za to sám, tenkrát sem byl hroznej zelenáč. (Jo a tehdy sem si jako náhradu koupil v Dillí na bazaru první Pentax:-)) Potom sem v Indii strávil dohromady ješte 9 měsíců (loni i s digitálem- kompaktem) a nikdy žádnej problém! Takže opatrnost je jediný, co s tim můžeme dělat, a pak už jen doufat, že je pánbůh doma