Zajímal by mě váš názor - k10D nebo K200D? Parametry jsou podobné, cenově téměř srovnatelné...
hodlám totiž pořídit jenom jednu zrcadlovku

díky za vaše postřehy
Moderátor: Moderátoři
K10D je pokud vím skoro ve všem lepší - je to prostě vyšší kategorie (větší hledáček, pohotovější ovládání - více ovladačů na těle, rychlejší AF, rychlejší sériové snímání, větší buffer, lepší utěsnění, více pokročilých funkcí). K200D je tak trochu hybrid K100D a K10D - je lepší než K100D (hlavně má větší rozlišení, utěsnění a možnost připojit battery grip), ale pořád je to amatérská low-end zrcadlovka, která kvalit poloprofesionální K10D nedosahuje.kenavis píše:Zdravím,
Zajímal by mě váš názor - k10D nebo K200D? Parametry jsou podobné, cenově téměř srovnatelné...
hodlám totiž pořídit jenom jednu zrcadlovkutělo bez seťáků... objektivy zvlášť... a nemůžu se rozhodnout které.
díky za vaše postřehy
Díky za jasný názor. Člověk se pak hned rozhoduje snáz.donAntonio píše: K10D je pokud vím skoro ve všem lepší - je to prostě vyšší kategorie....
donAntonio píše:kenavis píše:Zdravím,
hodlám totiž pořídit jenom jednu zrcadlovkutělo bez seťáků... objektivy zvlášť... a nemůžu se rozhodnout které.
díky za vaše postřehy
A jaké objektivy k tomu chceš?
Při hledání DSLR jsem byl rozhodnut pořídit si K200D, ale po měsíci studia dostupných materiálů a diskusí jsem pořídil jetý K10D a rozhodně toho nelituji.popp píše:vše ok ale jeden menší rozdíl vidím a proto sem vyměnil k10 za k200 a to je mnohem menší míra šumu u iso nad 400
RAW alebo JPEG? Ak JPEG, tak je to len vec konverzneho algorytmu vo fotaku. A ten ti podla mna moze byt ukradnuty. Aj tak je najlepsie fotit do RAW a konvertovat v pocitaci. K10 aj K200 pokial viem, maju ten isty cip, takze sum v RAW-e by mal byt rovnaky. Takze ak pouzijes rovnaky soft na koverziu, tak aj vysledok by mal byt +- rovnaky.popp píše:vše ok ale ten šum je u k10 prokazatelně vyšší já nestudoval ale koupil sem si je obě a testoval