Info z exif
Moderátor: Moderátoři
Info z exif
Všechny srdečně zdravím!
V dokáže někdo spoužitím např. EXIF odhalit jaká automatická funkce si upravuje expozici , která byla manuálně nastavenou během sekcenčního focení .
Ve stejných světelných podmínkách si K-70 při mauálním nastavení dělala co chtěla.
Odkaz na DNG soubory - doplněno až později v 18:40
https://drive.google.com/drive/folders/ ... kCBMB5Ao0b
V dokáže někdo spoužitím např. EXIF odhalit jaká automatická funkce si upravuje expozici , která byla manuálně nastavenou během sekcenčního focení .
Ve stejných světelných podmínkách si K-70 při mauálním nastavení dělala co chtěla.
Odkaz na DNG soubory - doplněno až později v 18:40
https://drive.google.com/drive/folders/ ... kCBMB5Ao0b
- Přílohy
-
- EC__0214.jpg (11 KiB) Zobrazeno 2637 x
-
- EC__0213.jpg (18.94 KiB) Zobrazeno 2637 x
Naposledy upravil(a) Ronalld dne 15 bře 2020, 18:40, celkem upraveno 1 x.
Re: Info z exif
Vítej na fóru.
Dal bys, prosím, ten exif.
Dal bys, prosím, ten exif.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
tipujem bodové nastavenie merania expozície
-
- Významný člen
Vo fotkách info chýba...Tiež si myslím, že treba prestaviť meranie svetla na rozšírené,alebo celá scéna.
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc da 15/4.0 ltd, smc da 21/3,2 ltd, smc da 40/2,8 ltd, smc da 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8
Píše, že má expozíciu nastavenú manuálne, takže by sa to nemalo meniť pri ľubovoľnom type merania. Ak sa nemenilo osvetlenie, tak ma napadá len auto ISO alebo nejaká chyba aparátu.
Doplňuji odkaz na fotky
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Vzhledem k tomu že dítě nezastvavíš, nastavil jsem vše expozici manuálně , světelné podmínky se neměnili, fotky šli po sobě. Nastavil jsem to vše včetně ISO.
Jediné co bylo v auto bylo vyvážení bíle. Potom jsem už laboruval i s AWB a to nepomohlo!
Dotazoval jsem se prodejce , zda lze K-70 nastavit do továrního nastavení, tady takového v jakém jsem ho převzal od prodejce a bylo mi řečeno že to nejde.
Reset v menu upraví pouze nějaké hodnoty určitě neuvede do továrního nastavení!
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Vzhledem k tomu že dítě nezastvavíš, nastavil jsem vše expozici manuálně , světelné podmínky se neměnili, fotky šli po sobě. Nastavil jsem to vše včetně ISO.
Jediné co bylo v auto bylo vyvážení bíle. Potom jsem už laboruval i s AWB a to nepomohlo!
Dotazoval jsem se prodejce , zda lze K-70 nastavit do továrního nastavení, tady takového v jakém jsem ho převzal od prodejce a bylo mi řečeno že to nejde.
Reset v menu upraví pouze nějaké hodnoty určitě neuvede do továrního nastavení!
nahrát poslední FW...
není zapnutá funkce kompenzace stínů a přepalů? Jsou to dvě položky
není zapnutá funkce kompenzace stínů a přepalů? Jsou to dvě položky
EXIF vyzerá byť v poriadku. Čo objektív? Clona chodí dobre? Vieš prípadne vyskúšať s iným?
Objektiv běhá dobře, zkoušel jsem ho i s manuálním ostřením.
Možná to bylo až později , co jsem zjistil že něco ne-funguje.
Obě fotky měli úplně stejné nastavenou clonu ,závěrky a iso to jste asi zjistili a přesto ten rozdíl.
Ale setkal jsem se s tím poporvé až s tímto objektivem, nepřijde že by to dělal objektiv. Domníval jsem se že clonu i závěrku obsluhuje foťák a objektiv jen zaostřuje. Pletu se?
Potom jsem si s ím začal hrát, na důvod proč to dělá jsem nepřišel.
----------------------------------------------------------------
Přepaly zapnu, důvod to asi nebude.
Přehrát FW je dobrý nápad , to určitě udělám.
přepaly nezapínat, pokud není důvod (spíš zapnutí mohl být důvod, proč by se to takhle posouvalo...) jako ono to vypadá, že mohla blbnout clona, možná očistit na bajonetu isopropylem opatrně kontakty na těle i objektivu a pokud je možnost, vyzkoušet jiný objektivRonalld píše: ↑15 bře 2020, 19:40Objektiv běhá dobře, zkoušel jsem ho i s manuálním ostřením.
Možná to bylo až později , co jsem zjistil že něco ne-funguje.
Obě fotky měli úplně stejné nastavenou clonu ,závěrky a iso to jste asi zjistili a přesto ten rozdíl.
Ale setkal jsem se s tím poporvé až s tímto objektivem, nepřijde že by to dělal objektiv. Domníval jsem se že clonu i závěrku obsluhuje foťák a objektiv jen zaostřuje. Pletu se?
Potom jsem si s ím začal hrát, na důvod proč to dělá jsem nepřišel.
----------------------------------------------------------------
Přepaly zapnu, důvod to asi nebude.
Přehrát FW je dobrý nápad , to určitě udělám.
Pentax objektívy (s výnimkou najnovších) majú prenos clony mechanický. Pokiaľ sú napr. lamely clony zlepené olejom, alebo je trebárs slabšia pružinka, ktorá ich vracia do zavretej polohy, tak nemusí clona reagovať dostatočne presne na nastavenia v aparáte. Skús na objektíve takou tou páčkou v bajonete skontrolovať, či chodí clona hladko.
Jaký byl zdroj světla? Zářivky i některé LED umí pulzovat a pokud čas byl 1/125, tak je možné, že se každá fotografie strefila do jiné fáze toho světelného pulzu.
Pentax K-5 II, ME Super
Sigma EX DC 17-50mm f2.8, Pentax-A 50mm f1.7, Samyang 8mm f3.5, Sigma EX DC 30mm f1.4, Pentax 40mm f2.8 Ltd., Samyang 85mm f1.4, Sigma 50mm f2.8 EX DC Macro, Helios 44 58/f2
Sigma EX DC 17-50mm f2.8, Pentax-A 50mm f1.7, Samyang 8mm f3.5, Sigma EX DC 30mm f1.4, Pentax 40mm f2.8 Ltd., Samyang 85mm f1.4, Sigma 50mm f2.8 EX DC Macro, Helios 44 58/f2
To zní logicky.
Člověk se pořád učí.
Člověk se pořád učí.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
Osvětlení 5 x 4.5W led žárovka 2700k v hlavím lustru.
Neřešil jsem jednu fotku , šlo o to že fotoaparát prostě změnil někde nastavení expozice 1/125 F 3,2 ISO 800 bylo v tomto případě stejné.
Automatické vyvážení bílé to nezpůsobilo to jsem potom také přepnul na osvětlení .
Pozděli se mi situace opakovala i když jsem zkusil zvednout ISO a upravil clonu. Přehrál jsem firmware a uvidíme.
Neřešil jsem jednu fotku , šlo o to že fotoaparát prostě změnil někde nastavení expozice 1/125 F 3,2 ISO 800 bylo v tomto případě stejné.
Automatické vyvážení bílé to nezpůsobilo to jsem potom také přepnul na osvětlení .
Pozděli se mi situace opakovala i když jsem zkusil zvednout ISO a upravil clonu. Přehrál jsem firmware a uvidíme.