BLESK SIGMA EF-500 DG SUPER II na K100D
Moderátor: Moderátoři
BLESK SIGMA EF-500 DG SUPER II na K100D
zdravim vsetkych, uz dlhsiu dobu sa rozhodujem kupit blesk na moj K100D a volba padla na uvedenu sigmu, precital som mnoho diskusii na podobnu temu, ale vsade su len utrzky toho co by som chcel vediet.
niesu problemy s kompatibilitou? ake su moznosti odpalovania mimo sanok fotaku? zachytil som nieco o novom firmware na tento blesk potrebnom pre lepsiu spolupracu s K10D. plati to aj pre K100D ???
za odpovede vopred dakujem.
niesu problemy s kompatibilitou? ake su moznosti odpalovania mimo sanok fotaku? zachytil som nieco o novom firmware na tento blesk potrebnom pre lepsiu spolupracu s K10D. plati to aj pre K100D ???
za odpovede vopred dakujem.
kouni se na tohle vlákno.
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... =4213#4213
Zde bys měl najít odpovědi na většinu otázek.
Jinak český manuál existuje, mám ho teď ale doma. Po novém roku ti do klidně oscanuju a pošlu.
Problém kompatibility se týkal jen k10D a jestli se nepletu, tak se to týkalo bezdrátové komunikace těla a blesku. Jestli se to už nějak vyřešilo, netuším.
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... =4213#4213
Zde bys měl najít odpovědi na většinu otázek.
Jinak český manuál existuje, mám ho teď ale doma. Po novém roku ti do klidně oscanuju a pošlu.
Problém kompatibility se týkal jen k10D a jestli se nepletu, tak se to týkalo bezdrátové komunikace těla a blesku. Jestli se to už nějak vyřešilo, netuším.
D90, Zenit E, dříve K100D
Blesk
Caf .. mam problem s ostrenim ve tme - treba na diskotekach ... premejslim o blesku a co sem koukal na PENTAX AF 360 FGZ tak ma pomocne AF svetlo ... Ale v manualu se pise ze pak neodpaule blesk - nechapu. Co byste mi doporucili na zaostreni a blejskani (precijenom zabudovanej blesk neni to prave orechove). Jen nevim jestli mi ten samsung podporuje i starsi TTL blesky jako Pentax AF500FTZ....
Pentax K200D + 18-55 II + 55-300 + BG. Blesk Metz 48AF. POLcir Hoya Pro1D 58mm+redukce na 52mm
Re: Blesk
Neodpaluje blesk asi znamená, že místo záblesků interního blesku ti přisvítí nějakou diodou. Moje SIGMA EF-500 DG SUPER dělá červenou mřížku na kterou se má líp chytat autofocus. Líp, než se záblesky to funguje určitě, ale zázraky nečekej. Nejlepší výsledky mám se asi s světelným objektivem a ručním ostření..
Starsi TTL to nepodporuje - potřebuješ blesk co má P-TTL (tzn. od Pentaxu 360 a 540, Metz 48, Sigmu EF-500).
Starsi TTL to nepodporuje - potřebuješ blesk co má P-TTL (tzn. od Pentaxu 360 a 540, Metz 48, Sigmu EF-500).
Blesk
Takze tobe se pri nasazenem blesku nejdriv zapne prisvit (je videt okem?) a az fotak zaostri tak normalne blejskne? V manualu Pentax 360 se u Projekcniho paprsku Af doslovne pise "Blesk se neodpali pri exlkluzivnim pouziti AF360FGZ jako pomocneho paprsku AF".
Proste hledam nejakej blesk co mi pomuze ostrit v blbych podminkach (tim nemyslim pustenim stroboskopu co se mi pousti ted s vestavenym bleskem), fotit odrazem a zmensovat vykon - precijenom soucitim s lidma co fotim tak do tech 3 metru.
Proste hledam nejakej blesk co mi pomuze ostrit v blbych podminkach (tim nemyslim pustenim stroboskopu co se mi pousti ted s vestavenym bleskem), fotit odrazem a zmensovat vykon - precijenom soucitim s lidma co fotim tak do tech 3 metru.
Pentax K200D + 18-55 II + 55-300 + BG. Blesk Metz 48AF. POLcir Hoya Pro1D 58mm+redukce na 52mm
Re: Blesk
Jo přesně tak.. Foťák, když si rozhodne, že AF nestíhá zapne na blesku světlo a to promítne červenou mřížku. Když fotíš bílou stěnu, tak to funguje perfektně.. Je to normálně vidět. Normálně blejskde se myslí v terminologii pentaxu že si udělá předblesk a pak blýskne. Třeba můj kocour má na všech fotkách s P-TTL přimhouřený oči..Sherman píše:Takze tobe se pri nasazenem blesku nejdriv zapne prisvit (je videt okem?) a az fotak zaostri tak normalne blejskne?
Tomuto rozumím tak, že používáš ten blesk jenom pro ostření, ale neblejskáš.. Hm.. tak to na mé sigmně asi nejde - resp. neumím to nastavit.Sherman píše:"Blesk se neodpali pri exlkluzivnim pouziti AF360FGZ jako pomocneho paprsku AF".
Jestli foťíš na 3 metry, tak nastav clonu na nějakejch 10-13, kup si nějakej obyčejnej externí blesk co se dá regulovat a jednou zaostři, pak přepni na manuál a můžeš práskat fotky jak Baťa cvočky. +-2 m budeš mít všechno ostrý.. Jenom občas zkontroluj, jestli nejseš mimo..Sherman píše:Proste hledam nejakej blesk co mi pomuze ostrit v blbych podminkach,.. fotit odrazem a zmensovat vykon - precijenom soucitim s lidma co fotim tak do tech 3 metru.