Zajímalo by mě, co si o něm myslíte..Díky

Moderátor: Moderátoři
...všechny objektivy Pentax, které mají v názvu "A" (A 50/1,7, FA 50/1,4, DA*55/1,4... atd.) již komnikují s tělem a po nastavení polohy "A" na clonovém kroužku se nastavuje clona na těle.. podle programu buď "manuálně" (režim MANUAL) nebo si jej nastavuje tělo de výpočtu (a dalšího nastavení). Pevná padesátka M50/1,7 nekomunikuje s tělem vůbec a tak musíš mít na těle nasavený režim MANUAL a vše zadávat ručně (clonu na clonovém kroužku objektivu) a třeba si pomoci "ZELENÝM" tlačítkem a nebo omezeně použít program priority clony s tím, že tělo dopočítává čas (ale jen NA PLNĚ OTEVŘENOU CLONU - případ PX K10D).lomenak píše:můžete mi napsat jakej rozdíl mezi smc m 50/1,7 a smc a 50/1,7..koukal sem na ebay a rozdíl mezi nimi je asi 1000,-kč.tak chci vědět jesli se to vyplatí..díky
...je to vlastnost... promitaji se tam prave ty lamely... odstranit to lze, ale pracne a v pocitaci.. nicmene je to na druhou stranu i urcity druh "vyjadrovaciho prvku".. ale to je dost individualni... nekomu to nevadi, druheho to se.e a treti s tim muze vytvarne pracovat...GhostDW píše:Také jsem pořídil levně A50/1,7 a chtěl jsem se zeptat na jednu drobnost. Má tuším 6ti lamelovou clonu a když fotím třeba obličej a na pozadí jsou husté keře a prosvítá jasné světlo, tak misto "flíčků" jsou 6tiúhelníky. Podobné to je i u 80-320, ale mnohem vic neznatelne a u setaku take tak. Jde to nějak odstranit, nebo je to vlastnost?
Předem díky.