Kabelova spoust k Pentaxu K-x
Moderátor: Moderátoři
-
- Uživatel
Kabelova spoust k Pentaxu K-x
Zdravím!
Teď jsem pročítal jednu recenzi K-x a tam bylo napsáno, že k fotoaparátů nejde připojit kabelovou spoušť. Hned jsem mrknul na stránky Bojidara a ten má uvedenou kabelovou spoušť CS205. Tak jak to teda je? Pokukuju po své první DSLR a přemýšlím, zda by mi K-x na seznámení nestačilo, ale tohle by mi teda dost vadilo.
Díky za odpověď!!!
Teď jsem pročítal jednu recenzi K-x a tam bylo napsáno, že k fotoaparátů nejde připojit kabelovou spoušť. Hned jsem mrknul na stránky Bojidara a ten má uvedenou kabelovou spoušť CS205. Tak jak to teda je? Pokukuju po své první DSLR a přemýšlím, zda by mi K-x na seznámení nestačilo, ale tohle by mi teda dost vadilo.
Díky za odpověď!!!
-
- Uživatel
Re: Kabelova spoust k Pentaxu K-x
No jasně, tady jsem to právě viděl, ale jelikož Bojidar Dimitrov má na svých stránkách uvedenou kabelovou spoušť CS205 tak mě zajímá informace od někoho kdo ten foťák má. Snad je tady takových lidí dost, který tenhle problém řešili. Odkazy na další internetový moudra to už nevylepšej.
-
- Uživatel
Super, to jsem potreboval vedet. Bohuzel si to jen tak neoverim, jelikoz v celem Hradci Kralove asi neni jediny obchod, ktery by mel fotoaparaty Pentax primo na prodejne, vsichni maximalne na objednani. A nez jezdit jenom ze zvedavosti na kukandu kdovi kam, tak je jednodussi se zeptat Mimochodem - K-r už moznost kabelove spouste ma? Netusite nekdo? Ted myslim opravdu na 100%..... vim - ano nebo ne.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kx opravdu nemá kam tu kabelovou spoušť strčit.Dá se použít pouze bezdrátová IR spoušť.Např. tahle:
http://www.profotak.cz/www-profotak-cz/ ... e-ovladani
http://www.profotak.cz/www-profotak-cz/ ... e-ovladani
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem se dřív divil, že s K-x nejde použít kabelovku, ale dneska mám IR a je to podle mě mnohem lepší. K-r je na tom stejně jako K-x, kabelovka není kam strčit.
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
dálkové z odkazu: relux » úte úno 01, 2011 12:00 am funguje (na expozici) spolehlivě
-
- Uživatel
Jasně, na dálkovou spoušť jsem taky pomyslel. Ale jak by to u ní bylo s dlouhou expozicí - třeba 2 hodiny? Dá se na to dálková spoušť použít?
Mimochodem mě tak napadá, jak asi fotka z tahle dlohé expozice vypadá na digitálu? Podobně jako na analogu?
Mimochodem mě tak napadá, jak asi fotka z tahle dlohé expozice vypadá na digitálu? Podobně jako na analogu?
-
- Pokročilý uživatel
Kx má funkci, kdy jedním, zmáčknutím dálkové spouště expozici zapneš a druhým zmáčknutím vypneš, takže nemusíš držet tlačítko celou dobu, co foťák exponuje
Jediná nevýhoda je ta, že nemůžeš připojit nějakej levnej rádiovej odpal. Klasická IR funguje cca na 1 až 4 m (nevim úplně přesně) a rádio, které se strká do sdířky pro drátovou spouť třeba na dvacet metrů. Takže nějaký promyšlenější autoportréty nebo skupinky lidí i s tebou si moc neužiješ.
Jediná nevýhoda je ta, že nemůžeš připojit nějakej levnej rádiovej odpal. Klasická IR funguje cca na 1 až 4 m (nevim úplně přesně) a rádio, které se strká do sdířky pro drátovou spouť třeba na dvacet metrů. Takže nějaký promyšlenější autoportréty nebo skupinky lidí i s tebou si moc neužiješ.
-
- Uživatel
To mi nevadí, lidi nefotím (mimo rodiny), jsou s nima jen problémy Každopádně díky za konzultace!!!
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
A načo riešiť kabelovu spúšť, ked je IR spúšť k dispozícii. Mam a využívam.
duves: na infra sa nedá spúšť zaaretovať, príklad: fotím búrku na M si dám čas 20s nejakú clonu a ISO a na drôtenej si zaaretujem spúšť ešte nastavím na kontinuálne cvaky a blesky sa fotia samé Alebo predsklopenie zrkadla asi nejde na čas, aký si zmyslím ja. Mám oboje, infra iba na autofoto, alebo väčšiu vzdialenosť pri normálnych-bežných podmienkach....takže pokiaľ to niesú podmienky mnou opísané, tak infra stačí .)
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
yoli, tak ano, to asi nepojde. I ked blesky sa daju fotiť.
-
- Uživatel
Přesně jak to říká yoli. Navíc existují i programovatelné kabelové spouště a to je panečku luxusní pofoceníčko !
Nepatří to přímo do "kabelová spoušť..." ale lepší téma sem nenašel. Na digimanii nějakej maník tvrdil tohle:
Obávám se, že K-x time lapse nepodporuje.
...
Naprosto bez problémů s ovladačem za dva dollary a můžu si nastavit časový rozdíl mezi snímky třeba 2,8 sekund (nebo 5 nebo 1000 sekund, prostě kolik budu chtít) a pojede to dokud se nezaplní paměťová karta. Kdybych to neměl vyzkoušené a nepoužíval to tak o tom nikdy nepíšu.
A tak se ptám: které dálkové ovládání time lapse umožňuje?
Obávám se, že K-x time lapse nepodporuje.
...
Naprosto bez problémů s ovladačem za dva dollary a můžu si nastavit časový rozdíl mezi snímky třeba 2,8 sekund (nebo 5 nebo 1000 sekund, prostě kolik budu chtít) a pojede to dokud se nezaplní paměťová karta. Kdybych to neměl vyzkoušené a nepoužíval to tak o tom nikdy nepíšu.
A tak se ptám: které dálkové ovládání time lapse umožňuje?