K20D a blesk 540FGZ
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K20D a blesk 540FGZ
Pořídil jsem si k zrcadlovce nový blesk Pentax 540FGZ, ale nevím jestli všechno funguje tak jak má. Když jsem fotil v kombinaci ist Ds + Pentax 500FTZ, byl jsem zvyklý na přisvětlení dávat korekci blesku tak -1 až -2 EV. Teď s jiným tělem, novým bleskem a za stejných podmínek korekci nedávám, protože by se blesk vůbec neprojevil. Je to normální ? Například kvůli jinému způsobu měření zábleskového světla ?
To je normalni, protoze ten novy blesk je p-ttl a tudiz presnejsi pro digitalni fotaky. 500FTZ neni delany na digital, protoze ttl meri silu svetla odrazeneho od filmu (cipu) a ten ma jinou odrazivost nez cip v Dsku...proto je nutna korekce...
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale když exponuju foťákem správně na přirozené světlo, tak by blesk bez korekce měl scénu přesvítit ne ? A to se právě nestává...strecha píše:To je normalni, protoze ten novy blesk je p-ttl a tudiz presnejsi pro digitalni fotaky. 500FTZ neni delany na digital, protoze ttl meri silu svetla odrazeneho od filmu (cipu) a ten ma jinou odrazivost nez cip v Dsku...proto je nutna korekce...
Když třeba zkombinuju ist Ds a 540 FGZ, tak to bude měřit správně ?