Manuální objektivy Pentax

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Manuální objektivy Pentax

Příspěvek od Alf » 21 dub 2007, 16:20

Protože mám SMC M50 F1,4 zkouším jak nejlépe s tímto objetkivem zacházet v kompinaci s K100D.
Tv a Av mi nefunguje, jak jsem předpokládal. Předpokládal jsem ale že bude fungovat jen na manuální nastavení (čas/clona). Překvapilo mě, že funguje na režim auto. Navolím clonu a režim zvolí správnou hodnotu expozice. Tím pádem režim auto funguje jako priorita clony. Zatím důležitá věc na kterou jsem přišel, že auto iso se v režimu auto nezapíná. Tudíž funguje Auto jako plnohodnotná priorita clony. Dokáže počítat i s +-EV. Stavový display nefunguje v tomto případě korektně, ale komu by to vadilo, clonu tak jako tak musíte nastavit ručně.
Jaké vy máte zkušenosti?
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 22 dub 2007, 21:15

Vyfotil jsem pár obrázků s tím Jupiterem 37A a spolupráci Pentaxe s manuálním objektivem si nemůžu vynachválit. Slintám blahem. Asi nebudu váhat kupovat dál manuání skla, pokud se mi budou líbit.

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“