Hľadáčik u K10D - problém
Moderátor: Moderátoři
Hľadáčik u K10D - problém
Zdravim
zistil som ze mam neostry nahlad v hladaciku - konkretne pri zapnutom AF ale aj pri AFC mi sice signalizuje ze mam zaostrene, ale cely obraz v hladaciku zostane mierne rozmazany, rovnako neostre su udaje v stavovom riadku (o clone, expozicii atd..). Fotky robi v poriadku - ostre.
Pred cca 3 tyzdnami som upgradoval firmware na verziu 1.3 kvoli SDM, neviem ci by tu mohol vzniknut problem. Stalo sa to niekomu z vas ? diky
zistil som ze mam neostry nahlad v hladaciku - konkretne pri zapnutom AF ale aj pri AFC mi sice signalizuje ze mam zaostrene, ale cely obraz v hladaciku zostane mierne rozmazany, rovnako neostre su udaje v stavovom riadku (o clone, expozicii atd..). Fotky robi v poriadku - ostre.
Pred cca 3 tyzdnami som upgradoval firmware na verziu 1.3 kvoli SDM, neviem ci by tu mohol vzniknut problem. Stalo sa to niekomu z vas ? diky
-
- Pokročilý uživatel
Re: Hľadáčik u K10D - problém
Skus skontrolovat korekciu dioptrie nad hladacikom a posun ju uplne doprava Potom sa pozri cez hladacik, ze ci je stale neostry Ak ano skus ju posuvat dolava az pokym nebudes mat ostry obraz. Rob to bez okuliarov alebo kontaktnych sosoviek.spike píše:Zdravim
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
do servisu si neskusal volat ? mne sa to pobabralo po dlhej dobe, ale ako fakt neviem - ta korekcia je schovana celkom dobre pod gumovou ocnicou.kolouch píše:takže výsledkem je, že někteří si zapomněli nastavit korekci hledáčku a někteří mají prostě smůlu protože i po korekci mají v hledáčku neostrý obraz nevím co s tím .. jeden známý mi říkal, že má stejný problém ..
-
- Pokročilý uživatel
-
- Pokročilý uživatel
-
- Pokročilý uživatel
Pentax mal pri K10D problem s hladacikmi a to taky, ze boli naklonene alebo posunute. Ak boli posunute, bol posunuty aj AE senzor, ale hladacik ako taky je len hranol, cize on nie je zodpovedny za ostrost obrazu az do takej miery ako opisujete. Problem moze byt v matnici, optickej korekcii alebo objektive. Napr. ja mam problem s matnicou a to taky, ze v sankach sa pohybuje a kedze mam sachovnicu, potom mi skresluje uhol, cize pre naklon horizontu sa aj tak musim riadit okrajmi hladacika..kolouch píše:oční vada to asi nebude .. ať koukám, kterým okem chci je to stejné a vidím dobře .. navíc tuhle "chybu" hlásí už 3 mojí známí a ti taky nemají se zrakem problém ..
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470