Hľadáčik u K10D - problém

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
spike
Nový uživatel
Nový uživatel

Hľadáčik u K10D - problém

Příspěvek od spike » 02 dub 2009, 20:25

Zdravim
zistil som ze mam neostry nahlad v hladaciku - konkretne pri zapnutom AF ale aj pri AFC mi sice signalizuje ze mam zaostrene, ale cely obraz v hladaciku zostane mierne rozmazany, rovnako neostre su udaje v stavovom riadku (o clone, expozicii atd..). Fotky robi v poriadku - ostre.

Pred cca 3 tyzdnami som upgradoval firmware na verziu 1.3 kvoli SDM, neviem ci by tu mohol vzniknut problem. Stalo sa to niekomu z vas ? diky :(

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Hľadáčik u K10D - problém

Příspěvek od CyberSammy » 02 dub 2009, 20:32

spike píše:Zdravim
zistil som ze mam neostry nahlad v hladaciku - konkretne pri zapnutom AF ale aj pri AFC mi sice signalizuje ze mam zaostrene, ale cely obraz v hladaciku zostane mierne rozmazany, rovnako neostre su udaje v stavovom riadku (o clone, expozicii atd..). Fotky robi v poriadku - ostre.

Pred cca 3 tyzdnami som upgradoval firmware na verziu 1.3 kvoli SDM, neviem ci by tu mohol vzniknut problem. Stalo sa to niekomu z vas ? diky :(
Skus skontrolovat korekciu dioptrie nad hladacikom a posun ju uplne doprava :) Potom sa pozri cez hladacik, ze ci je stale neostry :) Ak ano skus ju posuvat dolava az pokym nebudes mat ostry obraz. Rob to bez okuliarov alebo kontaktnych sosoviek.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 02 dub 2009, 20:44

Hm koukám, že problém má více lidí .. mám to stejné .. korekci mám nastavenou úplně na max vpravo, tam vidím obraz nejostřejší, ale je to pořád málo na MF je to absolutně nepoužitelné ..

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 02 dub 2009, 21:02

FW 1.10, nastavenie tak ako píše KOLOUcH, na MF nepožiteľné, preto ho ani nepoužívam.

spike
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od spike » 02 dub 2009, 21:03

CyberSammy : tak som tvoju radu vyskusal a posunul korekciu zhruba o polovicu doprava a zabralo to - obraz je perfektne ostry, este raz diky za tip :lol:

spike
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od spike » 02 dub 2009, 21:08

mal som vyse roka povodny firmware 1.1. a nebyt objektivu 50-135 mm s SDM- kom tak by som ho nemenil....

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 02 dub 2009, 21:11

takže výsledkem je, že někteří si zapomněli nastavit korekci hledáčku a někteří mají prostě smůlu protože i po korekci mají v hledáčku neostrý obraz :( nevím co s tím .. jeden známý mi říkal, že má stejný problém ..

spike
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od spike » 02 dub 2009, 21:25

kolouch píše:takže výsledkem je, že někteří si zapomněli nastavit korekci hledáčku a někteří mají prostě smůlu protože i po korekci mají v hledáčku neostrý obraz :( nevím co s tím .. jeden známý mi říkal, že má stejný problém ..
do servisu si neskusal volat ? mne sa to pobabralo po dlhej dobe, ale ako fakt neviem - ta korekcia je schovana celkom dobre pod gumovou ocnicou.

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 02 dub 2009, 21:42

servis jsem zatím nezkoušel jsem z ostravy a servis je v praze pokud nekecám a poslat to tam na nějakou delší dobu je pro mě sebevražda fotím s tím zakázky :)

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 02 dub 2009, 22:38

Ked mate aj tak neostry obraz podaktori, moze byt problem v matnici alebo v tej optickej korekcii. Hladacik ako taky moze byt len nakloneny..

Tomáš
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš » 03 dub 2009, 06:27

Nemůže to být oční vada? Já jsem kdysi zakoupením zdrcadlovky zjistil, že na jednou oku mám 3 dioptrie a na druhém nic. Zjistil jsem to až tím, že jsem se díval jen jedním okem.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 03 dub 2009, 07:29

Kto vie, cim to moze byt, ale hladacik ako taky, tj. hranol nema byt cim vadny, cize chybu treba hladat inde.

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 03 dub 2009, 12:15

oční vada to asi nebude .. ať koukám, kterým okem chci je to stejné a vidím dobře :) .. navíc tuhle "chybu" hlásí už 3 mojí známí a ti taky nemají se zrakem problém ..

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 03 dub 2009, 14:04

kolouch píše:oční vada to asi nebude .. ať koukám, kterým okem chci je to stejné a vidím dobře :) .. navíc tuhle "chybu" hlásí už 3 mojí známí a ti taky nemají se zrakem problém ..
Pentax mal pri K10D problem s hladacikmi a to taky, ze boli naklonene alebo posunute. Ak boli posunute, bol posunuty aj AE senzor, ale hladacik ako taky je len hranol, cize on nie je zodpovedny za ostrost obrazu az do takej miery ako opisujete. Problem moze byt v matnici, optickej korekcii alebo objektive. Napr. ja mam problem s matnicou a to taky, ze v sankach sa pohybuje a kedze mam sachovnicu, potom mi skresluje uhol, cize pre naklon horizontu sa aj tak musim riadit okrajmi hladacika..

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“