K3 prvni dojmy
Moderátor: Moderátoři
Re: K3 prvni dojmy
K-5IIs jsem neměl, takže nemůžu úplně dobře poradit. Ale za 2 tisíce bych asi hodně zohlednil stav obou strojů. Pokud máš K-5IIs v zachovalém stavu, nemá moc naběháno, tak bych ji neměnil za nějakou zhuntovanou K-3. Naopak, jestli vypadá ta K-3 zachovale, tak to za ty peníze můžeš brát jako výměnu za podobný, ale míň opotřebený kousek s bosunem lepšího AF, dvou karet, většího bufferu...
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.
Tak nakonec bez doplatku. A já mám 24 tís fotek a K3 má 27 tis.expozic. Takže prodej mojí a ihned koupě K3.
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
Ne.Jindras píše:Ahoj,chci se zeptat,chci vyměnit svoji K 5lls za K 3. Jo,nebo ne? Díky.
Odesláno pomocí Tapatalk
Jan67
Dobře. Nebudu měnit. Stejně jsem nějak neměl z toho dobrý pocit. Nevím,proč to chtěl se mnou vyměnit a bez doplatku. A bál jsem se těch 24 mb,i toho šumu. Tak jste mi to pomohli rozhodnout,diky vám všem. Ani nějak nevím,proč bych se měl toho svého zbavovat,když jsem naprosto spokojený. Diky.
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
Mám též K-5IIsko, a za K-3 bych neměnil. V autofocusu tak zásadní rozdíl není, i IIsko ostří rychle a často přesně. GPSku kvůli astrofotkám mám dokoupenou, a K-3 patří ještě ke starší generaci, kde těch 24mpix docela šumí, stačí se podívat na srovnávací testy. I DR je o trošku horší. Počkal bych si na nástupce K-3, jestli teda vůbec bude. Nebo bych to risknul s KP, které má skvělé výsledky v high ISO, a oželel menší baterky a buffer.Jindras píše:Dobře. Nebudu měnit. Stejně jsem nějak neměl z toho dobrý pocit. Nevím,proč to chtěl se mnou vyměnit a bez doplatku. A bál jsem se těch 24 mb,i toho šumu. Tak jste mi to pomohli rozhodnout,diky vám všem. Ani nějak nevím,proč bych se měl toho svého zbavovat,když jsem naprosto spokojený. Diky.
K-1, K-5IIs, K-5, Panasonic GX9, Sigma DP2X, Samyang 135/2.0, Samyang 85/1.4, Irix 15/2.4, DA-35/2.4, Sigma 10-20/4-5.6, M-50/1.4, M-400/5.6, O-GPS1, hafo seťáků a starých skel, asi 5 analogových Pentaxů
K5IIs jsem měl a určitě bych ji neměnil za K3. Už jinde jsem tady napsal, že K5IIs považuji za jeden z nejpodařenějších digi Pentaxů vůbec.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz