No já jsem tam ještě neměl napsanýho Chinona 35/2,8 a Helios 58/2.Ten Chinon má SMC vrstvy a za 700,- je docela slušnej,i když plnej manuál. Ale na krajině mi to zas nevadí.No a tem Helios,to je takový střídavě oblačno. Jak kdy. Ale nějak jsem ještě nevychytal ty zákonitosti.Přemíšlím ho vyměnit za Pentax A 50. V nabídce je verze 1,7 a 2. Ještě k té 24/2,8.Já vím že by ta 24/2,8 byla lepší v A,ale nikdo ji nenabízí a jediná kterou jem našel je na EBAY. Jak honotíte cenu 4500.- u verze K. Mě se to zdá docela dost. Ale zase bych ji docela chtěl. Ještě nevím.kolista2 píše:Ahoj.
Podle toho co máš v podpisu, máš zoom objektivy, takže z toho skla co píšeš můžeš být akorát tak nadšený. Když mi přišla pevná 50ka, nechápal jsem jak může být tak ostrá..
Co se volby 24ky týká, tak uřcitě lepší investice než ta co jsem koupil já, protože ta je 2x težší a s výjimkou AF si nejsem až tak jistý jestli bude 2x lepší.Ale co, koupil jsem ji srdcem a nelituju.
Navíc, když jsem ji od jednoho člena fóra kupoval, měl jsem možnost podívat se přes 12-24/4 a zamiloval jsem si to sklo hned jak jsem se skrz něj podíval. Takže v budoucnu budu muset koupit batoh, do brašny by se už nevlezla
Podle toho co se píše tady: http://www.bdimitrov.de/kmp/lenses/prim ... index.html, bych spíš doporučil A 24/2.8 protože se s ním jednodušej pracuje (clonu nastavíš z těla a jde použít i s jiným režimem než M)) a mechanicky (aspoň podle té tab v odkazu) je to to samé.
Co máte za objektivy
Moderátor: Moderátoři
Verne
Pentax K 100 D,Ricoh KR 10,Pentax DA 18-55 AL II.Pentax DA 50-200 ED ,Pentax A 50/2,Pentax A 35/2,8,Pentax K 24/2,8,Sigma 70-300 DL, Velbon Sherpa 435 a nějaký filtry HOYA a COKIN. vernar@orlice.cz
Pentax K 100 D,Ricoh KR 10,Pentax DA 18-55 AL II.Pentax DA 50-200 ED ,Pentax A 50/2,Pentax A 35/2,8,Pentax K 24/2,8,Sigma 70-300 DL, Velbon Sherpa 435 a nějaký filtry HOYA a COKIN. vernar@orlice.cz