Makroobjektiv? Tamron 90 vs Sigma 105 vs Pentax 100
Moderátor: Moderátoři
Uz som sa nacakal dost dlho na makro sklo a objednal som tamron 90mm/F2.8
Rozhodoval som sa aj podla toho, ktory sa najmenej predava z druhej ruky. Ked ze moj oblubeny www.diggi.sk uz nefunguje, objednal som z www.digimarket.sk za 414EUR aj s dopravou. Tak zasa cakam...
Rozhodoval som sa aj podla toho, ktory sa najmenej predava z druhej ruky. Ked ze moj oblubeny www.diggi.sk uz nefunguje, objednal som z www.digimarket.sk za 414EUR aj s dopravou. Tak zasa cakam...
Pentax K20D; K-3; DA18-55/3.5-5.6; DA35/2.4; DA50/1.8; AF-540FGZ;Tamron 90mm/F2.8; 17-50/F2.8; 70-200/F2.8;Sigma AF 10-20/F4-5.6; Samyang 8mm/3.5; Kenko 1.5x; Zomei Z668C ...
Lidi, jeste se s vama musim poradit. Dosel jsem k nazoru ze blesk asi bude nutny. Tudiz asi bude lepsi delsi ohnisko ze? K tomu Tamronu jaky blesk by jste doporucili? Jak jsem se tak dival tak jsem narazil na Sigma ring, Pentax ring, 14 m vs 16 m. Zajimalo by me jestli je to dobra volba nebo je jeste nejaka jina? Asi tu sigmu,je levnejsi,ale moc ty funkce u blesku neznam.
jj, sry. mas pravdu, i Sigma, .i ten pentax ma ty dva blesky. Zmatli me na B&H ,tam maji hodne tech ledek. Cetl sem recenzi na ten Metz, a vypada vklidu az na to preexponovani,ale to se da pry doladit pres fotak. Takze stacim mi koupit jen ten blesk a uz nic k tomu? Celkove to s tim objektivem vychazi na 17 tisic,coz jsem ani nedal sa Svuj Samsung v kitu(pred necelym rokem v Polsku za 15), je to docela dost tak doufam ze budu spokojen. Ma dobry dosah ten blesk na Tamron 90?
S tím bleskem bych možná trochu brzdil,po počátečním nadšení možná zjistíš že vracet se z fotovýletu mokrej a podrápanej až za ušima - rosa - do které budeš lehat je cena kterou nechceš platit.....Objektiv si pro jeho ostrost zamiluješ - dá se použít na tisíc způsobů,ale jednoůčelový blesk je jiná káva.
Tak jsem narazil na skvely objektiv: Tamron 60/2 Af SP. Je opravdu skvely. Nevysouva se pri ostreni, tudiz ani pri priblizeni neztraci svetelnost, a oproti T90 ma mene aberace. Kupoval bych jej hned. Jenze je problem. Dela se jen pro Canon,Nikon a Sony. To je ten nas Pentax na tom uz tak spatne? Ted vysel novy Px K-x. To prece neni takovy problem jiny bajonet,ach jo ach jo.....
Ztraceni svetelnosti pri ostreni na blizko nema s vysouvanim moc spolecneho. Deje se to i u makro objektivu s internim ostrenim (Canon EF 100mm treba).
Co se tyce dostupnosti objektivu pro Penax, tak na Tamron 17-50 pentaxaci cekali rok, ale vyrabet se casem zacal. To, ze je dostupny pro Sony je celkem logicke. Tamron je se Sony financne propojeny podobne jako je Tokina s Pentaxem. Akorat to maji lepe domluvene nez Hoya, ktera si nevidi na spicku nosu a sere si do vlastniho hnizda.
Co se tyce dostupnosti objektivu pro Penax, tak na Tamron 17-50 pentaxaci cekali rok, ale vyrabet se casem zacal. To, ze je dostupny pro Sony je celkem logicke. Tamron je se Sony financne propojeny podobne jako je Tokina s Pentaxem. Akorat to maji lepe domluvene nez Hoya, ktera si nevidi na spicku nosu a sere si do vlastniho hnizda.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Svetelnost na Tamrone 90/2.8 pri fotografovani macro samozrejme klesa
(viem lebo ho mam)
Nameral som pokles o 2.3 EV
Riesil som to uz pred 4 rokmi a bol som prekvapeny ze klesa aj pri spominanom Canone 100/2.8 s vnutornym ostrenim.
(viem lebo ho mam)
Nameral som pokles o 2.3 EV
Riesil som to uz pred 4 rokmi a bol som prekvapeny ze klesa aj pri spominanom Canone 100/2.8 s vnutornym ostrenim.
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro