DA 40 ltd
Moderátor: Moderátoři
U FA 50/1,4 mi připadalo, že má poměrně pomalý nárůst ostrosti, že skoro ani na f2,8 to není úplně ono. Takže mi ta světelnost připadala nevyužitá. Ze začátku jsem s ní byl spokojený, ale pak jsem čím dál tím víc používal FA35, ozkoušel jsem si i DA*55 a porovnával s DFA50/2,8 a už jsem neviděl potřebu si tu padesátku doma sušit. Dokonce i Helios 44-2 mi připadal na nějaké to domácí portrétování příjemnější.
Takže to tak nějak odpovídalo tomuhle testu ? http://www.dpreview.com/lensreviews/pen ... /page4.asp
Tam to nevypadá zase tak zle, asi nejsem tak náročný, a je pravdou že F1,4 využívám málo....
Tam to nevypadá zase tak zle, asi nejsem tak náročný, a je pravdou že F1,4 využívám málo....
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ked chces kratsiu zaostrovaciu vzdialenost radsej si kup napr Tamron 90mm f/2.8 + makrokruzky ja si osobne myslim ze dlhsie ohnisko je na macro viac vyuzitelne a tych 90 je presne ako tu bolo pvedane na macro fajn a je to i na portrety takze parada. ja momentalne idem kupit Sirokouhlu Sigmu 10-20 f/4-5.6 lebo som hlavne krajinkar a aj tu spomimanu 40-ku limited. tamrona 90mm kupim ak to vyda na buduci rok )
CANON EOS 6D, OLYMPUS OM-D E-M10
Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 II., EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM, Lumix 20mm f/1.7 II.
Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 II., EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM, Lumix 20mm f/1.7 II.
To by bylo dobra zprava .. preci jen 31/1,8 za 30 tis je docela dost penez ...bobo2 píše:...vo štvrtok by mohol byť predstavený objektív DA35/2,4....
Malo by to byť ekonomicky výhodné sklo. Cenovo veľmi prijateľný Nikon AF-S 35/1,8 DX je aj opticky výborné sklo.....
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
Už by to chcelo nejaké nové sklá. Keď vidím nové Sony DT 35mm F1.8 za ohlasovaných 200 euro a 85mm F2.8 za 250 euro tak ma ide poraziť. Ceny bazarových FA-čiek vystrelili ako raketa a taký 70/2.4 Limited za 500 éčiek si fakt nemôžem dovoliť. Chýba mi nejaká ekonomická rada kropových monofokálov za dobrú cenu pre pospolitý ľud.
K100D, DA 18-55, DA 16-45, FAJ 18-35, FA 50/1.4, Sigma 105/2.8 EX DG Macro
Upřímně řečeno doufám, že touhle cestou nepůjdou. A myslím, že si Hoya uvědomuje, že tohle není cesta k udržení na trhu. Pentax nemůže přežít jako značka nabízející levné zboží, pokud si má udržet nějakou kvalitu a kompetitivní výhody typu WR.mirom píše:Už by to chcelo nejaké nové sklá. Keď vidím nové Sony DT 35mm F1.8 za ohlasovaných 200 euro a 85mm F2.8 za 250 euro tak ma ide poraziť. Ceny bazarových FA-čiek vystrelili ako raketa a taký 70/2.4 Limited za 500 éčiek si fakt nemôžem dovoliť. Chýba mi nejaká ekonomická rada kropových monofokálov za dobrú cenu pre pospolitý ľud.
V případné cenové válce bude totiž entry level Nikonu vždycky levnější, kvůli většímu objemu výroby.
Co by mělo smysl je nějaká řekněme superkvaitní DA*30/1,6 WR za 500-600Eur. Levné střepy ať dělá Tamon, nebo Sigma - ale ani těm se do těhle končin nechce a chtějí prodávat dráž.
Hádám že zajemce o extra levná skla brzy uspokojí čína.
Re: .
Leica na drahotě přežívá už cca 90 let. Netvrdím, že by se měl Pentax stát druhou Leikou, ale každému musí být jasné, že co dělá sony (uděláme to samé co Nikon, ale o něco nevnější pro začátečníky a o hodně dražší v profi segmentu) je blbost.cport píše:No ja si myslim, ze jen na drahych sklech se prezit neda. Hlavne dneska, kdy si zrcadlo muze dovolit temer kazdy, je potreba naplnit poptavku i po levnejsich sklech a vyplnit mezeru mezi setaky a spickovymi skly. Samozrejme mas pravdu, ze Canikon budou asi vzdy levnejsi nez srovnatelna skla od Pentaxu (pokud bude mit Pentax stejnou marzi). Nejaka ta pridana hodnota a konkurencni vyhoda tady je - WR. Tak jsem zvedavy
No ja teda neviem, super-mega-giga DA*30/1.6 WR by som si za 500E nekúpil, lebo na to proste nanašetrím. Nenamýšĺajme si že Pentax je nóbl značka s iba perfeknými sklami za dychvyrážajúce ceny pretože jeden z dvoch(!) DSLR prístrojov ktoré vyrábajú (resp. budú) bude dostupný v úžasných 120 farebných kombináciach čo značí jasný zámer osloviť entry a sub-entry level kastomerov. A vtedy minimálne 35mm (tzn 50 na krope) svetelný monofokál chýba pretože je tu veľký potenciál zákazníkov čo ho kúpia. Včítane mňa. No veď uvidíme.elho_cid píše:Upřímně řečeno doufám, že touhle cestou nepůjdou. A myslím, že si Hoya uvědomuje, že tohle není cesta k udržení na trhu. Pentax nemůže přežít jako značka nabízející levné zboží, pokud si má udržet nějakou kvalitu a kompetitivní výhody typu WR.mirom píše:Už by to chcelo nejaké nové sklá. Keď vidím nové Sony DT 35mm F1.8 za ohlasovaných 200 euro a 85mm F2.8 za 250 euro tak ma ide poraziť. Ceny bazarových FA-čiek vystrelili ako raketa a taký 70/2.4 Limited za 500 éčiek si fakt nemôžem dovoliť. Chýba mi nejaká ekonomická rada kropových monofokálov za dobrú cenu pre pospolitý ľud.
V případné cenové válce bude totiž entry level Nikonu vždycky levnější, kvůli většímu objemu výroby.
Co by mělo smysl je nějaká řekněme superkvaitní DA*30/1,6 WR za 500-600Eur. Levné střepy ať dělá Tamon, nebo Sigma - ale ani těm se do těhle končin nechce a chtějí prodávat dráž.
Hádám že zajemce o extra levná skla brzy uspokojí čína.
K100D, DA 18-55, DA 16-45, FAJ 18-35, FA 50/1.4, Sigma 105/2.8 EX DG Macro
Boli casy a nie tak davne, ked sa hovorilo o pentaxe, ze za danu cenu ponuka ovela vyssiu uroven,nez Canikon. Preto namalo zmysel vytykat nieco fotaku K10D za 25 litrov, ked podobna trieda u Canonu stala 40 litrov.Podobne to bolo aj so sklami, ked pentax mal minimalne o tretinu vyhodnejsie skla nez konkurencia. Prisla ale kriza a Pentax hladal novu strategiu na prezitie. Do dnesnej doby za tie dva roky sa vela zmenilo a PX nie je to co byval. Nie ze by bol zly, no vlajkovou lodou znacky sa paradoxne nestala K-7 ale skor K-x. Mozno trochu uletene, ale realisticky skor pravdive, nez by si vela ludi prialo. A aj preto, ze PX nie je taka blistiaca sa znacka pre masy, takze si K-7 kupuju skor zasvateni, a do K-x investuju ludia, ktori chcu slusnu kvalitu za nie profi prachy a tych je vacsina. Ti co to s fotenim myslia komercne vazne, maju urcite v zalohe, ak nie na prvom mieste, skor osvedcenu znacku za cenu dnes uz o nic vyssiu nez bol pred casmi vyhodny PX.
Preto dufam, ze PX nechce ist cestou Leici a prinesie skla aj pre smrtelnikov, a nie len nezavislych single fotografov na cestach s neobmedzenym rozpoctom. Inak by chlapici od PX museli este zapracovat na zvyseni kvality svojich tovarov..
Preto dufam, ze PX nechce ist cestou Leici a prinesie skla aj pre smrtelnikov, a nie len nezavislych single fotografov na cestach s neobmedzenym rozpoctom. Inak by chlapici od PX museli este zapracovat na zvyseni kvality svojich tovarov..
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
No já nevím, ale pokud si chci koupit pevné ohnisko, tak to většinou dělám proto, že požaduji co nejlepší kvalitu a chci právě zúročit výhody pevného ohniska. Pokud by Pentax přišel na trh s levnými skly, jejichž nízká cena se samozřejmě promítne do jejich kvality, nevím jestli by o taková skla měl vůbec někdo zájem.
Dneska se tu debatuje a srovnává optická kvalita DA40 a DA35, srovnávají se drobné detaily a odchylky těchto vynikajících skel...skutečně by si někdo z vás koupil dejme tomu za 5 tisíc nějaké plastové DA35, které by bylo opticky jen o něco lepší než setový zoom a značně horší než obě zmíněná skla?
Já se jen bojím, že Pentax začne tlačit u objektivů na cenu a bude následovat spoustu značek ze všech možných odvětví trhu, kde už jen dneska marně vzpomínáme, jak se dříve dělaly věci poctivě a jak se ze všeho stává spotřební zboží.
Jistě, znamená to, že si spoustu objektivů nekoupím, ale zrovna u objektivů je myslím žádoucí snažit se držet kvalitu co nejvýše. A kdo chce něco levného ke svému levnému tělu, má tu setový zoom se kterým se také dají dělat kouzla. Myslím že "setová" pevná ohniska nejsou potřeba.
Dneska se tu debatuje a srovnává optická kvalita DA40 a DA35, srovnávají se drobné detaily a odchylky těchto vynikajících skel...skutečně by si někdo z vás koupil dejme tomu za 5 tisíc nějaké plastové DA35, které by bylo opticky jen o něco lepší než setový zoom a značně horší než obě zmíněná skla?
Já se jen bojím, že Pentax začne tlačit u objektivů na cenu a bude následovat spoustu značek ze všech možných odvětví trhu, kde už jen dneska marně vzpomínáme, jak se dříve dělaly věci poctivě a jak se ze všeho stává spotřební zboží.
Jistě, znamená to, že si spoustu objektivů nekoupím, ale zrovna u objektivů je myslím žádoucí snažit se držet kvalitu co nejvýše. A kdo chce něco levného ke svému levnému tělu, má tu setový zoom se kterým se také dají dělat kouzla. Myslím že "setová" pevná ohniska nejsou potřeba.
K20D, DA 21/3.2 ltd, A 50/1.7, FA 28-70/4, M42 50/2.8 Volna-9