Co dělám špatně?
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co dělám špatně?
Tobě nevěřím, myslim si že seš vymyšlenej Jestli si myslíš, že ty záblesky co osvítí celý hřiště jdou z těch telefonů a kompaktů co maj lidi v hledišti, tak to teda potěš koště..
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- Pokročilý uživatel
Ivane záblesk z hlediště ti na takovém videu neudělá takovou oslepující explozi. Jsem četl, tuším že to byla kniha od Kelbyho, že tam na těch velkých stadionech mají někteří fotografové namontované na stropní konstrukci nějaké (zjednodušeně řečeno) speciální zábleskové zařízení (je to už doba co jsem to četl a moc mi to neříkalo takže zůstaneme u zjednodušení). Takže ano někteří používají blesk, ale spousta jich musí spolíhat na světelný objektiv.
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
Aha, ty si myslíš že fotografovia čo majú nasadené "L" majú ako telo ekvivalnet europskeho Canonu 1100D či 650D a na okrajoch hracej plochy majú rozmiestnené blesky...
Zobud sa tie záblesky sú tam z kompaktov a podobných fotákov z hladiska, profi ligu fotí len profík s profi telom, ktorý može šlahať na ISO 12800 a samozrejme šlahá na stlačenej spúšti tak aby zachytil daný moment čo najlepšie, čo automaticky vylučuje použitie blesku, lebo ten sa 3-4 krát za sekundu nenabije
Zobud sa tie záblesky sú tam z kompaktov a podobných fotákov z hladiska, profi ligu fotí len profík s profi telom, ktorý može šlahať na ISO 12800 a samozrejme šlahá na stlačenej spúšti tak aby zachytil daný moment čo najlepšie, čo automaticky vylučuje použitie blesku, lebo ten sa 3-4 krát za sekundu nenabije
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Proč by se nenabil s powerpackem? Bez problémů. Event může střídat dva blesky kdyby přes to nejel vlak...
EDIT: Akorát bych řekl že oni to švihají spíš tak 10x/s a takovou kulometnou bleskovou palbu si nedovedu dost dobře představit...
EDIT č2: Samozřejmě netvrdím že taková je praxe a že se to tak u fotbalu používá, co jsem projel google tak spíš nee...
EDIT: Akorát bych řekl že oni to švihají spíš tak 10x/s a takovou kulometnou bleskovou palbu si nedovedu dost dobře představit...
EDIT č2: Samozřejmě netvrdím že taková je praxe a že se to tak u fotbalu používá, co jsem projel google tak spíš nee...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
moc se mi to nechce komentovat a vysvětlovat "kropiči" (slangové označení hobby fotografů používajících sériové snímání, kdykoliv je to možné) , protože je to očividně ztráta času, tak zkusim praktické ukázky..
en text: http://www.sportsshooter.com/news/81
a videa jak to funguje v praxi:
en text: http://www.sportsshooter.com/news/81
a videa jak to funguje v praxi:
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Pekne zabitá atmosfera - asi akokeby hrali po tme, ale dakujem že si sa trochu potrapil s hladaním úkažok jedného nadšenca, ktorý fotí neviem kolkú ligu....
Teraz mi ešte vysvetli, ako fotia v NBA, kde pod košmi na oboch stranách sedí viac ako 5 kusov fotografov ?
Každý si podla teba prinesie dva blesky rozostaví a fotí a spoločne blýskajú o 100šesť ?
Najdi si fotky na Googly s EXIF...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _NBA_9.jpg
http://farm6.staticflickr.com/5305/5575 ... b886_o.jpg
Toho svetla tam majú tolko že si môžu dovoliť fotiť bez problémov na časy kratšie ako 1/500 a ani to nemusia hnať s ISO na extremne hodnoty
Fakt niekedy žasnem nad tým čo by boli ludia schopný urobiť, šport nie je modna prehliadka a blýskanie profíkov je doslova opovážlivosť, presne tak ako fotenie účinkujúcich na hlavnom "stage" na MEGA festivale
Teraz mi ešte vysvetli, ako fotia v NBA, kde pod košmi na oboch stranách sedí viac ako 5 kusov fotografov ?
Každý si podla teba prinesie dva blesky rozostaví a fotí a spoločne blýskajú o 100šesť ?
Najdi si fotky na Googly s EXIF...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _NBA_9.jpg
http://farm6.staticflickr.com/5305/5575 ... b886_o.jpg
Toho svetla tam majú tolko že si môžu dovoliť fotiť bez problémov na časy kratšie ako 1/500 a ani to nemusia hnať s ISO na extremne hodnoty
Fakt niekedy žasnem nad tým čo by boli ludia schopný urobiť, šport nie je modna prehliadka a blýskanie profíkov je doslova opovážlivosť, presne tak ako fotenie účinkujúcich na hlavnom "stage" na MEGA festivale
Pentax K-30, Metz 48
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Jak píšu - ztráta času.. žij si dál ve svém světě Ivane i se svýma názorama pilně naštudovanýma patrně po hospodách a internetových fórech, mě je to vlastně úplně ukradený co si myslíš. (Přitom by stačilo si přečíst ten en text.) Chodim fotit po festivalech i klubech (sport moc nefotim, max nějakou exhibici) a lidi i účinkující mě tahaj za rukáv, že chtěj vyfotit. Popravdě se mi ještě nestalo, že by mi někdo řekl ať vypnu blesk, nebo že nesmim na STAGE. Naopak mě ještě zvou na bar a vyptávaj se co to mám za stroj, protože Pentax moc neznaj a kdo zná pochválí výběr značky. Tak díky za tvůj čas..
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Na MEGA festivale zabudni na fotenie účinkujúcich pokial nemáš akreditácie, jedine tak z poza zábran a s tým fotením rovno na stage rovno zabudni, tam sa často nedostane nik , jedine zo spodu, ak je nejaký fotograf na stage, tak väčšinou sa jedná o oficialneho fotografa danej kapely...
A že ťa ťahajú návštevnici festivalu aby si ich cvakol sa nečudujem, ale to je to čo ma na tých festivaloch nikdy nebavilo, fotiť bezvýznamných ludí, ožralov a podobne
Až sa niekedy dostaneš na nejaké profi podujatie, zbadáš, že tam je iná liga, nikto sa s tebou nebude baviť, lebo ťa jednoducho nikto nepozná a na okraj budeš odstrčený aj bez toho aby si porušil základne pravidlo fotenia bez blesku, ak by si sa ho opovážil použiť vo vyhradenej zone pre FOTO, tak ti garantujem že niekto z nich ťa v tom lepšom prípade upozorní na to že sa to nesmie, v tom horšom sa postará o to že ideš odtial von...
Alebo inak , skús si niekedy prečítať akreditačné podmienky pre nejaké velké podujatie, kludne ti stačí Barumka v CZ a pochopíš že akreditáciu nemáš šancu dostať, to isté na Mega festival, v prvom rade ťa musí zastupovať nejaké "medium"
Ja som toto všetko zažil tak viem o čom točím, a ked ti napíšem že trebárs Limp Bizkit mali vlastnú SBS, ktorá počas ich koncertu určovala pravidlá okolo stage tak to tak je... A kludne môžeš veriť tomu že nárok na pohyb nemalo ani servisné zabezpečenie , ktoré sa staralo o chod festivalu, elektrikáry, zásobovači elektrocentrál palivom... V "backstage" sa mohol pohybovať len ten komu oni udelili akreditáciu
Ja som bol niekolko krát na festivale od začiatku, to znamená od príchodu prvých kamionov, cez stavbu stage-ov, ťahanie elektrických rozvodov, predfestivalovú skúšku kapiel, samotný festival a tiež ukončenie a rozoberanie
A že ťa ťahajú návštevnici festivalu aby si ich cvakol sa nečudujem, ale to je to čo ma na tých festivaloch nikdy nebavilo, fotiť bezvýznamných ludí, ožralov a podobne
Až sa niekedy dostaneš na nejaké profi podujatie, zbadáš, že tam je iná liga, nikto sa s tebou nebude baviť, lebo ťa jednoducho nikto nepozná a na okraj budeš odstrčený aj bez toho aby si porušil základne pravidlo fotenia bez blesku, ak by si sa ho opovážil použiť vo vyhradenej zone pre FOTO, tak ti garantujem že niekto z nich ťa v tom lepšom prípade upozorní na to že sa to nesmie, v tom horšom sa postará o to že ideš odtial von...
Alebo inak , skús si niekedy prečítať akreditačné podmienky pre nejaké velké podujatie, kludne ti stačí Barumka v CZ a pochopíš že akreditáciu nemáš šancu dostať, to isté na Mega festival, v prvom rade ťa musí zastupovať nejaké "medium"
Ja som toto všetko zažil tak viem o čom točím, a ked ti napíšem že trebárs Limp Bizkit mali vlastnú SBS, ktorá počas ich koncertu určovala pravidlá okolo stage tak to tak je... A kludne môžeš veriť tomu že nárok na pohyb nemalo ani servisné zabezpečenie , ktoré sa staralo o chod festivalu, elektrikáry, zásobovači elektrocentrál palivom... V "backstage" sa mohol pohybovať len ten komu oni udelili akreditáciu
Ja som bol niekolko krát na festivale od začiatku, to znamená od príchodu prvých kamionov, cez stavbu stage-ov, ťahanie elektrických rozvodov, predfestivalovú skúšku kapiel, samotný festival a tiež ukončenie a rozoberanie
Naposledy upravil(a) Ivan-K dne 25 lis 2013, 00:11, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-30, Metz 48
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
matak77: Kropiči? Já tak nefotím (kdybych tak fotil tak si koupím úžasnou K-3 s 8,3fps a ne mizernou D600 s 5,5fps )ale vsadím se že když dojde k něčemu nečekanému (př. autu při rallye upadne kolo, hráč ve hře je faulován atp.) tak drží ti profíci spoušť na doraz aspoň 1/2- 3/4 vteřiny. A jak se tady hádáte o ten blesk, řekl bych že je dost rozdíl focení hudební stage a focení nějaké sportovní události.
Ivan-K:
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/2 ... 600x0w.jpg
Ale určitě máš pravdu, na motorce v Tour de France jede kdejakej hobík a blesk si veze ke všemu jako těžítko
Ivan-K:
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/2 ... 600x0w.jpg
Ale určitě máš pravdu, na motorce v Tour de France jede kdejakej hobík a blesk si veze ke všemu jako těžítko
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
To jsem nemyslel na tebe, ale připomněl jsi mi přísloví o potrefené huse Ja se nehádám, jenom se snažím někomu, kdo od PC očividně moc daleko nedošel, něco vysvětlit.. ale je to jako močit proti větru Vzpomněl jsem si na Mikiho, kterej se tu kolikrát snaží někomu poradit a dostává se do podobných situací. Praxi jako on nemám, ale momentálně mám v kalendáři akce už i na leden (akreditovaný). Blesk (fill in) k reportážní fotce prostě patří. Nikdy jsem netvrdil, že se musí fotit všechno s bleskem, většinou to ale jinak nejde (při reportáži).
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
To je tak, ked jeden o voze a druhý o koze....
matak77, nehnevaj sa ale akcie ktoré sú v lednu asi nebudú typu MEGA pre 25000 ľudí, to že na nejakej klubovej akcii tak pre 300/500 ľudí fotíš s bleskom nepovažujem za nič nezvyčajné.
Na Rock for People som síce nikdy nebol ale myslím že zákaz používania blesku tam platí. A tiež tam asi platí že len tak hocikto nepobehuje po stage aby si cvakol pár foto každej kapely, na to je tam stage manager, ktorý rozhoduje o tom koho na stage pustí a koho nie a keď účinkujúci povie že fotiť sa bude len prvé dve skladby tak to tak aj bude.
To že v kluboch môžeš loziť doslova medzi účinkujúcich počas hrania, je len dôkaz toho že to je nízkorozpočtová akcia, kde hrajú niektorý účinkujúci často za cenu dopravných nákladov, kde sa ti logicky každý strká pred objektív v nádejí že sa o niečo viac zviditeľný
Bez ohľadu na veľkosť akcie sa vždy snažím fotiť účinkujúcich bez blesku, návštevníkov si foť ako chceš, tí sú úplne mimo môjho záujmu až na pár cvakov, kvôli zachyteniu celkovej atmosféry. Pokiaľ tam samozrejme nie je viac personálu s účinkujúcimi ako návštevníkov.
Také akcie sú kľudne každý víkend, ale tam je škoda cestovať, nech si to pofotia kľudne kompaktom
matak77, nehnevaj sa ale akcie ktoré sú v lednu asi nebudú typu MEGA pre 25000 ľudí, to že na nejakej klubovej akcii tak pre 300/500 ľudí fotíš s bleskom nepovažujem za nič nezvyčajné.
Na Rock for People som síce nikdy nebol ale myslím že zákaz používania blesku tam platí. A tiež tam asi platí že len tak hocikto nepobehuje po stage aby si cvakol pár foto každej kapely, na to je tam stage manager, ktorý rozhoduje o tom koho na stage pustí a koho nie a keď účinkujúci povie že fotiť sa bude len prvé dve skladby tak to tak aj bude.
To že v kluboch môžeš loziť doslova medzi účinkujúcich počas hrania, je len dôkaz toho že to je nízkorozpočtová akcia, kde hrajú niektorý účinkujúci často za cenu dopravných nákladov, kde sa ti logicky každý strká pred objektív v nádejí že sa o niečo viac zviditeľný
Bez ohľadu na veľkosť akcie sa vždy snažím fotiť účinkujúcich bez blesku, návštevníkov si foť ako chceš, tí sú úplne mimo môjho záujmu až na pár cvakov, kvôli zachyteniu celkovej atmosféry. Pokiaľ tam samozrejme nie je viac personálu s účinkujúcimi ako návštevníkov.
Také akcie sú kľudne každý víkend, ale tam je škoda cestovať, nech si to pofotia kľudne kompaktom
Naposledy upravil(a) Ivan-K dne 25 lis 2013, 12:43, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-30, Metz 48
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Akorát závidíš.. jdi se bodnout
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
P.S.: klubovka pro 300 lidi
(Westfalenhallen Dortmund GmbH 2013')
(Westfalenhallen Dortmund GmbH 2013')
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ivo, aj na MS v hokeji ma oficialny fotograf IIHF v hale zablesky, ktore odpaluje dialkovo. Vsimni si ho, zvacsa stoji vo vyhradenom priestore medzi striedackami a v sankach na fotaku ma "antenku".
Toto je dopriane samozrejme len jemu jedinemu! Vsetci ostatni (aj akreditovani) fotia bez bleskov. Ved ako by to vyzeralo, keby blyskali vsetci.
Kamarat Ondro Bobek foti pre Hokejportal a fotil uz na dvoch MS. S nim som sa akurat o tomto pocas poslednych MS bavil.
Toto je dopriane samozrejme len jemu jedinemu! Vsetci ostatni (aj akreditovani) fotia bez bleskov. Ved ako by to vyzeralo, keby blyskali vsetci.
Kamarat Ondro Bobek foti pre Hokejportal a fotil uz na dvoch MS. S nim som sa akurat o tomto pocas poslednych MS bavil.
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ