Interpretácia obrázku
Moderátor: Moderátoři
Re: Interpretácia obrázku
Mně přijde, že původní fotografie je spíše do rodinného alba ve stylu "byl jsem tam", jako silná krajinářská fotografie nefunguje. Proto bych se v úpravě pokusil o radikálnější zásah. Trochu té krajinné abstrakce:
https://www.dropbox.com/s/269wzausj32ld0p/IMGP3608.jpg
Za kvalita úprav expozice a WB neručím, dělal jsem je na šmejském TN panelu pracovního notebooku.
Třeba je to úplně blbé, třeba taky ne. To už je na vás
bedo: dobré téma, jen houšť!
https://www.dropbox.com/s/269wzausj32ld0p/IMGP3608.jpg
Za kvalita úprav expozice a WB neručím, dělal jsem je na šmejském TN panelu pracovního notebooku.
Třeba je to úplně blbé, třeba taky ne. To už je na vás
bedo: dobré téma, jen houšť!
dúfam, že nikto nečaká na nejaké "vyhodnotenie", lebo toto nie je súťaž. Môjmu ponímaniu je najbližšie marmotova verzia, tá vyzerá ako to, k čomu by som sa chcel dopracovať, keby som tomu obrázku venoval viac času... každopádne zaujaly všetky
ESB: tak tá druhá je fajná - tá tmavá plocha vľavo mi trochu vadila, takto je to omnoho vyváženejšie a v tomto obrázku mi išlo hlavne o to údolie Horehronia, ktoré týmto pekne vyniklo. Super! Škoda len, že to už nie je moja fotka...
Druhá fotka od ESB je dobrá. V té původní totiž ten svah působí jako traverza, která brání pohledu do údolí.
bedo: soutěž samozřejmě nečekám, ale když tě zajímá pohled od jiných, doufal jsem v nějakou širší diskuzi a konfrontaci (i s ostatními samozřejmě)
bedo: soutěž samozřejmě nečekám, ale když tě zajímá pohled od jiných, doufal jsem v nějakou širší diskuzi a konfrontaci (i s ostatními samozřejmě)
jo, to sme zatiaľ dvaja Ale nie, toto má slúžiť ako doplnok ku galérii, keby sa niekto chcel vyjadriť k obrázku graficky, nie len slovne. Aj keď diskusia je tiež samozrejme otvorená, pokiaľ sa týka obrázkov alebo ich úprav.
Mne by sa inak hrozne páčilo vyjadriť sa graficky k niektorým obrázkom, ale pokiaľ ich tu nedajú ich autori dobrovoľne, nedá sa svietiť...
Mne by sa inak hrozne páčilo vyjadriť sa graficky k niektorým obrázkom, ale pokiaľ ich tu nedajú ich autori dobrovoľne, nedá sa svietiť...
Tak len tak narychlo by sa mi to pacilo nejak takto ale 100 ludi 100 chuti..krajsie by bolo keby bola ta fontana cela.
treba kliknut na zobrazit obrazok.
treba kliknut na zobrazit obrazok.
Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byť horšie
Nič proti spracovaniu, to je vec vkusu, ale ten pes v tomto prevedení splynul s pozadím. A podľa mňa práve ten pes dodáva fotke iskru.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
Je pravda že v této verzi méně ruší pozadí, ale jak píše Miho, pes je příliš nevýrazný a to je škoda.
Také jsem řešil ořez a pro mě je lepší varianta lidi na osu a kašna excentricky.
Také jsem řešil ořez a pro mě je lepší varianta lidi na osu a kašna excentricky.
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90
Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
Pentax Optio w90
Ano uznávam ze hafan sa tam skoro stratil. upozornuje nan len tien na fontane...ale toto by sa pacilo mne...ako vravim 100 ludi 100 chuti. Pasovalo mi sem nejake retro na sposob typkov co v new yourku obedovali na tom profile pri stavbe mrakodrapu =) Mozno by bolo aj fajn len BW alebo selektivne ofarbenie len psa. ale to uz by bol hnus nafarbit psa na cierno. Ale fotka v kazdom pripade dobra. tak pardon.
Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byť horšie
Ta fotka komě vtipu se psem neni nijak zajímavá a jsem rád že sis ji vzal do parády. V postprocesu jsem dost slabej, tak se rád podívám na nápady ostatních.
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90
Pentax Optio w90
Tak si pohrajte Foceno po lijáku v podvečer, téměř při západu slunce, takové to syté hutné zlaté sluníčko s tmavou oblohou. Bohužel, Nikon zmršil barvy jak mohl a dost s tou fotkou bojuju. Mám +- finální verzi, není to ale pořád to, co jsem viděl naživo. Verze fotky prosím do tohoto vlákna. Zejména se snažte o co nejpřirozenější a nejvěrnější barvy a expozici, na kompozici není moc co řešit.
http://ulozto.cz/xXDQ3inR/nik-7988-nef
heslo: pentaxfriends
http://ulozto.cz/xXDQ3inR/nik-7988-nef
heslo: pentaxfriends
- Přílohy
-
- NIK_7988.jpg (63.19 KiB) Zobrazeno 3669 x
-
- Významný člen
Ahoj. Mně by se to líbilo asi takto. Upraveno v LR v kterém právě začínám. Úpravy: korekce perspektivy, mírně upravená obloha, vytažení ze stínů a mírně zvednutá sytost.
- Přílohy
-
- NIK_7988.jpg (247.11 KiB) Zobrazeno 4815 x
Fuji X-T1, Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 50-140/2,8, Manfrotto BeFree GT XPRO karbon, blesk Nissin i60A + Air 1