Zakladny zoom na svadby.. co vybrat, co najviac pouzivate?
Moderátor: Moderátoři
Re: Zakladny zoom na svadby.. co vybrat, co najviac pouzivat
Pod D600 + 85/1.8 G se můžu jedině podepsat, tělo ostří absolutně přesně (křížové body samozřejmě) a ten objektiv je za ty prachy poklad, ostrý na plnou díru do pixelu a pěkný bokeh. Bacha ale , 35/1.8 je jen na APS-C (jinak bych ji dávno měl ). Zmíněná kombinace dá nekompromisní kvalitu + možnost v podstatě jakéhokoliv příslušenství. Jinak to lennyl vypsal asi do posledního písmenka. Kdybych se někdy chystal fotit svatby tak zhruba tak.
lennyl píše:StanleyB: suhlasim s tebou, ze futbal a pentax nemusi byt vzdy stastne riesenie,ale...
...skusal som snad vsetky mozne modely Canon, Nikon (okrem top 1Dxx/D4/a Sony nema nikto v mojom okoli) a tvrdim ze so slusnou Pentax zostavou nie je problem ziadna svadba. Je to vsetko v rukach a v oku, na to sa casto zabuda.
No já sám mám taky fotit svatbu kamarádovi
Objektiv DA* 16-50/2.8 bude jasná volba. Bud se to povede vše a nebo holt jen něco
chalani a nezabudnite, ze vysledna prezentacia predava produkt ! cize dajte si tu namahu a vyberte top fotky zo svadby, upravte RAWy na slusnom monitore a dajte vytlacit fotky do albumu...
doteraz banujem,ze som si nenafotil pre referencie posledny foto album zo svadby, nasiel som idealny fotolab (Cadca), vyborna gramaz papieru/matne foto/farebne na 100% s fotkami na mojich IPS monitoroch, dostal som pochvalu nielen od mladomanzelov, ale aj od kamaratky z jedneho vydavatelstva, s ktorou som tyzden behal po obchodoch a vyberal ten spravny foto album.
treba sa vediet predat, cize az foto album ta odprezentuje (trapne bolo ked som znamej (neveste) u nich doma na LCD TV musel nastavit profil aby fotky z DVD neboli vyhypovane saturaciou a jasom a aj tak ten model TV domrvil rozlisenie fotiek resamplom)
doteraz banujem,ze som si nenafotil pre referencie posledny foto album zo svadby, nasiel som idealny fotolab (Cadca), vyborna gramaz papieru/matne foto/farebne na 100% s fotkami na mojich IPS monitoroch, dostal som pochvalu nielen od mladomanzelov, ale aj od kamaratky z jedneho vydavatelstva, s ktorou som tyzden behal po obchodoch a vyberal ten spravny foto album.
treba sa vediet predat, cize az foto album ta odprezentuje (trapne bolo ked som znamej (neveste) u nich doma na LCD TV musel nastavit profil aby fotky z DVD neboli vyhypovane saturaciou a jasom a aj tak ten model TV domrvil rozlisenie fotiek resamplom)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Pravdu má lennyl. Teprve výsledná fotokniha se svatebními fotkami prodává fotografa. Osobně si myslím, že Pentax na svatby moc neuspěje kvůli rychlosti AF a hlavně pro komplikace s bleskem.
Lennyl se asi upsal a myslel Nikkor 35/2 D + Nikkor 85/1,8 G.
Lennyl se asi upsal a myslel Nikkor 35/2 D + Nikkor 85/1,8 G.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
To lennyl to ma fakt zaujima aky lab v Cadci bol taky super.
Ja budem protestovat, ze sa neda Px fotit svadby robim to uz velmi dlho samozrejme ma to svoje muchy ale nemyslim si ze zasadne s K5II nemam s AF vobec problem. Blesk nepouzivam ale aj tak ak ano tak aj v Canikone profici fotia na manual. A stavim sa ze vo WPJA nebude vela takych co fotia Pentaxom ak vobec niekto, takze som dokaz ze sa da aj pentaxom zivit fotenim svadieb .
Ja budem protestovat, ze sa neda Px fotit svadby robim to uz velmi dlho samozrejme ma to svoje muchy ale nemyslim si ze zasadne s K5II nemam s AF vobec problem. Blesk nepouzivam ale aj tak ak ano tak aj v Canikone profici fotia na manual. A stavim sa ze vo WPJA nebude vela takych co fotia Pentaxom ak vobec niekto, takze som dokaz ze sa da aj pentaxom zivit fotenim svadieb .
Lukas: meno toho labu v CA si nepamatam, zakazku tam davala robit kamaratka, ja som iba pripravil TIFy (viem, stacili by snad aj JPG) a nasledne tri hodiny katalogizoval a lepil rucne fotky do albumu, ale vysledok bol vyborny.
inu zakazku som daval robit v sieti Fuji fotolab v BA a farebne to uletelo kusok. A ked mali akciu na velky print v Megafoto v BA, tak tlac bola tiez OK.
inu zakazku som daval robit v sieti Fuji fotolab v BA a farebne to uletelo kusok. A ked mali akciu na velky print v Megafoto v BA, tak tlac bola tiez OK.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Na farbu mozem doporucit Fotopoint. V CA viem len o jednom labe a je to siet Fuji. Ja pouzivam One Vision Imaging v Londyne vysledky su uzasne i ked cena je zas niekde inde . Co sa tyka albumov niet nad klasicke albumy s paspartami ale ceny su tiez zase inde a vzhlad je luxusny fotoknihy podla mojho nazoru posobia vacsinou lacnym dojmom.
fotoknihy pre mna posobia neosobne, cize klasicky lepeny album a je to.
Spat k teme, zoom na svadby. Ked uz teda zoomovat na APS-C, tak istota je 16-50/2,8 SDM or 17-50/2,8 HSM.
Srandy typu 10-20, 12-24, ryba 8mm su tak na tri fotky pre ozivenie, ludia (laicka verejnost, tych je drtiva vacsina na svadbe) totiz nemaju radi ked su na vsetkych fotkach dokriveny perspektivou.
Spat k teme, zoom na svadby. Ked uz teda zoomovat na APS-C, tak istota je 16-50/2,8 SDM or 17-50/2,8 HSM.
Srandy typu 10-20, 12-24, ryba 8mm su tak na tri fotky pre ozivenie, ludia (laicka verejnost, tych je drtiva vacsina na svadbe) totiz nemaju radi ked su na vsetkych fotkach dokriveny perspektivou.
lennyl: Dakujem za vycerpavajuce info a za pripomienky ku fotoknihelennyl píše:Gaprielko: uz si nakupil techniku, ze ci je stale tento post aktualny...?
snad uz aj rok nefotim svadby, z jednoducheho dovodu - som lenivy . zopar starsich fotiek mam tu:
https://plus.google.com/u/0/photos/1056 ... 229/albums
Klingo tu davnejsie napisal par postrehov k tvojmu uverejnemu albumu, musim doplnit par svojich postrehov:
- hodilo by sa esteticky zoradit do foto knihy zabery s rozdielnym vyvazenim bielej do skupin (aspon na protilahle dvojstrany)
....
Ano, post je z casti este stale aktualny, ale co sa tyka nakupu techniky, tak prave koncom minuleho tyzdena som si objednal dvojicu DA* - 16-50 a 50-135, aj napriek vsetkym kritikam, co som kde cital/pocul o 16-50, tak som siel do neho a uvidim, co prinesie.. u mna malo vyznam hlavne jeho utesnenie.. fotak okrem fotenia svadieb chcem pouzivat na kopec dalsich prilezitosti (turistika, dovolenka, rodina..) a tam sa mi to utesnenie aj zide.. samozrejme na novom tele a nie na K-r K tomu som este priobjednaj aj blesk Px 540FGZ. No a 14.9. mam prvu svadbu, kde to vyskusam, tak uvidim
Co sa tyka tela, tak cakam na nastupcu K5II/K5IIs, som zvadavy co pride. Pre Px (aj ked som mohol ist do CaNikonu) som sa rozhodol lebo:
- uz Px mam a paci sa mi jeho ovladanie (skusal som Ca aj Ni - rozne modely) a nejako vzdy mi prislo, ze Px to ma dobre spravene a lahko ovladatelne (v ramci svojej triedy)
- do FF som nechel ist (nemam na to - asi po vsetkych strankach a tak mi ostalo rozhodovanie medzi Ni D7100, Ca 7D a Px K5IIs - tu na chvaly obrazoveho vystupu K5IIs a pomeru jeho vykonu, ceny a tiez velkosti + utesnenia - mi K5IIs vysiela ako celkom jasna volba
- som optimista a verim ze Px prinesie nove "super" telo pre APS-C, kde budu definitivne vyriesene problemy s AF
- a nakoniec, nechcem byt tuctovy
Inac nedavno som bol kamoske na svadbe, kde som len tak trosku pofotil, tak mozte pozriet a posudit (budem velmi vdacny za akykolvek postreh/pripomienku), no fotky este len spracovavam, takze je ich len zopar z pripravy nevesty (http://goo.gl/N2nByk - fotil som K-r + zakladak + starucky Pentacon 50/1,8 cez redukciu).
Inac, nema niekto fotky tych "tradicnych" lepenych fotoalbumov? Ja som bol v tom, ze fotokniha je viac zaujimavejsia, ale rad si necham poradit..
Este raz vdaka vsetkym za vsetky rady.
K-3 + grip, K-r, DA* 55/1.4, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, AF-540 FGZ
Taky mám tyto skla 16-50, 50-135 a 55/1.4
16-50 i na kritiku kterou na ni je, tak já jsem snim spokojen plus i s ostatníma DA* . Právě ono utěsnění a kvalitní zpracování bylo pro mě jasnou volbou.
Jinak tělo K-5II a 16-50 obstál ve sprše na výbornou. Dokonce přední člen zůstal naprosto suchý a voda po něm jen stékala.
Pravda je, že dosti aberuje na malou clonu ale to je celkem jasné a běžné i u jiných skel byť třeba méně.
Řešim opravu v softu a je po aberaci.
Každý si zastává to své a já také. Když už mám Pentax tak se všim všudy a origo
16-50 i na kritiku kterou na ni je, tak já jsem snim spokojen plus i s ostatníma DA* . Právě ono utěsnění a kvalitní zpracování bylo pro mě jasnou volbou.
Jinak tělo K-5II a 16-50 obstál ve sprše na výbornou. Dokonce přední člen zůstal naprosto suchý a voda po něm jen stékala.
Pravda je, že dosti aberuje na malou clonu ale to je celkem jasné a běžné i u jiných skel byť třeba méně.
Řešim opravu v softu a je po aberaci.
Každý si zastává to své a já také. Když už mám Pentax tak se všim všudy a origo
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
gaprielko, díval jsem se na tu tvoji svatbu a netuším co ale něco se mi na tom nelíbí a nemůžu přijít na to co to je... (krom naprosto přefotošopovaných obličejů a toho že to nevěsta přehnala se solárkem a mejkapem)
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem mrkl. Mně teda vadí spíš to, jak se nevěsta afektovaně předvádí, ale za to asi fotograf nemůže.
Edit:
protože mezitím cport vložil příspěvek, tak je ten můj tak trošku vytržený z kontextu, takže pro upřesnění -
můj příspěvek je reakce na - Příspěvek od ypres.bass » 03 zář 2013, 20:37 gaprielko, díval jsem se na tu tvoji svatbu a netuším co ale něco se mi na tom nelíbí a nemůžu přijít na to co to je... (krom naprosto přefotošopovaných obličejů a toho že to nevěsta přehnala se solárkem a mejkapem)
Edit:
protože mezitím cport vložil příspěvek, tak je ten můj tak trošku vytržený z kontextu, takže pro upřesnění -
můj příspěvek je reakce na - Příspěvek od ypres.bass » 03 zář 2013, 20:37 gaprielko, díval jsem se na tu tvoji svatbu a netuším co ale něco se mi na tom nelíbí a nemůžu přijít na to co to je... (krom naprosto přefotošopovaných obličejů a toho že to nevěsta přehnala se solárkem a mejkapem)
Naposledy upravil(a) kluzo dne 03 zář 2013, 22:15, celkem upraveno 1 x.
"Mít příležitost, mít dar vidění a umět zachytit..."
http://www.flickr.com/photos/106356772@N02/
http://www.MartinVozka.zonerama.com
https://picasaweb.google.com/1174281399 ... 136/JenTak
http://www.flickr.com/photos/106356772@N02/
http://www.MartinVozka.zonerama.com
https://picasaweb.google.com/1174281399 ... 136/JenTak
gaprielko: ...myslím veľmi slušne nafotené....
Tiež viac páči, ako nepáči. Nie každý to vie v TIP TOP kvalite a konzument - zákazník technickú stránku veľa krát nevie zhodnotiť, hodnotí obal fotoknihy, fotoalbumu a emócie z fotiek. Fotky s malou DOF považujú často za nepodarky rozmazané, posudzujú z napozeraných fotiek kompaktov a mobilov čo majú, kde je všetko v DOF.
Každý nejak začína a potrebuje nakopnúť, aby sa zdokonaľoval .)
Každý nejak začína a potrebuje nakopnúť, aby sa zdokonaľoval .)
yoli: z casti mas pravdu o tom vkuse ludi. mne doma obcas povedia, aby som nefotil tak "umelecky", lebo laik to neoceni