Blesk pro K-30
Moderátor: Moderátoři
Re: Blesk pro K-30
trošku mimo mísu:jak zjistím na blesku, jaké mám firmware?díky....
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
na displeji pri zapnutí vpravo dolu, aspon pri 58 AF-2 to tak je.
mám 48 AF-1...verze se mi tam neukazuje....nemá se stlačit nějaká kombinace tlačítek?
Pri 48 AF-1 treba vo vypnutom stave stlacit a drzat "Mode" a nasledne zapnut blesk...
fulcrum29:to je ono, díky
-
- Nový uživatel
mecablitz 58 AF-2
Firmware V4.1 (released on 26.06.2013)
1. HSS function with Pentax K-30 and K-5 II will be enabled.
2. Automatic-flash-mode and manual-flash-mode will be enabled again.
Firmware V4.1 (released on 26.06.2013)
1. HSS function with Pentax K-30 and K-5 II will be enabled.
2. Automatic-flash-mode and manual-flash-mode will be enabled again.
Jenom bych chtěl dodat, že je i nový fw na Metz 48 AF-1. Metz 48 už je discontinued, ale i tak vydali nový firmware. Alespoň někdo má dobrý přístup k zákazníkům.
Pentax K-5II, Pentax SMC DA 17-70mm f/4, Pentax SMC DA* 55mm f/1.4, Pentax SMC DA 35mm f/2.4, Tamron AF SP 90mm F/2.8 Macro, Pentax SMC 100-300mm f/4.5-f/5.6, Metz 48AF1
Mám problém s AF-360FGZ - když chci nastavit manuální režim blesku (na foťáku mám také manuál), tak se na něj přepnu, nastavím intentenzitu a když namáčknu spoušť do poloviny, opět se mi blesk vrátí do režimu P-TTL. Po exponování se ale na LCD blesk opět tváří, že je v manuálním režimu. Přitom musí být určitě v P-TTL, protože ať nastavím manuál na 1/1 nebo 1/32, je fotka pořád stejná, se stejným množstvím světla blesku... Poradíte mi někdo, jak to správně nastavit, abych mohl blesk opravdu ovládat manuálně? Určitě to bude mnou, ne bleskem... Díky
Já se obávám, že to nebude rukama...
Mám stejnou kombinaci (K-30 + FGZ-360) a tak jsem to schválně zkusil. Úplně bez problémů. Jakmile je foťák přepnut na Manuál, blesk jde přepnout na manuální nastavení a zůstává v něm a reaguje na změny nastavení intenzity záblesku (jak potvrzením vzdálenosti na LCD, tak projevem světla na fotce). Pouze když jsem blesk přepnul na synchro s druhou lamelou, blesk se přepnul na TTL, ale přepnul jsem zpět na první lamelu (i předblesk i HSS) a hned jsem byl na blesku zpět na M.
Pro začátek bych tedy asi zkusil foťák vyresetovat do továrního nastavení... a nic jiného mě vlastně nenapadá. Je mi líto, že nepomůžu víc. Hodně štěstí.
Mám stejnou kombinaci (K-30 + FGZ-360) a tak jsem to schválně zkusil. Úplně bez problémů. Jakmile je foťák přepnut na Manuál, blesk jde přepnout na manuální nastavení a zůstává v něm a reaguje na změny nastavení intenzity záblesku (jak potvrzením vzdálenosti na LCD, tak projevem světla na fotce). Pouze když jsem blesk přepnul na synchro s druhou lamelou, blesk se přepnul na TTL, ale přepnul jsem zpět na první lamelu (i předblesk i HSS) a hned jsem byl na blesku zpět na M.
Pro začátek bych tedy asi zkusil foťák vyresetovat do továrního nastavení... a nic jiného mě vlastně nenapadá. Je mi líto, že nepomůžu víc. Hodně štěstí.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Taky zkus vyčistit kontakty na blesku i v sáňkách, spousta lidí nenandavá krytku (ja taky ne ) a může tam bejt blbej kontakt.. ikdyž u manuálního nastavení by to nemuselo mít vliv, jeden nikdy neví.
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Pepul píše:Já se obávám, že to nebude rukama...
Moc díky!!!!!!!!!!!! Sice se omlouváš/omlouváte, že nemůžeš/nemůžete víc pomoci, ale já si v té odpovědi řešení svého problému našel Šlo přesně o to, že jsem měl nastavenou synchronizaci blesku na druhou lamelu!!! V jakémkoli jiném režimu synchra, na které jsem přepnul, mi manuální blesk funguje naprosto bez problémů!! Takže ještě jednou díky moc za to, že jsi/jste to vyzkoušel a tím mi pomohl vyřešit problém, s kterým jsem si tak dlouho lámal hlavu
Re: Blesk PX FGZ 360
ahoj vsetci
kupil som px 360 fgz no manual je dost biedny a preto vas prosim kto mate skusenost s tymto bleskom ako -pri akom foteni nastavit prepinac na spodku M C S za pomoc vopred dakujem ,alebo ak by bol niekto z okolia PO,SB ochotny sa stretnut a trochu ma v tom poucit budem vdacny
kupil som px 360 fgz no manual je dost biedny a preto vas prosim kto mate skusenost s tymto bleskom ako -pri akom foteni nastavit prepinac na spodku M C S za pomoc vopred dakujem ,alebo ak by bol niekto z okolia PO,SB ochotny sa stretnut a trochu ma v tom poucit budem vdacny
hojdic: Páni. To jsem nečekal. Nemáš zač.
oly: M C S - Master Control Slave (ano, manuál je bídný, ale tohle tam tušim možná i je) - Využiješ při bezdrátovém odpalování blesku.
oly: M C S - Master Control Slave (ano, manuál je bídný, ale tohle tam tušim možná i je) - Využiješ při bezdrátovém odpalování blesku.
ahoj Pepul
vdaka za odpoved ,no stale si niesom isty kedy to mam zapnut na M-C- ci S proste ak fotim s pttl mam to mat na ? alebo ak na manual tak to dat na M-C-alebo-S ?
vdaka za odpoved ,no stale si niesom isty kedy to mam zapnut na M-C- ci S proste ak fotim s pttl mam to mat na ? alebo ak na manual tak to dat na M-C-alebo-S ?
No jestli máš blesk nasazen v sáňkách a nemáš k tomu jiný blesk, tedy používáš pouze jeden blesk, pak je dočista jedno kam to přepneš.
Ten efekt se projeví jen a pouze při bezdrátovém odpalování, kdy tím nastavuješ, jestli blesk bude hlavní, řídící, či sekundární.
Ten efekt se projeví jen a pouze při bezdrátovém odpalování, kdy tím nastavuješ, jestli blesk bude hlavní, řídící, či sekundární.