Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pentax - drby a dalsi
Ad Sigma vs Pentax.. kdyz jsem v 2008 kupoval K20D, tak byl Pentax trojka trhu DSLR a mel nejakych 18%? Tehdy byly temer vsechny Sigmy stejny pro canon nikon pentax. Dneska ma Pentax 3-4% trhu a pada. Stejnetak utekl Zeiss a Tamron.
Btw. kdyz tu byl nacelnik Sigmy v CR, tak se ho ve Fotoskoda na muj podnet ptal jisty redaktor jak to vidi s Pentaxem a objektivama, ale prej to presel jako by otazka ani nepadla.
Jinak Sigma predvedla uplne ukazkovou peci o zakaznika, kdyz mi na 70-200/2.8 HSM II uz aspon sedm let po zaruce naprosto zadarmo vymenili bajonet kvuli tomu, ze to leze do kaplicky toho zatracenyho K1..
Nedokazu si tohle predstavit u zadnyho jinyho vyrobce objektivu..
(Proti tomu z pentaxiho servisu jsem jeste doloval svoji original baterku, pac mi ji vymenili pri oprave tlacitka bajonetu za jakejsi noname ausus a mj. se mi od te doby totalne svlikal grip, coz Kautsky komentoval s tim, ze prej se mi poti ruce a guma slezla (!). Na rok starym fotaku v zaruce, kde pred servisem drzel na miste. Nakonec jsem si to musel sundat a 3M oboustrankou pridelat sam. Origos paska byla na par mistech seskubnuta a grip doskrabanej zevnitr.
A pozdeji u vymeny bleskove patice na AF540 uz se taky neobtezovali tu puvodni trochu nastiplou poslat zpatky.)
Btw. kdyz tu byl nacelnik Sigmy v CR, tak se ho ve Fotoskoda na muj podnet ptal jisty redaktor jak to vidi s Pentaxem a objektivama, ale prej to presel jako by otazka ani nepadla.
Jinak Sigma predvedla uplne ukazkovou peci o zakaznika, kdyz mi na 70-200/2.8 HSM II uz aspon sedm let po zaruce naprosto zadarmo vymenili bajonet kvuli tomu, ze to leze do kaplicky toho zatracenyho K1..
Nedokazu si tohle predstavit u zadnyho jinyho vyrobce objektivu..
(Proti tomu z pentaxiho servisu jsem jeste doloval svoji original baterku, pac mi ji vymenili pri oprave tlacitka bajonetu za jakejsi noname ausus a mj. se mi od te doby totalne svlikal grip, coz Kautsky komentoval s tim, ze prej se mi poti ruce a guma slezla (!). Na rok starym fotaku v zaruce, kde pred servisem drzel na miste. Nakonec jsem si to musel sundat a 3M oboustrankou pridelat sam. Origos paska byla na par mistech seskubnuta a grip doskrabanej zevnitr.
A pozdeji u vymeny bleskove patice na AF540 uz se taky neobtezovali tu puvodni trochu nastiplou poslat zpatky.)
Na co jsi měnil padku u Sigmy?
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
Osmnáct procent mohl mít Pentax tak v šedesátých a sedmdesátých letech.
V roce 2008 bylo celosvětově pořadí podle prodaných kusů DSLR následující:
Canon 38 %
Nikon 37 %
Sony 13 %
Olympus 5 %
Pentax 4 %
Ostatní 3 %
V samotném Japonsku pak měl Pentax zastoupení na trhu 1,6 %.
Bez zajímavosti asi není fakt, že v období 2006 až 2008 došlo k revoluci na trhu, kdy celkový prodej DSLR v roce 2006 činil 5,3 mil kusů, zatímco v roce 2008 to bylo už 9,7 mil kusů. Ani v tomto hektickém nákupním období se podíl Pentaxu na trhu nijak významně nezměnil. "Opticky" se sice zvýšil prodej kusů, ale v relaci k objemům ostatních to bylo jen v nominální hodnotě počtu prodejů, nikoliv v podílu na trhu.
V roce 2008 bylo celosvětově pořadí podle prodaných kusů DSLR následující:
Canon 38 %
Nikon 37 %
Sony 13 %
Olympus 5 %
Pentax 4 %
Ostatní 3 %
V samotném Japonsku pak měl Pentax zastoupení na trhu 1,6 %.
Bez zajímavosti asi není fakt, že v období 2006 až 2008 došlo k revoluci na trhu, kdy celkový prodej DSLR v roce 2006 činil 5,3 mil kusů, zatímco v roce 2008 to bylo už 9,7 mil kusů. Ani v tomto hektickém nákupním období se podíl Pentaxu na trhu nijak významně nezměnil. "Opticky" se sice zvýšil prodej kusů, ale v relaci k objemům ostatních to bylo jen v nominální hodnotě počtu prodejů, nikoliv v podílu na trhu.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
U K1 nebylo okolo bajonetu tolik prostoru a některá skla (třeba tato Sigma) při nasazení škřábala tělo přístroje.
Sigma, pokud vím, do dneška u těhle vybranejch skel zdarma mění patice. Ačkoliv jsou třeba už 5 let po záruce. Za mě obrovský palec nahoru!
Xmeda má K-5.
Tam to škrabalo taky?
Tam to škrabalo taky?
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Mozna bys se mohl, stejne jako u ostatnich prispevku, oprostit od soucasnosti a zkusit myslet i par minut dopredu..
Ten K5 asi nebudu mit vecne, zejo? A kdyz Ricoh kasle na prostor kolem bajonetu, kterej tam do te doby VZDY byl, tak asi na nej bude kaslat i u pristich fotaku.
Ten jouda s KP limited a protazenou kaplickou prismu je toho zarnym dukazem.
Ten K5 asi nebudu mit vecne, zejo? A kdyz Ricoh kasle na prostor kolem bajonetu, kterej tam do te doby VZDY byl, tak asi na nej bude kaslat i u pristich fotaku.
Ten jouda s KP limited a protazenou kaplickou prismu je toho zarnym dukazem.
Psal jsi, že K-1 je nekonkunceschopná plečka.
Tak jsem myslel, že jsi s K-5 spokojený.
Tak jsem myslel, že jsi s K-5 spokojený.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Skoda ze misto nejake diskuze jen trolis. Napric diskuzakem.
Diskuse se skládá z otázek a odpovědí.
Já položil otázku, tys odpověděl.
Osobní napadání si nech jinam.
Já položil otázku, tys odpověděl.
Osobní napadání si nech jinam.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
ach jo, fakte
Prosím o smazání mých posledních dvou příspěvků.
Díky
Díky
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud s někým nesouhlasíte řekněte to normálně bez jízlivostí.
Sem se prostě vejde víc než jeden názor.
Sem se prostě vejde víc než jeden názor.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Zpět k věcnosti.
Ne.... problém je pouze u těl K1 a K1II.
PS: nechápu... proč se o tom bavíte v téhle rovině. Sám jsem byl velmi naštvaný, že S70-200/2,8 II nenasadím na K1 a nechápal jsem, proč s touto možností Pentax nepočítal. A řešení Sigmy mě až zaskočilo svou neobyčejnou vstřícností k zákazníkovi.
Musim říct, že Sigma si pro mě tímhle získala obrovský kredit a dnes je to pro mě u většiny skel značka první volby.
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sigma se mě líbí i s tím jak myslí na profesionály s tím svým softwarem, kde si člověk může upravit front/back focus dělaj se updaty pro skla apod. Můžou pomocí updatu dodatečně opravit některá nastavení ostření apod.
A celá ART řada je skvělá a cenově uplně jinde než třeba Canon skla. Některý zoomy mají kvalitu lepší než prime třeba 18-35mm f1,8
Já sám některý skla plánuju koupit. Už mám některý vyzkoušený a přitom ještě do nedávna jsem sigmu považoval za výrobce ne zrovna druhé kategorie, ale rozhodně takovou slabší alternativu. To už neplatí.
A celá ART řada je skvělá a cenově uplně jinde než třeba Canon skla. Některý zoomy mají kvalitu lepší než prime třeba 18-35mm f1,8
Já sám některý skla plánuju koupit. Už mám některý vyzkoušený a přitom ještě do nedávna jsem sigmu považoval za výrobce ne zrovna druhé kategorie, ale rozhodně takovou slabší alternativu. To už neplatí.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Rozhovor s manažerem firmy Ricoh z výstavy CP+ 2019:
https://www.pentaxforums.com/articles/c ... rview.html
Je to dlouhé a únavné čtení, kde moc konkrétních faktů není. Nástupce K3II je ve vývoji, ale nesmí k tomu říci nic.
https://www.pentaxforums.com/articles/c ... rview.html
Je to dlouhé a únavné čtení, kde moc konkrétních faktů není. Nástupce K3II je ve vývoji, ale nesmí k tomu říci nic.