Pentax K-1 - novy firmware
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-1 - novy firmware
dnes rano asi o piatej vysiel novy firmware 1.40.
dve hlavne nove funkcie:
- nastavenie zadneho LCD na Night vision - cervena farba, zaujimava vec na fotenie v noci
- vylepsenie funkcie BULB - po stlaceni Green button sa prednym rollerom meni cas od 10sekund do 20minut, netreba odratavat rucne dlhsi cas/pouzit specialnu kablovu spust
obe su to paradne vychytavky. a vidno, aj uz aj Pentax vie robit FUNKCNE vylepsenia pomocou fw (ako FUJI)
nie som si isty ale AF, neviem co s tym dorobili, ale zda sa mi, ako keby microadjustment bol posunuty o +10.
(cital som dake komentáre na pentaxforums.com, ze ludom sa po upgrade na f1.30 zrazu posralo ostrenie a museli ist aj do -10, ci to teraz natvrdo pridali v 1.40 netusim).
cize s fw1.30 som mal na FA31 -5, na FA43 -4 a na FA77 -4 a teraz mam vsetko opacne, +5, +4 a +4.
este si to preverim ked budem mat na to chut za denného svetla.
ak to bude pravda, tak POZOR na tych, co maju uz teraz korekcie microadjustment nad 0 (nezmestili by sa potom do rozsahu -10 az +10 v K-1)
a nie som si isty ale zhorsenim huntovania FA skiel (SDM DA*200/2,8 nemam teraz pri sebe, ani HSM Sigmu 24-70/2,8)
info na pentaxforums.com
http://www.pentaxforums.com/articles/fi ... eased.html
stiahnutie fw 1.40
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... al/k1.html
popis k novym funkciam
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... FW1.40.pdf
PS: po update doporucujem urobit reset K-1 (su dva, celkovy a custom settings)
dve hlavne nove funkcie:
- nastavenie zadneho LCD na Night vision - cervena farba, zaujimava vec na fotenie v noci
- vylepsenie funkcie BULB - po stlaceni Green button sa prednym rollerom meni cas od 10sekund do 20minut, netreba odratavat rucne dlhsi cas/pouzit specialnu kablovu spust
obe su to paradne vychytavky. a vidno, aj uz aj Pentax vie robit FUNKCNE vylepsenia pomocou fw (ako FUJI)
nie som si isty ale AF, neviem co s tym dorobili, ale zda sa mi, ako keby microadjustment bol posunuty o +10.
(cital som dake komentáre na pentaxforums.com, ze ludom sa po upgrade na f1.30 zrazu posralo ostrenie a museli ist aj do -10, ci to teraz natvrdo pridali v 1.40 netusim).
cize s fw1.30 som mal na FA31 -5, na FA43 -4 a na FA77 -4 a teraz mam vsetko opacne, +5, +4 a +4.
este si to preverim ked budem mat na to chut za denného svetla.
ak to bude pravda, tak POZOR na tych, co maju uz teraz korekcie microadjustment nad 0 (nezmestili by sa potom do rozsahu -10 az +10 v K-1)
a nie som si isty ale zhorsenim huntovania FA skiel (SDM DA*200/2,8 nemam teraz pri sebe, ani HSM Sigmu 24-70/2,8)
info na pentaxforums.com
http://www.pentaxforums.com/articles/fi ... eased.html
stiahnutie fw 1.40
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... al/k1.html
popis k novym funkciam
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... FW1.40.pdf
PS: po update doporucujem urobit reset K-1 (su dva, celkovy a custom settings)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Ta vychytávka u funkce BULB je dobrá , to by se hodilo.
K-30,K-5; DA 35/2,4, DA 50/1,8, DA 55-300;
Sigma 10-20/4-5,6; DA 18-135 WR, Tamron 18-200, Metz MB 44 AF-1,
Sigma 10-20/4-5,6; DA 18-135 WR, Tamron 18-200, Metz MB 44 AF-1,
Kdyby tyhle vychytávky udělali také na K3II, byl bych spokojený velice. Obávám se že nikoliv, .
Je od nich hezké že přidávají nové funkce. Na druhou stranu by mohli přijít s něčím významnějším. Přidání těchto funkcí nemohlo zabrat jednomu člověku více než týden práce a to včetně testování
Pentax K-5II, Pentax SMC DA 17-70mm f/4, Pentax SMC DA* 55mm f/1.4, Pentax SMC DA 35mm f/2.4, Tamron AF SP 90mm F/2.8 Macro, Pentax SMC 100-300mm f/4.5-f/5.6, Metz 48AF1
Za mě prodloužení času bez dálkové spouště VELKÝ PALEC NAHORU. Konečně to někoho napadlo:)
Mám otázku, je to trochu offtopic - ale možná je to způsobeno verzí firmware... Mám teda ještě 1.30 a při focení v live view na vyšší iso se mi stává, že na snímku jsou pruhy podobně jako když býval špatný signál na starých televizích. Je to přehříváním čipu? Bohužel teď u sebe nemám fotku jako příklad. Ale když to samé vyfotím bez live view tak pruhy nejsou. V LV se i zobrazují v real time. Je to normální jev nebo je můj kus K-1 zralý na reklamaci?
Mám otázku, je to trochu offtopic - ale možná je to způsobeno verzí firmware... Mám teda ještě 1.30 a při focení v live view na vyšší iso se mi stává, že na snímku jsou pruhy podobně jako když býval špatný signál na starých televizích. Je to přehříváním čipu? Bohužel teď u sebe nemám fotku jako příklad. Ale když to samé vyfotím bez live view tak pruhy nejsou. V LV se i zobrazují v real time. Je to normální jev nebo je můj kus K-1 zralý na reklamaci?
Díky za reakci. Zkusím nový FW, pořádně otestuji a uvidím.
Tak jsem zkusil otestovat, kdy se tvoří zminované pruhy a přišel jsem na to, že jde o problém jen při zapnuté el. uzávěrce při LV, při vyšším ISO (už tak při ISO 400 a výš) a asi jen při kontrastní scéně s umělým světlem. Při vypnutí ES to přestane. Tak to asi řešit nebudu
zdravim,
chtel bych se zeptat, nevite nekdo proc ten bulb timer nemohli povolit pri intervalovem foceni ??? to je to tak komplikovany aby tohle slo ? nebo proste jen nechteji sabotovat prodeje externich intervalometru ? me to prijde skoda, ze to nemohli povolit s tim intervalovym focenim....byla by to pecka. dalsi dotaz proc K-1 v intervalovym snimani ma minimalni cas 2 sekundy....u k-5 tam jde nastavi prodleva 1s. diky
chtel bych se zeptat, nevite nekdo proc ten bulb timer nemohli povolit pri intervalovem foceni ??? to je to tak komplikovany aby tohle slo ? nebo proste jen nechteji sabotovat prodeje externich intervalometru ? me to prijde skoda, ze to nemohli povolit s tim intervalovym focenim....byla by to pecka. dalsi dotaz proc K-1 v intervalovym snimani ma minimalni cas 2 sekundy....u k-5 tam jde nastavi prodleva 1s. diky
ale to je normalna "vlastnost" elektronickej závierky. je toho dost popisaneho na webe. tiez som sa zlakol, ked som to skusal a mal som uplne pokrivene postavy alebo pasy na fotkách pod lampou doma.w_tas píše:Tak jsem zkusil otestovat, kdy se tvoří zminované pruhy a přišel jsem na to, že jde o problém jen při zapnuté el. uzávěrce při LV, při vyšším ISO (už tak při ISO 400 a výš) a asi jen při kontrastní scéně s umělým světlem. Při vypnutí ES to přestane. Tak to asi řešit nebudu
http://www.diyphotography.net/everythin ... g-shutter/
http://janssico.com/2014/12/x100ts-elec ... -analysis/
https://www.quora.com/On-a-Fujifilm-X10 ... tronic-one
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ten problém pri elektronickej uzávierke je normálna vec. Pretože data zo snímača sú čítané riadok po riadku, nie naraz (to by procesor nezvládol). A umelé osvetlenie, hlavne typu žiarivka, bliká (elektróny lietajú v dávke z jednej elektródy na druhú). Nie je to ako žiarovka, kde proste len horí a svieti vlákno. Preto tie pruhy na fotke. ... a preto aj želé efekt pri švenkovaní počas nahrávania videa.
A tuším je na to upozornené aj v tom PDF-ku pri FW 1.30 na stránke Ricoh.
A tuším je na to upozornené aj v tom PDF-ku pri FW 1.30 na stránke Ricoh.
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
tak som VRATIL spat firmware 1.30. je dost tazke ho najst, na Ricoh stranke som ho nevedel najst.
http://drivers.top4download.com/ricoh-p ... nqirn.html
zbytocne som stratil den zivota a nervov pri f1.40, nafotil zasa ako debil 300testovacich fotiek s FA sklami, za toho bo*ha som nevedel najst spravne ostrenie, lietalo to od -5 do +5.
kaslem im aj na Bulb aj nocne videnie.
opat mi K-1 ostri presne a bez huntovania.
uff, uz som kludny
zbytocne som stratil den zivota a nervov pri f1.40, nafotil zasa ako debil 300testovacich fotiek s FA sklami, za toho bo*ha som nevedel najst spravne ostrenie, lietalo to od -5 do +5.
uff, uz som kludny
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Som rád, že som sem práve nakukol. Díky za tento tvoj príspevok! Práve som si vytiahol foťák z brašne, že tam trtnem ten FW 1.40. No po tomto tvojom zistení to riskovať nebudem. Pred FW 1.30 som mal korekciu AF pri objektíve Pentax 24-70/2,8 na plus 2. To si robil ešte ty, keď si bol u mňa. Keď prišiel FW 1.30, tak zrazu som musel pri tom objektíve ísť až na plus 7. Nebudem riskovať, že pri FW 1.40 to bude úplne mimo rozsahu ladenia.lennyl píše:tak som VRATIL spat firmware 1.30. je dost tazke ho najst, na Ricoh stranke som ho nevedel najst.
uff, uz som kludny
al.vlado: nie nie nie, pekne si tam trtni ten fw1.40 (predtým si pre istotu opis korekcie skiel, aj ked teda toto sa neresetuje) a uvidis, mozno TVOJ kus K-1 nebude mat ziadne problemy..
..a nezabudaj, ze v kazdom firmware je carovna formulka "Overall Improved stability for general performance" - takze mozno ked budes fotit baby, tak nebudu mat zrazu podprsenku
fw1.30 tam mozes vratit hocikedy, fotak vôbec neprotestuje s downgradom.
..a nezabudaj, ze v kazdom firmware je carovna formulka "Overall Improved stability for general performance" - takze mozno ked budes fotit baby, tak nebudu mat zrazu podprsenku
fw1.30 tam mozes vratit hocikedy, fotak vôbec neprotestuje s downgradom.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ani bohovi! .... mám iné problémy ako riešiť to pri čom si ty stratil deň života a 300 cvakov uzávierky
BULB-om nefotím a červené podsvietenie LCD mi tiež nechýba.
BULB-om nefotím a červené podsvietenie LCD mi tiež nechýba.
Takze pruhy vyreseny! Diky za info, ze je to pri ES normalni jev, jsem razem klidnejsi:)