Vadný pixel?

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

ks_1
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od ks_1 » 30 čer 2008, 12:14

alchymister píše: zdar.. ako napravas spominany problem? jedno kliknutie? v com upravujes foto vlastne? nie ze by som to potreboval, ale clovek nikdy nevie.. dik
Já na všechny RAWy používám Bibble, tam je to kliknutí na záložce u chyb čipu. Předem upozorňuju, že není free, česky a má specifické ovládání, ale prostě jsem si zvykl a vyhovuje mi..

ps. cunesk8: díky za vysvětlení rozdílu hot/dead pixel.. Sem si hned myslel, že novej foťák nebude.. :cry:

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Tomáš
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš » 03 říj 2008, 15:17

Měl jsem podobný problém. Poprvé se objevil asi po 3 měsících. A pak na jiném místě ještě 2x. Vždy to bylo přijato jako reklamace. Pokud to bylo přez prodejce (Škoda) trvala oprava cca 1 týden. Při třetím výskytu mi doporučili zajít přímo do servisu, protože jsem foťák potřeboval a tam mi to opravili za hodinu. Jedná se o přemapování. Teď už mám déle než rok pokoj.
Ono je to tam i při denních záběrech. Jen to není vidět. Chce to jednolitou tmavší plochu. Je to vidět i na tmavomodré obloze focené v poledne v létě. Délka expozice s tím nemá co dělat.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8

Marek25
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek25 » 03 říj 2008, 16:41

Jestliže je normální počet hot pixels 30 až 50, proč jich mám bez zapnutý redukce vidět stovky, snad i tisíce po celý ploše snímku? :) A proč třeba Canon 450D bez zapnutý redukce žádný hot pixels na nočních fotkách nezobrazuje? :wink:

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“