Otázky začátečníka - aneb nový Pentaxista
Moderátor: Moderátoři
Zakladom dobrej vydrze NIMH akumulatorov je kvalitna nabijacka. Jednoznacna je mozne odporucit nabijacku Voltcraft IPC-1 (L). Napr. tu http://www.paladix.cz/clanky/nabijecka- ... renim.html je odporucanie odbornika, ktory v problematike akumulatorov fakt vyzna. Na webe sa da najst kopa velmi pozitivnych skusenosti s tymto pristrojom. Myslim, ze trochu vyssia investicia sa v tomto pripade rozhodne oplati.
K20D, KP
DA 35/2.8 Macro Limited, DA 16-45/4 ED AL,
Sigma 17-50/2.8 HSM, Tamron 70-300/4-5.6
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, rozumím. Akumulátory už ale řešit nebudu, protože jsem definitivně rozhodnutý tento set vrátit. Jednak mě k tomu přesvědčily oklonosti dříve zmíněné a také rada místního profesionálního fotografa, který pravil "ten objektiv je až moc volnej".
Výhody K20D jsou teď pro mě ale rozhodující - dvě kolečka namísto jednoho, vlastní akumulátor, live-view, podpora Remote Assistant a více MPx (ikdyž asi zbytečně), ...
Prostě, tělo člověk kupuje méně krát, než objektivy, takže než si pořídím další objektiv, bude mi zatím stačít 18-55 II (který, doufám, bude už méně "vaklat").
Výhody K20D jsou teď pro mě ale rozhodující - dvě kolečka namísto jednoho, vlastní akumulátor, live-view, podpora Remote Assistant a více MPx (ikdyž asi zbytečně), ...
Prostě, tělo člověk kupuje méně krát, než objektivy, takže než si pořídím další objektiv, bude mi zatím stačít 18-55 II (který, doufám, bude už méně "vaklat").
K20D + 18-55 AL II
Ahoj, jestli už jsi pevně rozhodnutý vše vrátit a objednat K20D, tak jim tam hlavně zkus napsat, že bys chtěl ten objektiv vyměnit. Sety se skládají až v prodejně a pokud jim tento vrátíš při současné objednávce jiného, pravděpodobně Ti tento objektiv pošlou zpět s K20D.
Jinak k tomu vaklání: Nemyslím si, že to je nějaký problém. Měl jsem chvíli tento objektiv taky (sice první verzi), objevovaly se oba Tvé "problémy", ale na funkci rozhodně vliv neměly. Osobně mi přišlo zpracování toho objektivu (na svou třídu) více než dobré. Když si vzpomenu, co se prodávalo dřív s kinofilmem jako základní objektivy... U této kategorie je opravu důležité, aby ostřící kroužek neměl vůli ve směru otáčení a aby se případně sám neotáčel. Ostatní je nepodstatné a je způsobeno levnou konstrukcí (někde jde plast na plast, tj. musí tam být drobná vůle, aby nedocházelo k opotřebování.
rozhodně bych to vracel jen v případě, že opravdu chceš K20D místo k200D. Osobně bych si pro začátek nechal spíš dva objektivy a horší tělo, po půlroce focení teprve zjistíš, co potřebuješ.
Jinak k tomu vaklání: Nemyslím si, že to je nějaký problém. Měl jsem chvíli tento objektiv taky (sice první verzi), objevovaly se oba Tvé "problémy", ale na funkci rozhodně vliv neměly. Osobně mi přišlo zpracování toho objektivu (na svou třídu) více než dobré. Když si vzpomenu, co se prodávalo dřív s kinofilmem jako základní objektivy... U této kategorie je opravu důležité, aby ostřící kroužek neměl vůli ve směru otáčení a aby se případně sám neotáčel. Ostatní je nepodstatné a je způsobeno levnou konstrukcí (někde jde plast na plast, tj. musí tam být drobná vůle, aby nedocházelo k opotřebování.
rozhodně bych to vracel jen v případě, že opravdu chceš K20D místo k200D. Osobně bych si pro začátek nechal spíš dva objektivy a horší tělo, po půlroce focení teprve zjistíš, co potřebuješ.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahojda, to s tou záměnou (teda vlastně nezáměnou ) objektivů mě to také napadlo, ale budu si set s K20D objednávat z jiného obchodu. Zatím to vypadá na Oehling, kde ho mají za slušných 18 999,-.
U toho "vakláku" jsem zjistil, že se i samovolně otáčí ostřící kroužek. Stačí s foťákem udělat rychlý horizontální pohyb (třeba při focení závodů) a je mírně rozostříno.
Po osahání te K200D jsem si uvědomil, jak moc mi chybí přední kolečko. Přešel jsem totiž z EVF ultrazoomu Panasonic FZ-50, kde jsem obě kolečka využíval pořád. Nevím, jestli bylo pro inženýry z Pentaxu takové ušetření ochudit tělo o jedno kolečko, ale vidím to jako krok vedle.
Takže už to zase pomalu balím do krabice, abych to v pondělí předal poštovní službě
U toho "vakláku" jsem zjistil, že se i samovolně otáčí ostřící kroužek. Stačí s foťákem udělat rychlý horizontální pohyb (třeba při focení závodů) a je mírně rozostříno.
Po osahání te K200D jsem si uvědomil, jak moc mi chybí přední kolečko. Přešel jsem totiž z EVF ultrazoomu Panasonic FZ-50, kde jsem obě kolečka využíval pořád. Nevím, jestli bylo pro inženýry z Pentaxu takové ušetření ochudit tělo o jedno kolečko, ale vidím to jako krok vedle.
Takže už to zase pomalu balím do krabice, abych to v pondělí předal poštovní službě
K20D + 18-55 AL II
Myslim, ze je to dobre rozhodnutie. Tiez som svojho casu planoval nakup K100 a nakoniec som to v poslednej chvili zmenil na K10 a nelutujem. Myslim, ze vyhod K20 vs. K200 je viac ako by sa zdalo podla cenoveho rozdielu (vacsi hladacik, CMOS senzor, LI-Ion akumulator, ergonomia, live view, atd.)... Ked budes mat K20, tak poreferuj ako vnimas rozdiel oproti K200...
K20D, KP
-
- Nový uživatel
Ahoj jsem taky čerstvej asi měsíc mám svoje první zrcadlo a krom klasiky problém s baterkama GP mám blbej pocit z druhýho seťáku resp. jeho snímkové kvality. Fotil jsem rodinku jak krmí ptáky za poledního slunce. Bral jsem je z boku na dlouhé ohnisko s časem 1/500 a zapnutým stabcem ale stejně se mi mázli asi jsem to neudržel takže je tam neostrost ale co mi hlavně vadí a to asi není moje chyba je barevné ohraničení (zelené a modré) kontur a to ne jen u bílého peří, ale i u oblečení. Je to kvalitou seťáku nebo čím? Popřípadě dá se tomu nějak předcházet aby to nebylo tak ee a nebo nějak poladit objektiv či něco nastavit?
Předem díky
Předem díky
K200D + 18-55 + 50-200 + HOYA CIRCULAR
Velbon sherpa 600, Metz 48, Tamrac Velocity 8x
-
- Pokročilý uživatel
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ohnisko 200m při času 1/500s se udrží naprosto bez problémů - sám fotím mnohdy na 200mm i s časem 1/6s a v pohodě - a to bez zapnutý stabilizace Spíš bych se zeptal, jestli je rozmazaná celá fotka nebo jen hýbající se objekty? I kdyby se ti mírně klepaly ruce, neměl by být problém udělat ostrou fotku s takpvým časem... Kdyžtak sem nahraj daný snímek. Jo, a vítej na fórujarynfaryn píše:Ahoj jsem taky čerstvej asi měsíc mám svoje první zrcadlo a krom klasiky problém s baterkama GP mám blbej pocit z druhýho seťáku resp. jeho snímkové kvality. Fotil jsem rodinku jak krmí ptáky za poledního slunce. Bral jsem je z boku na dlouhé ohnisko s časem 1/500 a zapnutým stabcem ale stejně se mi mázli asi jsem to neudržel takže je tam neostrost ale co mi hlavně vadí a to asi není moje chyba je barevné ohraničení (zelené a modré) kontur a to ne jen u bílého peří, ale i u oblečení. Je to kvalitou seťáku nebo čím? Popřípadě dá se tomu nějak předcházet aby to nebylo tak ee a nebo nějak poladit objektiv či něco nastavit?
Předem díky
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo no, to se dá udržet bez problému. Asi fakt nahrej fotku, to mně docela zajímá.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz
-
- Nový uživatel
-
- Nový uživatel
Jo teď jsem skoušel odstranit aberaci v Zoneru 11 a jde to (to zase budou díky nekvalitnímu objektivu hodiny na kompu ), ale jde to taže fotky co pro mě budou důležitý si dám práci takže dík a jeden problém je OUT. A teď ta neostrost. Koukal jsem na další foto taky braný na 200 a ,,pár,, jich je OK hlavně budovy, ale postavy nebo snad obličeje jen zřídka.
K200D + 18-55 + 50-200 + HOYA CIRCULAR
Když si chceš s nějakou fotkou fakt pohrát, tak výborně aberaci odstraní i pentax photo laboratory, co jsi dostal k foťáku na CD.
Lidi na té fotce nejsou dokonale ostrý, jen co je pravda, ale moc špatný to taky není. Je řekl bych zaostřeno asi metr nebo dva před ně. Zkus přesněji ostřit nebo pro větší hloubku ostrosti přiclonit.
Lidi na té fotce nejsou dokonale ostrý, jen co je pravda, ale moc špatný to taky není. Je řekl bych zaostřeno asi metr nebo dva před ně. Zkus přesněji ostřit nebo pro větší hloubku ostrosti přiclonit.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem včera ve večerních hodinách odeslal svůj set zpět. Ještě předtím jsem pro jistotu do obchodu volal, co hodlám udělat a prodavač byl naštěstí naprosto bez problémů.
Teď už jenom počkat, až přijdou korunky a bleskem objednat K20D+18-55 AL II
Jinak co se focení s tím delším setovým sklem týče, tak bohužel nemohu přispět se svojí zkušeností, protože jsem na něj udělal pár cvaků stylem look&erase
Teď už jenom počkat, až přijdou korunky a bleskem objednat K20D+18-55 AL II
Jinak co se focení s tím delším setovým sklem týče, tak bohužel nemohu přispět se svojí zkušeností, protože jsem na něj udělal pár cvaků stylem look&erase
K20D + 18-55 AL II