70-200/2,8 Sigma nebo Tamron

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 14 lis 2008, 20:36

dik za popis a ja mezitim obiham obchody - ja se rozhodl po prohlednuti vsech dostupnych obrazku 1:1 na netu ke koupi tamrona. v jeden recenzi uvadel autor, ze se blizi pentaxu 50-135. :wink: jiz mam tamrona 70-200 delsi dobu objednaneho v megafotu - drzi mi cenu 16197. uvidim, zda bude cena doopravdy, az bude tamron skutecny. jednu zasilku uz meli pred mou objednavkou a u jedne jsem mel avizo, ale tamroni poslali dosle kusy jinemu obchodnikovi a ja stale cekam. :? ted nikdo nechce rict pevny termin.

kdo by chtel sigmu 70-200/2.8 tak v vkfotu jsem ji videl za sklem. a muze si ji pred koupi osobne osahat, coz se obcas hodi :wink:

k dalsi variante pentax 60-250 mam echo, ze mozna bude az pristi rok leden- unor. :x
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Petr Súkeník
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

fotky ze Sigmy 70 - 200/2,8

Příspěvek od Petr Súkeník » 15 lis 2008, 19:39

Dnes vykouklo sluníčko, tak jsem vyrazil ven. Udělal jsem pár cvaků. Dám jich sem několik na ukázku. Hlavně při menším clonovém čísle. Jsou buď focené přímo do jpg nebo do raw. Bylo docela ostré slunce tak jsem upravil trochu úrovně a křivky abych vytáhl stíny. Jpg není vůbec doostřován. RAW byl upraven v histogramu, doodtření ponecháno default. Jeden snímek (pole) je foceno do protisvětla. Přímo proti slunci. To ale bylo mimo záběr. Snímky jsou v plném rozlišní (některé s ořezem) a zmenšené na útoveň kvality 7 - 8. Exif jsem zachoval. Jsem tu novej, tak doufám,že si nevykoleduju hněv adminů za příliš velké soubory.
Jo cociku, až budeš mít toho Tamrona hoď sem taky zkušenosti. Myslím, že to budou oba docela fajnový objektivy.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Uf, tak to tam snad je. Nic extra obrázky, ale ostrost u okrajů, hloubku ostrosti a tak je z toho snad vidět. Když ba se troch doostřily, byly by myslím na ty clony docela slušné.

majster333
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od majster333 » 15 lis 2008, 21:20

suepr díky
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci :-), fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

lhendrych
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lhendrych » 15 lis 2008, 21:39

Super, jak článek tak, a to hlavně, fotky. Kreslí to nádherně.
Díky
Pentax K7
DA 17-70/4, DA 55-300/4-5.8, M50/1.4, CZJ Sonnar 135/3,5 MC

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 16 lis 2008, 07:29

2 Petr Sukenik diky, kresli ti bajecne. 8O mam dotaz - jak daleko asi byla ta fenka? to bude k porovnani bajecne tema - Čočíka [ rasl terier] mam zatim "jen" asi 500 fotek.
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

Petr Súkeník
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Súkeník » 16 lis 2008, 15:47

Nevím přesně tak 10 metrů. plus minus. Čekal na páníčka, který se kolem projížděl na kole. Byl trošku nervózní a pořad pobíhal. Nakonec se dočkal a radostně za ním vyrazil.

Petr Súkeník
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Súkeník » 16 lis 2008, 15:54

pro cocika
Dám ti sem ještě jednu po mírném doostření
Obrázek

Petr Súkeník
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Súkeník » 16 lis 2008, 16:17

Jinak, původně jsem chtěl napsat jen pár prvních dojmů z nového objektivu, ale nakonec se mi to zvrhlo skoro na recenzi, která by mohla někoho ovlivnit. Dodělám teda co jsem začal, a pokusím se najít a popsat limity, zápory popř. postřehy. Zatím tady třídím něco k chování v protisvětle a chromatické aberaci. Nejsem ani prodejce objektivů, ani profesinální recenzent, takže zase jen moje osobní úvahy nad reálnými fotkami. Kreativní focení zkušebních obrazců mě nebaví.
Drobný postřeh pro případné budoucí majitele. Zadní krytka je přesná a chrání dobře bajonet. Díky té přesnosti jde ale nasadit pouze v jedné poloze. (mám pocit, že ji mají všechny nové Sigmy). Jsou na ní značky, ale bohužel jen vytlačené v plastu. Při výměně skla to poněkud zdržuje a v terénu je hledání správné polohy nepříjemné. Dospěl jsem tomu, že bude nutnost si udělat na krytku značku barvou.
Pokračování příště

Marek25
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek25 » 16 lis 2008, 18:37

Petr Súkeník píše:Jinak, původně jsem chtěl napsat jen pár prvních dojmů z nového objektivu, ale nakonec se mi to zvrhlo skoro na recenzi, která by mohla někoho ovlivnit. Dodělám teda co jsem začal, a pokusím se najít a popsat limity, zápory popř. postřehy. Zatím tady třídím něco k chování v protisvětle a chromatické aberaci. Nejsem ani prodejce objektivů, ani profesinální recenzent, takže zase jen moje osobní úvahy nad reálnými fotkami. Kreativní focení zkušebních obrazců mě nebaví.
Drobný postřeh pro případné budoucí majitele. Zadní krytka je přesná a chrání dobře bajonet. Díky té přesnosti jde ale nasadit pouze v jedné poloze. (mám pocit, že ji mají všechny nové Sigmy). Jsou na ní značky, ale bohužel jen vytlačené v plastu. Při výměně skla to poněkud zdržuje a v terénu je hledání správné polohy nepříjemné. Dospěl jsem tomu, že bude nutnost si udělat na krytku značku barvou.
Pokračování příště
Když tou krytkou budeš otáčet po obvodu bajonetu, najdeš správnou pozici do 2s - mám to vykzoušený :wink: Samozřejmostí je, že se s ní musíš decentně dotýkat objektivu. Nicméně, dělám to poslepu a žádný problém. Barvičky netřeba :)
Jinak pro ty, co chtějí Tamron sem vkládám tuto fotku staženou z webu. Detaily jsou u fotky. Musím uznat, že Sigma 70-200 by to asi takto nezvládla :(

Obrázek

harrvy
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od harrvy » 17 lis 2008, 00:04

nooo peknee :) tiez si brusim zuby na tohto tamrona :) ale fotka je fotena na najnizsie ohnisko a clona 4... hmm ako by sa asi tamron tvaril keby ho niekto vytiahol do extremu?? viac menej uz som rozhodnuty pre tamrona.. ale vie mi niekto povedat ako je na tom z rychlostou a hlucnostou ostrenia? mam tamrona 28-75 a myslim, ze je dost pomaly a hlucny :( inac paradne sklo :)
Praktica MTL5B
Pentax K10D
Canon 40D
Pentax 18-55, Tamron 70-300, Tamron 28-75
Pentax AF-540 FGZ
Velbon CX-888

Petr Súkeník
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Súkeník » 17 lis 2008, 15:25

Ten Tamron kreslí pěkně. Sigma je z testů kresebně horší. Myslím, že je ale pro moje účely plně dostačující. Záleží na tom, jak komu sednou i další vlastnosti. Při tom posuzování z fotek z internetu je to trošku problematické. Záleží na ohnisku, ISO, světle, hloubce ostrosti. přesnosti zaostření atd. Asi by bylo nejlepší fotit oběma skly najednou totéž za stejných podmínek. To se bohužel dá provést asi dost těžko. Fotky které jsem dal k popisu nejsou doostřované. Dám sem jednu po větším doostření. Je snímána do jpg. Světlo bylo docela ostré, takže stíny vytáhnout moc nejde. Detaily po doostření docela slušné.
Clona 3,5, ISO 250, ohnisko 110 mm, čas 1/4000. Hloubka ostrosti už je podstatně větší než u těch snímků na fokus 200.

Obrázek

Až někdo budete mít Tamrona pošlete nějaké obrázky. Já už určitě měnit nebudu :D. Jednou jsem si vybral a ta mašinka se mi zamlouvá. Informací není ale nikdy dost a ostatním to může v rozhodování pomoci.

Marek25
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek25 » 17 lis 2008, 19:19

Petr Súkeník píše:Ten Tamron kreslí pěkně. Sigma je z testů kresebně horší. Myslím, že je ale pro moje účely plně dostačující. Záleží na tom, jak komu sednou i další vlastnosti. Při tom posuzování z fotek z internetu je to trošku problematické. Záleží na ohnisku, ISO, světle, hloubce ostrosti. přesnosti zaostření atd. Asi by bylo nejlepší fotit oběma skly najednou totéž za stejných podmínek. To se bohužel dá provést asi dost těžko. Fotky které jsem dal k popisu nejsou doostřované. Dám sem jednu po větším doostření. Je snímána do jpg. Světlo bylo docela ostré, takže stíny vytáhnout moc nejde. Detaily po doostření docela slušné.
Clona 3,5, ISO 250, ohnisko 110 mm, čas 1/4000. Hloubka ostrosti už je podstatně větší než u těch snímků na fokus 200.

Obrázek

Až někdo budete mít Tamrona pošlete nějaké obrázky. Já už určitě měnit nebudu :D. Jednou jsem si vybral a ta mašinka se mi zamlouvá. Informací není ale nikdy dost a ostatním to může v rozhodování pomoci.
Když pominu kresbu, praštil mě do očí šum na tak malé ISO. Vypnutá redukce? Samozřejmě nejvíce viditelné v tmavých místech.

Petr Súkeník
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Súkeník » 18 lis 2008, 16:33

Je to taková fotka do rodinnýho alba. Dal jsem ji sem spíš jako ukázku kresby u nízké clony. Bylo dost ostré slunce a vzhledem k snímání do jpg jsem měl korekci -0,7 EV abych omezil přepaly. Stíny nejsou ničím prosvětlované, takže jsou na hranici kresby. Taky jsem trošku přeostřil, aby byla líp vidět hranice ostrosti a detaily. To šum taky vytáhlo. Taky doostření zintenzivnilo trochu moaré pod límcem a vytáhlo bílou na budě.

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 02 pro 2008, 21:00

tak uz mam od patku tamrona 70-200/2,8. je z megafota a bohuzel ted nemam dost casu na foceni. :cry: do prace mozna pujdu i o vikend, je to v zaveru roku trochu moc. takze jsem stihl aspon par fotek. :(
dve na plnou diru jen trochu zmensene pripojuji. jedna je na 200, druha na 70. zatim spokojenost. 8)

Obrázek

Obrázek
Sony A7R III

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 04 pro 2008, 08:59

Mna zaujima jedno. Co znamena, ked sa vsade pise, ze tamron pomaly ostri? Pomaly ostri v porovnani s cim? Ako rychlo ostri v porovnani so setakom 18-55? Nemam moc skiel, takze si tu vetu neviem moc pretlmocit do reality. Dakujem

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“