Pentax DA*16-50/2,8 NA SCÉNĚ..!!!!!!
Moderátor: Moderátoři
Se zárukou je to jednoduché. Buď zboží zabalíš tak aby přežilo pád letadla a pojistíš na hodnotu nového v ČR a pošleš poštou do obchodu v US kdes koupil, NEBO zkusíš štestí s mezinárodní zárukou u nás a třeba to uznají a NEBO (potenciálně můj případ, když selže druhá var.) vezmu si dovolenou, zajedu do servisu, zaplatím opravu keš (pokud to bude mít smysl) a celou dobu budu stát za technikem s pálkou v ruce pro případ, že by chtěl můj milovaný přístrojek zahrnout něčím jiným než láskyplnou péčí
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
Co se týka záruky, je to celkem jasné:
Mezinárodní záruka (International Warranty)
a) Platí 12 měsíců od data nákupu produktu. Připadné reklamace a opravy v dalších 12 měsících je třeba uplatnit tam, kde byl produkt zakoupen.
b) V případě, že zakoupíte produkt PENTAX na cestách v zahraničí bude vám opraven ve výše uvedeném servisu po splnění základních podmínek záruky (výrobní vada, vada materiálu nebo chyba ve zpracování) a předložení řádně vyplněného mezinárodního záručního listu (International Warranty Card).
c) Pokud neobdržíte mezinárodní záruční list, může jej výjimečně nahradit účtenka/faktura, ze které bude patrno, kdy a kde byl produkt zakoupen. Kopii tohoto dokladu musí výše uvedený servis obdržet, jinak
nemůže bezplatnou záruční opravu provést.
d) Obdobně toto pravidlo platí při vašich výjezdech do zahraničí. Při delších cestách nebo když budete delší dobu služebně v cizině doporučujeme, abyste si nechali vystavit International Warranty Card.
(volejte: +420 220 610 753).
e) Upozorňujeme, že mezinárodní záruka neplatí na produkty fy PENTAX, zakoupené u obchodních firem, které podnikají na českém trhu a toto zboží nekupují u autorizovaného distributora pro ČR.
Zdroj: http://www.pentax.cz/web-content/servis.htm
Mezinárodní záruka (International Warranty)
a) Platí 12 měsíců od data nákupu produktu. Připadné reklamace a opravy v dalších 12 měsících je třeba uplatnit tam, kde byl produkt zakoupen.
b) V případě, že zakoupíte produkt PENTAX na cestách v zahraničí bude vám opraven ve výše uvedeném servisu po splnění základních podmínek záruky (výrobní vada, vada materiálu nebo chyba ve zpracování) a předložení řádně vyplněného mezinárodního záručního listu (International Warranty Card).
c) Pokud neobdržíte mezinárodní záruční list, může jej výjimečně nahradit účtenka/faktura, ze které bude patrno, kdy a kde byl produkt zakoupen. Kopii tohoto dokladu musí výše uvedený servis obdržet, jinak
nemůže bezplatnou záruční opravu provést.
d) Obdobně toto pravidlo platí při vašich výjezdech do zahraničí. Při delších cestách nebo když budete delší dobu služebně v cizině doporučujeme, abyste si nechali vystavit International Warranty Card.
(volejte: +420 220 610 753).
e) Upozorňujeme, že mezinárodní záruka neplatí na produkty fy PENTAX, zakoupené u obchodních firem, které podnikají na českém trhu a toto zboží nekupují u autorizovaného distributora pro ČR.
Zdroj: http://www.pentax.cz/web-content/servis.htm
DA* 300/4; Metz 58; Manfrotto 190XPROB
Pentax je Pentax, ale co ekvivalent TAMRON SP AF 17-50/2.8 http://www.tristatecamera.com/lookat.ph ... method=all a nebo SIGMA AF DC 18-50/2.8 http://www.tristatecamera.com/lookat.ph ... method=all ?
Je to asi debata spíš pro profesionální fotografy, protože pro mě jako pro člověka, kterého fotografie neživí hraje velkou roli, kolik do svého koníčka investuji a cenově jsou pro mě v tomhle případě přijatelnější alternativy...
BlackM
Je to asi debata spíš pro profesionální fotografy, protože pro mě jako pro člověka, kterého fotografie neživí hraje velkou roli, kolik do svého koníčka investuji a cenově jsou pro mě v tomhle případě přijatelnější alternativy...
BlackM
DA 16-50/2,8 - jedna pani měla pravdu
Předevčírem jsem testoval 2 ks DA16-50/2,8 SDM. Zklamání bylo obrovské. Jediné co je na tom skle zajímavé je konstrukce. Kresba vzhledem k ceně nebyla ani u jednoho kusu ničím výjímečná, spíše podprůměrná. Pane Karbusický, ten objektiv stojí úplně za ho... Pokus jsem nastavil clonu na 8,9 kresba se rapidně vylepšila, ale sklo za 20k se světelností 8 - no nekupte to.
Testoval jsem ještě T17-50/2,8, aleluja, mé hledání záklaďáku je ukonce. Za 10k jsem dostal sklo, které překonalo Pentax svojí kresbou do mrtě. Vše co se píše o P16-50 na netu (tedy co jedna paní povídala, dle mistra K. je bohužel krutá realita. Jediný rozdíl je v provedení - Tamron vůči Pentaxu působí jako plastová hračka z tržnice, taky není prachotěsný a voděvzdorný. Ale to si musí srovnat každý sám.
Pár srovnávacích fotek je na sweb.cz/konicek.j
Testoval jsem ještě T17-50/2,8, aleluja, mé hledání záklaďáku je ukonce. Za 10k jsem dostal sklo, které překonalo Pentax svojí kresbou do mrtě. Vše co se píše o P16-50 na netu (tedy co jedna paní povídala, dle mistra K. je bohužel krutá realita. Jediný rozdíl je v provedení - Tamron vůči Pentaxu působí jako plastová hračka z tržnice, taky není prachotěsný a voděvzdorný. Ale to si musí srovnat každý sám.
-
- V.I.P člen
to jkonicek: Prostě jsi měl smůlu tak se s tim smiř Hodně kusu z prvních serii mělo vážné vady to se obecně ví.Novější serie už by měly být ok.Já jsem třeba spokojený a o žádných tamronech 16-50 ani neuvažuju.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: DA 16-50/2,8 - jedna pani měla pravdu
Mě to přijde jako dost divoký, když už si kupuješ sklo, neměl bys řešit z jaký je série, mělo by bejt špičkový pokud možno už na otevř. díru:)jkonicek píše:Předevčírem jsem testoval 2 ks DA16-50/2,8 SDM. Zklamání bylo obrovské. Jediné co je na tom skle zajímavé je konstrukce. Kresba vzhledem k ceně nebyla ani u jednoho kusu ničím výjímečná, spíše podprůměrná. Pane Karbusický, ten objektiv stojí úplně za ho... Pokus jsem nastavil clonu na 8,9 kresba se rapidně vylepšila, ale sklo za 20k se světelností 8 - no nekupte to.
- ta www stránka nejde
- zajímavý by bylo porovnání ten Tamron 17-50 a Pentax 16-45, neb
bych chtěl časem tu 16-45 něčím ostřejším a detailnějším nahradit, co
se zoomů týče
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
-
- V.I.P člen
Serie jsem samozřejmě neřešil,protože jsem si myslel,že to není u profi třídy třeba.Objednal jsem přišel zaplatil.Až později jsem se dozvěděl kolik lidí narozdíl ode mě s tímto sklem má problémy a to po celém světě.
Každopádně to příliš dobrou reklamu Pentaxu nedělá a to je škoda.
Každopádně to příliš dobrou reklamu Pentaxu nedělá a to je škoda.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
Ja mam toho tamrona 17-50 2,8 a jsem spokojeny. Ostrost vynikajici i na krajich. V protisvetle neztraci kontrast... Proste si myslim ze za 10t je to dobra volba. test je tady (pro canon) http://www.photozone.de/Reviews/Canon%2 ... rt--review
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
-
- Moderátor
Re: DA 16-50/2,8 - jedna pani měla pravdu
Vlož tu adresu takhle: http://sweb.cz/konicek.j/aCIDfire píše:- ta www stránka nejde
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ